Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak zrobić prezentację z podstronami? | |
|
+4Charme Star-x3 LadyArvena Bonny2 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Bonny2 Nowy
Nick w grze : Cymery Liczba postów : 26 Dołączył : 08/06/2011
| Temat: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Lip 14, 2011 10:48 am | |
| Ponieważ to pytanie pojawia się często, a ja uważam, że każdy ma prawo wiedziec, ( a jak mu wyjdzie i czy to będzie mu się podobało, czy nie to już nie moja sprawa ) stworzyłam poradnik tworzenia prezentacji z podstronami. Link do niego: - Kod:
-
http://www.mediafire.com/?dma05yodpoyssn1 . Dokument w formacie .pdf Życzę miłego tworzenia! | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Lip 21, 2011 5:15 am | |
| Niedawno zaglądałam w to... Brakuje mi tu kodu, jak to umieścić w prezentacji I wychodzi na to, że edytować nie da rady? Trzeba od nowa konkretną stronę robić? | |
| | | Bonny2 Nowy
Nick w grze : Cymery Liczba postów : 26 Dołączył : 08/06/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Lip 24, 2011 10:48 am | |
| Kodu jak to umieścic w prezentacji brakuje, ponieważ uważam, że to łatwo znaleśc i jeśli ktokolwiek robił już prezentację to to wie.
i tak, niestety, zmiana treści podstron, to mozolne poprawianie tekstu w notatniku, kasowanie i wgrywanie nowej strony. | |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Lip 24, 2011 12:25 pm | |
| - Bonny2 napisał:
- i tak, niestety, zmiana treści podstron, to mozolne poprawianie tekstu w notatniku, kasowanie i wgrywanie nowej strony.
Czyli że ten sposób troche lipny.. | |
| | | Charme Nowy
Liczba postów : 15 Dołączył : 20/07/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Pon Lip 25, 2011 2:46 am | |
| Podstrony to ciężka robota, ale polecam je tworzyć na: strefie. Tam się rejestrujecie za darmo i możecie tworzyć pliki z tekstem. Każdy plik musi mieć format html na końcu.
W każdym pliku musi znajdować się ten sam kod html, czyli okienko w którym będziemy pisać i pod spodem kod z podstronami, czyli piszemy np.
Aktualności | Hodowla itd.
A więc:
<a style = " text - decoration : none ; " href = " adres strony " > < font color= " nazwa koloru " > Aktualności < / font > < /a > |
Jeśli jesteście zarejestrowani na strefa.pl to adres strony będzie taki: http : // wasz login na strefie . strefa . pl/nazwa pliku.html
A resztę sobie pokombinujcie sami. : )
| |
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Pon Lip 25, 2011 4:59 am | |
| wedlug mnie jest łatwiej na http://pastehtml.com | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sro Sie 03, 2011 12:31 pm | |
| Yhh, chyba mogę tu zadać co do tego pytanie? Czytam poradnik i robię prezentację. Wszystko jest dobrze, dopóki nie dochodzę do Kroku 3... W ramkę, która miała grać rolę menu wpisuję to co trzeba, zrobiłam 1 podstronę, a potem drugą tak samo. Później wpisuję tekst w ramkę, w której po kliknięciu na podstronę miał się zmieniać tekst. Tylko nie wiedziałam, jak napisać w jednej ramce tekst do dwóch podstron! Ale, no dobra - zapisuję. Prezka jest. Klikam na 1 podstronę i... pokazuje mi się pusta prezentacja, bez żadnego tekstu! Nie wiem, co zrobić, żeby po kliknięciu na podstronę pokazywał się tekst! Pomocy! Przepraszam, że takie długie i zawiłe, ale wyjaśni mi ktoś? Proszę o pomoc i pozdrawiam. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sro Sie 03, 2011 2:00 pm | |
| - Star-x3 napisał:
- wedlug mnie jest łatwiej na http://pastehtml.com
Tak, polecam pastelhtml, sama z tego korzystam. Jednak na Wszystkich stronach to sporo pracy .. Jakieś 45 minut na sztukę przynajmniej. | |
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Sie 04, 2011 3:14 am | |
| Cos ty, ja w 15 minut robie kod na paste | |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Sob Wrz 17, 2011 12:23 pm | |
| Od jakiegoś czasu kusiła mnie prezentacja z podstronami-wzięłam się do roboty. Grafikę mam,podstrony także. Ale tekstu tylko brakuje. I teraz pytanie brzmi,jak zrobić ten tekst,np. na paste? Tak prezentacja ogólnie wygląda,jak widać są widoczne wszystkie podstrony etc. A tak wygląda kiedy kliknę jedną z podstron: Głównie mi chodzi o to,czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak zrobić ten głupi tekst ? Bo tylko teraz nad nim się męczę. Koleżanka mi tłumaczy,ale niezbyt zrozumiale. Korzystałam też z poradników,np. od Stehpanie ale już przy drugim punkcie się ,,zatrzymywałam" ,ponieważ nie wiedziałam jaki kod HTML mam wpisać. Ten do podstron? | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Re Nie Wrz 18, 2011 8:31 am | |
| Koniaro54 jak miło,że ktoś wreszcie o mnie pomyslał i skopiował moją grafikę.Gratuluję.I życzę miłych konsekwencji! |
| | | Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Nie Wrz 18, 2011 12:59 pm | |
| - Pysia2762Pysia2762 napisał:
- Koniaro54 jak miło,że ktoś wreszcie o mnie pomyslał i skopiował moją grafikę.Gratuluję.I życzę miłych konsekwencji!
To była ta grafika losowa za darmo,nie pamiętasz? | |
| | | Czakova. Nowy
Nick w grze : czaki123 Liczba postów : 2 Dołączył : 19/03/2013
| Temat: :) Czw Mar 21, 2013 10:21 am | |
| Hmm... Bardzo ciekawy poradnik i gorąco polecam, chociaż i tak mi nie wychodzi... :/ Szkoda, ale polecam. :3:D | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? Czw Mar 21, 2013 10:56 am | |
| Czakova, dlatego że użyte są tam kody, które już nie działają (: A poza tym, jeśli kogoś to jeszcze obchodzi, to wszystko da się n strefie edytować |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak zrobić prezentację z podstronami? | |
| |
| | | | Jak zrobić prezentację z podstronami? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|