Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Tęczowy Różek [ niewysłane ] | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:04 am | |
| Ostatnio nabazgrałam sobie maść do CP dla jednorożca . Jeszcze nie wysłałam ale może wyśle na następne . Coś poprawić ? I może gdzie dodać cienie ? XD A i jeszcze mam pytanie o co chodzi z tym przezroczystym tłem , bo ja go nie umiem robić ? - Spoiler:
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:21 am | |
| Lineart twój? Rozpikselowany to po pierwsze. Niedokładnie pokolorowany, to po drugie. Po trzecie, brak cieniowania..ja jestem na nie. Nie podoba mi się.. |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:24 am | |
| 1. Ty najlepiej powinnaś wiedzieć, gdzie dać cienie. W końcu robisz pracę do CP.. A tutki są na dA, wystarczy poszukać. 2. Najlepiej jest zrobić przezroczystą warstwę z lineartem, pod to przezroczystą na cienie, jeszcze niżej przezroczystą na kolory podstawowe, a pod spód biały, który usunie się na koniec. Ale jak już masz tak, to najlepiej zrobić Warstwa> Przezroczystość> Dodaj kanał alfa, następnie wybrać zaznaczenie rozmyte (czy jakoś tak), zaznaczyć białe tło i wcisnąć Delete. A resztę białego tła wokół konia wymazać delikatnie gumeczką. Generalnie dla mnie to jest tylko wypełniony lineart. Cienie, kobito, cienie! A grzywa i ogon to nie tylko kolor, lecz cała masa włosków, które trzeba narysować i pocieniować | |
| | | AyaKey Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:26 am | |
| hanka ja to robiłam w PTS nie w gimpie . Gimpa to ja w ogóle nie ogarniam , dlatego to tak wygląda | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:28 am | |
| Paint tool sai? OMG...najlepszy program do robienia malunków.. Nie osłabiaj mnie nawet. Ja sama w tym malowałam i wiele moich znajomych...i prace wychodzą cudowne.. |
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:49 am | |
| Ale ja nie mówię że nie . Mówię tylko że przezroczystości nie umiem robić . A w ogóle trochę go poprawiłam : - Spoiler:
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:54 am | |
| Nie widać tej poprawy szczerze... Zadałam wcześniej pytanie czy lineart Twój, nie odpowiedziałaś. |
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 7:57 am | |
| | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 8:00 am | |
| Nie dziekuj, Karolu ;d *klik!*
A poprawy faktycznie nie ma. Cieniowanie to zaznaczenie każdego mięśnia, każdej kosteczki i padającego światła, a nie kilka plam ;x | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 8:06 am | |
| Jedna z lepszych prac z tym linem.
Najpierw poucz się pracować z programami graficznymi, poczytaj o tym, popytaj, oglądaj filmiki czytaj tutki..dopiero bierz się za prace do CP. Bo mówisz, że poprawiasz a tego nawet nie widać, poprawy muszą być widoczne a nie.. |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 8:15 am | |
| Wątpliwe jhest uzycie tego linera. Autorka pozwoliła na jego mazianie pod warunkiem, że gdzieś zostanie umieszczone, ze liner jest jej autorstwa. W pracy do CP nie może być żadnego podpisu... najlepiej zacząć od tych ogólnodostępnych na H.com | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] Nie Sty 13, 2013 8:21 am | |
| W komentarzach jedna osoba sie pytała o to i autorka się zgodziła na użycie. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tęczowy Różek [ niewysłane ] | |
| |
| | | | Tęczowy Różek [ niewysłane ] | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|