Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Łucznictwo

Go down 
+13
El
Szarusia16
Paulitka90
Farabolxd
~Bonnie
Philipek
Clue
Presence
LadyArvena
hanka1998
Vium
Ayame
mina stirit1
17 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Nick w grze : British Dougs
Liczba postów : 526

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSro Gru 26, 2012 10:49 am

Czy ktoś z was strzela z luku?
Ja bardzo lubię Wink
Niestety nie mam klubu żadnego w mieście, a kiedyś byl...
Lubi ktoś strzelać, ciągnie kogoś do tego? Very Happy
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSro Gru 26, 2012 10:53 am

Kiedyś strzelałam na wycieczce z łuku,było fajnie xD
Hobby niestety nie podzielam,ale to przyjemna zabawa.
Powrót do góry Go down
Ayame
Przyjaciel Zagrody
Ayame

Nick w grze : Emi99
Liczba postów : 776

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSro Gru 26, 2012 12:31 pm

Kiedyś baardzo chciałam i zresztą nadal chcę, ale mam za słabe ręce i nie mam siły naciągać xD Okazję spróbować miałam parokrotnie i dzięki temu się przekonałam. Ale samo łucznictwo to super sport <3
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nick w grze : Vium
Liczba postów : 376

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPią Gru 28, 2012 2:26 am

a strzelała któraś z was z kuszy? Razz
Powrót do góry Go down
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPią Gru 28, 2012 3:14 am

Vium napisał:
a strzelała któraś z was z kuszy? Razz

Ja kiedyś chcialam Razz
Ale wybralam luk i z niego strzelam Very Happy
Powrót do góry Go down
Ayame
Przyjaciel Zagrody
Ayame

Nick w grze : Emi99
Liczba postów : 776

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPią Gru 28, 2012 4:55 am

A z kuszy też bym chętnie spróbowała, bo to równie świetna broń, ale podejrzewam, że nieprędko nadarzy się taka okazja :I
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPią Gru 28, 2012 5:24 am

miałam okazję sobie pare razy strzelić- koleś mi ją musiał nakręcić Razz pieruństwo łokrutnie ciężkie.

Mi się marzy konne łucznictwo Very Happy kiedyś trafiłam na jakąś strone organizującą właśnie takie kursy i się napaliłam Very Happy aczkolwiek zwykłego też bym sobie spróbowała Wink
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPią Gru 28, 2012 5:27 am

Miałam parę razy okazję postrzelać, ostatnio na zielonej szkole łukiem angielskim, który dorównywał mi wielkością Very Happy Świetna zabawa, chciałabym to robić częściej.
Z kuszy nie próbowałam. Znając mnie, to zapewne bym sama siebie tym zraniła, ewentualnie rozwaliłabym kuszę XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSob Gru 29, 2012 10:04 am

Czyli już parę osób jest, które polubily lucznictwo Very Happy
Cieszę się ;]
Szkoda tylko, że tak malo strzela "częściej", ma swój łuk itd....
Nie ma żadnych klubów....
Szkoda...
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Gru 30, 2012 5:31 am

Chciałam kiedyś, ale nigdy nie miałam okazji... Sad
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
mina stirit1
Przyjaciel Zagrody
mina stirit1

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Gru 30, 2012 6:59 am

LadyArvena napisał:

Heh...szkoda że nie możemy się spotkać. Bym tobie luk pożyczyła Very Happy
Ale w sumie to można bardzo latwo zrobić luk.
Widzialam, bo tata mi zrobil - jedynie wyciąć jakiś kawalek ladny leszczyny, gdzies tak suszyć 2 tygodnie wyskrobać rowki na końcach drewna, zalożyć jakiś gruby sznurek i gotowe.
Można wzmocnić dodatkowo.
Jedynie czeka się 2 tygodnie < ale w sumie to nawet chyba nie jest to aż tak konieczne, ale lepiej ususzyć - im dlużej tym lepiej> 10 minut sie robi i gotowe Wink
Bez problemu mój nosi na 100 metrów Wink
A ten który jest profesjonalny kupiny na 500 metrów nawet Shocked
Powrót do góry Go down
Presence
Przyjaciel Zagrody
Presence

Nick w grze : Presence
Liczba postów : 1861

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Gru 30, 2012 7:08 am

Ja mam u dziadka taki domowy łuk Very Happy Uwielbiam strzelać ^^
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3746365
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostCzw Sty 03, 2013 9:07 am

