| Propozycja dot. podpisów | |
|
+14koniara5842 XX_lero klasaIVb Kemishi Mikim7 safie EveDallas EREIS Philipek Lubelak hanka1998 Evelynek AyaKey Mika_TLR 18 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Mika_TLR W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Mika_TLR Liczba postów : 486 Dołączył : 07/11/2012
| Temat: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 11:30 am | |
| Witam. Nie wiem jak was, ale mnie na tym forum denerwuje 1. Podpisy zajmujące miejsce w którym zmieściłby się spokojnie mały pocisk bojowy. Uważam że jest to strasznie denerwujące dodatkowo zaburza obraz forum czasami ktoś odpisuje tylko jedno-dwa słowa, a jego komentarz zajmuje 1/5 strony 5 komentarzy i cała strona zajęta. ludzie tutaj z tego co zauważyła przeganiają się w wielkości, ilości szczegółów, jaskrawości lub barwności swoich podpisów.
Osobiście całkowicie kwestionuję potrzebę ich istnienia. -pod spodem najczęściej znajduje sie Nick na howrse- który pisze POD AVATAREM dlatego uważam że jest to bez sensu. Jeżeli już wszyscy odczuwają niesamowicie wielką potrzebę ażeby one istniały może da się je maksymalnie zminimalizować?
proszę o komentarze.
| |
|
| |
AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 11:45 am | |
| Nie sadzę żeby to był dobry pomysł , każdy lubi mieć jakiś podpis choćby dlatego że np . ktoś chce dać banner lub link do swojego bloga watahy itp. POD AVATAREM tego nie napiszesz . Moje zdanie na ten temat jest takie że lepiej żeby podpisy zostały . Zresztą ty sama masz podpis . | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 12:00 pm | |
| Nie koniecznie. Można dać tylko ograniczenie długości do kilkunastu pixeli i po kłopocie. | |
|
| |
AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 12:16 pm | |
| Jakieś ograniczenie już jest , więc po co kolejne ? | |
|
| |
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 12:16 pm | |
| Moim zdaniem ograniczenie podpisów wprowadzone niegdyś przed neuro (to było chyba ze 200 px) było dobre, ale przy robieniu skórki wszystko się posypało. Dlatego byłabym za przywróceniem tamtych limitów, bo to faktycznie przeszkadza. | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Wto Sty 01, 2013 12:29 pm | |
| Zrobię ograniczenie, ale nie wiem gdzie, a kontaktu z Arvenką obecnie nie mam. | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 7:08 am | |
| Tak, ja też się z tym zgodzę, że podpisy niektórych użytkowników forum rozwalają całą stronę z powodu zbyt dużego rozmiaru. - Cytat :
- Zrobię ograniczenie, ale nie wiem gdzie, a kontaktu z Arvenką obecnie nie mam.
Lubelak, ja wiem gdzie to ograniczenie wprowadzić, musiałabym tylko zerknąć na panel administracyjnym na ŚD. ; ) | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 7:12 am | |
| No właśnie, było 150 czy tam 200 px, i było estetycznie. Ostatnio musiałam jakiemuś użytkownikowi zwracać uwagę bo podpis rozwalony na...szkoda gadać, forum rozjeżdżało, że masakra. |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 7:42 am | |
| Też uważam za zbędne gigantyczne niekiedy ilości obrazków jakie gracze umieszczają jako podpis - nie wydaje mi się aby zamieszczanie tego typu rzeczy ( foteczki, ikoneczki, paseczki, zwierzaczki, gify i ciort wie co jeszcze ) było głównym założeniem tej funkcji. Jestem jak najbardziej za tym aby wprowadzić ograniczenia co do rozmiaru podpisu | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 8:13 am | |
| Z tego co pamiętam ograniczenie było na 150 px, czy jakos tak, bo banner robiłam sobie na 123 żeby się zmieściło. phil, jak znajdziesz to pokaz nam, ja byłam święcie przekonana że to tylko w cssie cyz dzsiec, bo i ja chętnie skorzytam z ograniczeń na forum:) | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 9:07 am | |
| Też tak uważam. Może nie na te 100 px jak było, ale ze 150 byłoby okej. |
|
