Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Prace nad rysunkami do CP | |
|
+3Chiavatta hanka1998 Alcesta 7 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Alcesta Już coś wie
Nick w grze : Alcesta Liczba postów : 179 Dołączył : 02/08/2012
| Temat: Prace nad rysunkami do CP Czw Lut 21, 2013 9:24 am | |
| Jako że wczoraj dostałam tablet postanowiłam coś namaziać. Wyszło coś takiego: Wybaczcie za te piksele. Jest to moja pierwsza praca na tablecie i jedna z pierwszych w Gimpie, więc trochę nie ogarniam. Właściwie Gimpa dopiero poznaję - jak na razie wiem do czego służą warstwy (no, prawie), pędzel i gumka Prosiłabym o rady, o krytykę. Co do samego rysunku - szyję jeszcze trochę poprawię, dodam grzywę. Pomysł na dalszą część mam, ale chyba dam odpocząć nieco moim oczom. W planach mam wysłanie go na marcową PT, ale z moją prędkością nie wiem, czy zdążę go do czerwca narysować
Ostatnio zmieniony przez Alcesta dnia Nie Mar 10, 2013 12:57 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Czw Lut 21, 2013 9:31 am | |
| Bardzo mi się podoba. Tylko szkoda, że taki rozpikselowany. Jedyne, co mi nie pasuje, to chrapki, ale nie potrafię dokładnie wskazać, co mi w nich nie pasuje. Ale jak na pierwszą tabletową pracę i jedną z pierwszych w Gimpie, to na prawdę ślicznie | |
| | | Chiavatta Raczkujący
Nick w grze : Chiavatta Liczba postów : 67 Dołączył : 28/12/2012
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pią Lut 22, 2013 6:56 am | |
| Śliczne, tylko zbyt rozpikselizowane hanka - jak dla mnie chrapy są za duże | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pią Lut 22, 2013 7:39 am | |
| anatomia łba ci z deczka uciekła i połączenie uszu z ciałem, ale pomijając to - podoba mi się ;p |
| | | Alcesta Już coś wie
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pią Lut 22, 2013 2:01 pm | |
| Dziękuję wszystkim za oceny. Rady i krytyka najlepiej mi działają na pojawienie się weny Co do jego głowy, muszę przyznać, że anatomię rzeczywiście nieco skiepściłam. Wydają mi się za małe uszy i za długi pysk. Poza tym faktycznie ma coś z chrapami. Szczerze, sama się w tym zamotałam. Najpierw miał być to profil garbonosy, później stał się wklęsły, a ostatecznie jest jaki widać. Zbyt dobrze nie wyszedł, muszę przyznać A w chwili obecnej ma już dwie przednie nogi, klatkę piersiową i skończoną szyję. Teraz męczę się niemiłosiernie z końskim odpowiednikiem barku. Za nic w świecie nie mogę wymyślić cieni, a nawet na zdjęciach ciężko mi się teraz wzorować, bo nic do tego konia nie pasuje ;/ Jak już będę w połowie pracy, to być może dam tutaj efekty, bo na razie jest nieco marnie | |
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Wto Lut 26, 2013 8:05 am | |
| Tak więc oto powracam z obiecanym pół koniem. A właściwie mam jeszcze do Was jedno małe pytanie, bo sama nie mogę się zdecydować co do skrzydeł. Tu wersja z piórami (musiałam się wzorować na obrazku z internetu, bo niestety sama ich sobie wyobrazić nie mogę - także skrzydła przeszłyby minimalną przeróbkę): Tutaj jest wersja ze skrzydłami smoczymi (niedopracowane, robione na szybko, więc nie zwracajcie uwagi na prześwitujący gdzieniegdzie niedomazany lineart): Która wersja bardziej Wam się podoba? Która miałaby większe szanse przejścia? No i co myślicie o samym koniu? Oczywiście jeszcze muszę dorobić mu tył, grzywę i ogon (grzywa zapewne będzie długa, rozwiana, ale jeszcze zastanawiam się, czy nie zrobić mu krótkiej, stojącej). Coś dodać, odjąć, poprawić? Jestem otwarta na rady i krytykę, więc walcie śmiało | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Wto Lut 26, 2013 8:11 am | |