Łucznictwo? Tak! Uwielbiam i jaram się, osobiście już wieki czaję się, aby wreszcie jechać do Supraśla na warsztaty łucznictwa konnego, sama mam niedaleko od miasta (z Białegostoku to około 10 km), lecz jakoś albo nie ma czasu albo się zmobilizować nie mogę. Anyway znam paru łuczników konnych (własnie z Supraśla), oraz raz na treningu husarskim w stajni trochę się uczyłam, ale cóż w nakładaniu, strzał spektakularnie lamię i mi to w ogóle nie wychodzi, więc do naciągania nie doszłam. Ale edukujemy się! Very Happy
Powrót do góry Go down
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 6:01 am

mina stirit1 napisał:
LadyArvena napisał:

Heh...szkoda że nie możemy się spotkać. Bym tobie luk pożyczyła Very Happy
Ale w sumie to można bardzo latwo zrobić luk.
Widzialam, bo tata mi zrobil - jedynie wyciąć jakiś kawalek ladny leszczyny, gdzies tak suszyć 2 tygodnie wyskrobać rowki na końcach drewna, zalożyć jakiś gruby sznurek i gotowe.
Można wzmocnić dodatkowo.
Jedynie czeka się 2 tygodnie < ale w sumie to nawet chyba nie jest to aż tak konieczne, ale lepiej ususzyć - im dlużej tym lepiej> 10 minut sie robi i gotowe Wink
Bez problemu mój nosi na 100 metrów Wink
A ten który jest profesjonalny kupiny na 500 metrów nawet Shocked

Niestety za stara jestem na zabawę robionym Sad Już widzę te miny ludzi z okolicy... Nawet jabym zaraz w ąłke niedaleko czmychnęła, to mogę kogoś minąć Sad Więc ewentualnie w przyszłości profesjonalny. Albo w szkole będę dzieci z łuku uczyć strzelać w ramach w-f w 3 klasie ^^
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Philipek
ZAGRODZIANIN
Philipek

Nick w grze : Philipek
Liczba postów : 3748

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 8:16 am

Strzelam prawie codziennie...na PS 3 Laughing
Ale tak na poważnie, to kilka razy dla zabawy w realu strzelałam - niestety teraz mam tylko okazję pograć. Wink
Powrót do góry Go down
http://doggi.forumpolish.com/
Gość
Gość
Anonymous

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 8:23 am

Też parę razy mi się przydarzyło, o dziwo celność 100%, chociaż zawsze i siły u mnie brak, i motywacji i czegokolwiek. ;D Strzelam, bo mam okazję, od niechcenia... więc nie wiem, dlaczego zawsze trafiam w sam środek, albo prawie. Nie ogarniam tego. Inna rzecz, że niezbyt często z łuku korzystam.

Chyba jednak wolę zwykłą broń od takiego łuku... Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 12:52 pm

mina stirit1, a które łucznictwo uprawiasz- sportowe czy tradycyjne? Ja bym się zdecydowanie skłaniała ku tradycyjnemu Wink
Powrót do góry Go down
~Bonnie
Nowy
~Bonnie

Nick w grze : ~Bonnie
Liczba postów : 1

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 12:57 pm

Po przeczytaniu serii "Zwiadowcy" Johna Flanagana łucznictwo stało się niemal moim sensem życia. Uwielbiam strzelać. Trenuję na odległość, celność oraz szybkość. Wcześniej miałam ogromny, naprawdę pięknie ciosany przez mojego dziadka z drzewa jesionowego. Niestety pękł (chyba od wielu ćwiczeń XD), więc zakupiłam łuk z Decathlon'a i paręnaście strzał. Wink
Powrót do góry Go down
Farabolxd
Już coś wie
Farabolxd

Nick w grze : Farabolxd
Liczba postów : 292

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Sty 07, 2013 2:00 pm

ja po obejrzeniu The Walking Dead strasznie chciałabym pobawić się kuszą xD
A co do łucznictwa, to co rok jestem na Wielkanoc w górach i tam przez 10 dni co dzień strzelam i się uczę. Niestety w okolicy nie mam gdzie, czego bardzo żałuję.
Powrót do góry Go down
Clue
Przyjaciel Zagrody
Clue

Nick w grze : Clue
Liczba postów : 497

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Mar 03, 2013 4:17 am

Wierzcie mi. Nigdy nie strzelajcie metodą wschodnią bez zekiera, bo skończycie z umarłym kciukiem jak ja.
Powrót do góry Go down
Paulitka90
Raczkujący
Paulitka90