| |
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 4:08 pm | |
| wy chcecie zmniejszyć ja usunąć jak dla mnie link do bloga, można dać tak jak ja mam hodowle w zwykłym słowie KLIKNIJ- mój blog a nie potrzeba do tego wielkiego na pół strony baneru. poza tym często widzę nie potrzebne "entery" pod owymi banerami ^^ proszę wyjaśnijcie mi po co je stosować? - żeby było szerzej? | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sro Sty 02, 2013 9:39 pm | |
| Usunąć całkiem? no niezbyt mi się to widzi, chociaż za sporym zmniejszeniem jestem. Tak, żeby nie przycinało linijku tekstu, ale jednocześnie nie było zbyt dużo:) | |
|
| |
Philipek ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Philipek Liczba postów : 3748 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 7:51 am | |
| Ja także nie jestem za usunięciem podpisów.. Zawsze można tam swoje 3 grosze wtrącić - choćby zareklamować jakąś stronkę lub hodowlę. | |
|
| |
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 9:01 am | |
| popatrzcie na banery- miejsce pod waszymi banerami jest większe niż sam baner dlaczego? | |
|
| |
safie Już coś wie
Nick w grze : safie Liczba postów : 122 Dołączył : 25/12/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 9:07 am | |
| - Mika_TLR napisał:
- popatrzcie na banery- miejsce pod waszymi banerami jest większe niż sam baner
dlaczego? To chyba ma związek z tą częścią pod avatarem. W sensie jest dłuższa od wypowiedzi i podpisu i dlatego | |
|
| |
Evelynek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aleksandra.j.1 Liczba postów : 744 Dołączył : 30/07/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 9:08 am | |
| - safie napisał:
- Mika_TLR napisał:
- popatrzcie na banery- miejsce pod waszymi banerami jest większe niż sam baner
dlaczego? To chyba ma związek z tą częścią pod avatarem. W sensie jest dłuższa od wypowiedzi i podpisu i dlatego Właśnie. To nie zależy od bannera, a od oznaczeniami pod awatarem np. "Moderator", "Zagrodzianin" | |
|
| |
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 9:52 am | |
| mam pomysł. a jakby zrobił to rozsuwane? tę część pod avatarem i miejsce na podpis?
| |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 12:01 pm | |
| KOD NA WYSOKOŚĆ Z SUWAKIEM - Kod:
-
div.signature_div { max-height: 150px; overflow: auto; } KOD NA WYSOKOŚĆ UCIĘTE (BEZ SUWAKA) - Kod:
-
div.signature_div { max-height: 150px; overflow: hidden; } Kod dodajemy do arkusza CSS obecnego szablonu wchodzą w zakładkę "Display", następnie w podmenu "Colors" i kolejnej zakładki "Arkusz CSS". Tam, zachowując odstęp, wklejamy z poprawnością CSS kod powyżej podany. Zapisujemy klikając button "Submit" pod spodem. Mam nadzieje że jasno opisałem. Mam też pewien pomysł: Aby zrobić przycisk, który wyświetli ukryte podpisy. To znaczy że nie będą one widoczne na pierwszy rzut oka, lecz po kliknięciu rozwiną się i pokażą swoją zawartość. Na pewno da się t zrobić | |
|
| |
Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 12:07 pm | |
| - Mikim7 napisał:
Mam też pewien pomysł: Aby zrobić przycisk, który wyświetli ukryte podpisy. To znaczy że nie będą one widoczne na pierwszy rzut oka, lecz po kliknięciu rozwiną się i pokażą swoją zawartość. Na pewno da się t zrobić Niestety, ale się nie zgodzę. Jak ktoś pisze np. sprzedam konia! chodzi o to, by to się jakoś kątem oka rzuciło w oczy. Jak będzie zwinięte, to ktoś może wgl. nie odwijać, a może będzie akurat coś dla niego? | |
|
| |
Mikim7 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Mikim7 Liczba postów : 1222 Dołączył : 22/11/2011
| |
| |
klasaIVb Już coś wie
Nick w grze : klasaIVb Liczba postów : 189 Dołączył : 27/08/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 12:31 pm | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 12:37 pm | |
| - Kemishi napisał:
- Mikim7 napisał:
Mam też pewien pomysł: Aby zrobić przycisk, który wyświetli ukryte podpisy. To znaczy że nie będą one widoczne na pierwszy rzut oka, lecz po kliknięciu rozwiną się i pokażą swoją zawartość. Na pewno da się t zrobić Niestety, ale się nie zgodzę. Jak ktoś pisze np. sprzedam konia! chodzi o to, by to się jakoś kątem oka rzuciło w oczy. Jak będzie zwinięte, to ktoś może wgl. nie odwijać, a może będzie akurat coś dla niego? miej na względzie przede wszystkim że to forum to nie tablica.pl ani ogłoszenia jest tu w innym celu. dlatego jestem ZA zakazaniem takich ofert. są od tego odpowiednie działy | |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 1:23 pm | |
| mi osobiście nie będzie ich ( podpisików, banerków, foteczek i reszty tego wszystkiego ) brakować, jeśli ktoś chce coś ogłosić to ma do tego odpowiedni dział jeśli to mało to zawsze można ewentualnie zrobić "tablicę z ogłoszeniami" i tam niech się wszyscy uzewnętrzniają do woli | |
|
| |
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Czw Sty 03, 2013 5:01 pm | |
| Jak czytam to sami "wiecie co chcecie i co mi w danej chwil do głowy przyjdzie". Bez urazy. | |
|
| |
XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Pią Sty 04, 2013 10:18 am | |
| - Mika_TLR napisał:
- Kemishi napisał:
- Mikim7 napisał:
Mam też pewien pomysł: Aby zrobić przycisk, który wyświetli ukryte podpisy. To znaczy że nie będą one widoczne na pierwszy rzut oka, lecz po kliknięciu rozwiną się i pokażą swoją zawartość. Na pewno da się t zrobić Niestety, ale się nie zgodzę. Jak ktoś pisze np. sprzedam konia! chodzi o to, by to się jakoś kątem oka rzuciło w oczy. Jak będzie zwinięte, to ktoś może wgl. nie odwijać, a może będzie akurat coś dla niego? miej na względzie przede wszystkim że to forum to nie tablica.pl ani ogłoszenia jest tu w innym celu. dlatego jestem ZA zakazaniem takich ofert. są od tego odpowiednie działy Też sądzę że ogłoszenia typu: sprzedam, kupię... mają swoje miejsce w odpowiednich działach, dlatego ograniczenie wielkości czy pomysł Mikima, wydaje się być w porządku aczkolwiek podpisy nie są jakąś na tyle potrzebną rzeczą aby istniały | |
|
| |
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Pią Sty 04, 2013 11:01 am | |
| w końcu ktoś kto dobrze gada | |
|
| |
koniara5842 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : koniara5842 Liczba postów : 375 Dołączył : 13/02/2013
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Sob Lut 16, 2013 9:45 am | |
| Uważam, że podpisy są dobrym pomysłem. A poza tym Ty sama masz dość długi podpis... | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Pon Lut 18, 2013 11:28 am | |
| - Mika_TLR napisał:
- Osobiście całkowicie kwestionuję potrzebę ich istnienia.
-pod spodem najczęściej znajduje sie Nick na howrse- który pisze POD AVATAREM dlatego uważam że jest to bez sensu.
Co do tego jednego stwierdzenia - owszem są nicki pod avatarem ale dla mnie (nie wiem co inni o tym sądzą) jest strasznie uciążliwe kopiowanie/przepisywanie każdego nicku do katalogu i wyszukiwanie osób dlatego sporym ułatwieniem dla mnie są linki do profili właśnie w podpisie. | |
|
| |
Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów Pon Lut 18, 2013 11:30 am | |
| - Star-x3 napisał:
- Mika_TLR napisał:
- Osobiście całkowicie kwestionuję potrzebę ich istnienia.
-pod spodem najczęściej znajduje sie Nick na howrse- który pisze POD AVATAREM dlatego uważam że jest to bez sensu.
Co do tego jednego stwierdzenia - owszem są nicki pod avatarem ale dla mnie (nie wiem co inni o tym sądzą) jest strasznie uciążliwe kopiowanie/przepisywanie każdego nicku do katalogu i wyszukiwanie osób dlatego sporym ułatwieniem dla mnie są linki do profili właśnie w podpisie. Zgadzam się :_ | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Propozycja dot. podpisów | |
| |
|
| |
| Propozycja dot. podpisów | |
|