| OMG, to jest piękne *O* Pierwszy raz od jakiegoś czasu widzę tak dobrą pracę. Wydaje mi się jednak, że ma lekko za długi tułów (czy jak to się u koni nazywa) A co do skrzydeł- ja bym raczej dała te 1, smocze niezbyt tu pasują | |
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Czw Lut 28, 2013 11:57 am | |
| Hania, dziękuję Co do ciała konia - tak, mi też coś nie pasuje. Ogólnie jakoś nieproporcjonalny i nieanatomiczny jest. Staram się nadrobić to cieniowaniem, ale jak mi ono nie wyjdzie, wtedy będę próbować go poprawiać, bo teraz to się boję, że jeszcze go bardziej zmasakruję Co do skrzydeł - też byłam bardziej przekonana do tych pierzastych, dlatego te smocze rysowałam byle jak. No to teraz jestem utwierdzona w decyzji. Dzięki Już zabieram się za resztę rysunku. | |
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pon Mar 11, 2013 11:21 am | |
| Tak więc wracam do Was z nową pracą. Otóż znowu nie mogę się zdecydować, tyle że tym razem - co do kształtu i ułożenia łat. Jeżeli znajdziecie jakieś błędy w budowie - też mnie oświećcie, postaram się poprawić 'Cieniowanie' oczywiście takie nie będzie, zrobiłam je w kilka sekund, żeby pokazać, w jakich kolorach mniej-więcej będzie ta maść. Tutaj pierwsza z nich: A tutaj druga: A więc, które łaty podobają się Wam bardziej? Te poszarpane, chaotyczne, czy raczej te bardziej regularne, 'spokojne'? Sama nie potrafię się zdecydować | |
| | | Xavi Nowy
Nick w grze : Xavi1 Liczba postów : 46 Dołączył : 18/02/2013
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pon Mar 11, 2013 1:28 pm | |
| Spokojne | |
| | | bursztyn232 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : bursztyn232 Liczba postów : 408 Dołączył : 31/08/2012
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pon Mar 11, 2013 2:21 pm | |
| | |
| | | Always Już coś wie
Nick w grze : Always Liczba postów : 129 Dołączył : 26/10/2012
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Czw Mar 14, 2013 10:13 am | |
| Ach... Co do pierwszego konia, jest on boski, jak go skończysz to daj go do : konia, pegaza, jednorożca i kuca ;p w CP. Co do "głosowania" o skrzydła i łaty podobają mi się pierwsze wersje. | |
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Nie Mar 17, 2013 2:58 pm | |
| Always - dziękuję Co do tego izabelka - został wysłany jako zwykły koń. Nie chciało mi się już dorabiać skrzydeł czy roga. No, i czasu już nie miałam. A teraz, co do tego srokatka. Właśnie go skończyłam (muszę jedynie wyrównać mu krawędzie). Zdecydowałam się na wersję drugą. Ogólnie wygląda tak: Poprawić coś? Bo jeszcze mam czas, także jak coś zauważycie piszcie śmiało. I myślicie, że dorobić mu roga? Znów sama się zdecydować nie potrafię Ogólnie, zamierzam zrobić jeszcze min. 1 pracę na kwiecień. Jak dobrze pójdzie, to może nawet dwie uda mi się jeszcze wyskrobać. | |
| | | Shimi Nowy
Nick w grze : Shimi Liczba postów : 39 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP Pon Mar 18, 2013 11:18 am | |
| Wow! *.* Mi w pierwszej grafice nie pasują uszka, nie wiem dlaczego, tak jakoś ;P W ostatniej dopracowałabym grzywę i ogon | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Prace nad rysunkami do CP | |
| |
| | | | Prace nad rysunkami do CP | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|