Nick w grze : Paulitka90
Liczba postów : 93

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Mar 03, 2013 7:59 am

Wolę wiatrówkę Smile
Powrót do góry Go down
Szarusia16
Przyjaciel Zagrody
Szarusia16

Liczba postów : 745

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Mar 03, 2013 8:27 am

Ja niestety nie mialam okazji postrzelac z luku, tylko z wiatrowki :c zazdroszcze Wam
Powrót do góry Go down
El
Już coś wie
El

Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl
Liczba postów : 270

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSob Sie 31, 2013 10:34 am

A ja od dawna mam fazę na łuk. Szukałam klubu, znalazłam jeden półtorej godziny jazdy ode mnie, cena na miesiąc też nie była za duża. Szkoda tylko, że byłam przed maturami, mama w weekendy jeździła do innego miasta więc zrezygnowałam. Dalej o tym myślę, może jak poprawię swoje mięśnie i będę pewna jaki łuk jest dla mnie to będę się uczyć sama. Od tego już prosta droga do klubu Smile
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSob Sie 31, 2013 12:00 pm

Kiedyś strzelałam z łuku. I to na pewno nie takiego ze straganu z pamiątkami, a sportowego. Zabawa była świetna, dawno jednak już przygodę  i z tym zakończyłam. Muszę jednak przyznać, że tęsknię trochę.Smile
Powrót do góry Go down
aurora121
Już coś wie
aurora121

Nick w grze : amika
Liczba postów : 188

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostSob Sie 31, 2013 12:02 pm

ja boje sie łuku i kuszy ja mogę oglądać tylko z daleka mam zajęcze sercze
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.co.uk/joueur/fiche/?id=296602
El
Już coś wie
El

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostNie Wrz 01, 2013 6:15 am

Też się boję, że stracę palce, będę miała rozwaloną rękę od łokcia do kciuka i pełno siniaków od źle wypuszczonej strzały ale chcę spróbować.
Może ktoś z was zna się na doborze łuku? Próbowałam coś sama wybierać ale trzeba przyznać, nie znam się na tym
Powrót do góry Go down
Takashiro
Jedną nogą w ZM
Takashiro

Nick w grze : Cougar
Liczba postów : 530

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostPon Wrz 02, 2013 10:53 am

Mnie bardzo do łucznictwa ciągnie. Niedawno miałam okazję strzelać, celność w porządku, jednak mam problem z naciągnięciem cięciwy.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2306218
wiki0396
W skromnych progach Zagrody
wiki0396

Nick w grze : wiki0396
Liczba postów : 334

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostWto Lis 12, 2013 1:18 pm

Strzelam z łuku już jakieś pół roku. Bardzo fajne zajęcie - ćwiczy celność i spostrzegawczość (szukanie strzał Smile ). Wadą w tym jest dla mnie właściwie to szukanie strzał i to, że często mam rozwaloną rękę przez złe ustawienie strzały na dłoni. 

El - na początek polecam łuk 'Diana' firmy bodajże Łukbis. Sama z niego strzelam i jest świetny. Smile
Powrót do góry Go down
El
Już coś wie
El

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostWto Lis 12, 2013 1:26 pm

A mi się dzisiaj przypomniało, ze przecież w Rudzie jest jakiś klub a teraz z Zabrza mam tam pół godzinki busami. Chyba czas wysłać maile ^^

Chyba tak jak każdy początkujący myślałam o Dianie, miał być też Samick Polaris. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Diana ma jeden minus - jest trudniejsza w konserwacji. W jednym klubie, do którego pisałam rok temu będę miała okazję spróbować strzelać z Samicka, potem muszę załatwić sobie swój. Na początek jakoś do tego mnie nie ciągnie chociaż kto wie, może jak ubędzie mi te kilka stówek będę miała większe zacięcie do treningów? Smile

wiki0396 trenujesz sama czy w jakimś klubie?
Powrót do góry Go down
EveDallas
Moderator
EveDallas

Nick w grze : EveDallas
Liczba postów : 4676

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipostWto Lis 12, 2013 10:56 pm

Ccieć bym chciała, naewet w kielcach jakiś klub by się znalazł, ale brak czasu przekresla wszystko, miałam chodzić na strzelectwo ale zwyczajnie się nie wyrabiam :s
Z reszta, z moim wzrokiem by nie pozwolili XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1432587
Sponsored content

Łucznictwo  Empty
PisanieTemat: Re: Łucznictwo    Łucznictwo  I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Łucznictwo
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-