Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Prace nad rysunkami do CP

Go down 
+3
Chiavatta
hanka1998
Alcesta
7 posters
AutorWiadomość
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

Nick w grze : Alcesta
Liczba postów : 179

Prace nad rysunkami do CP Empty
PisanieTemat: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostCzw Lut 21, 2013 9:24 am

Jako że wczoraj dostałam tablet postanowiłam coś namaziać. Wyszło coś takiego:
Prace nad rysunkami do CP Niex

Wybaczcie za te piksele.
Jest to moja pierwsza praca na tablecie i jedna z pierwszych w Gimpie, więc trochę nie ogarniam. Właściwie Gimpa dopiero poznaję - jak na razie wiem do czego służą warstwy (no, prawie), pędzel i gumka Very Happy
Prosiłabym o rady, o krytykę.

Co do samego rysunku - szyję jeszcze trochę poprawię, dodam grzywę. Pomysł na dalszą część mam, ale chyba dam odpocząć nieco moim oczom. W planach mam wysłanie go na marcową PT, ale z moją prędkością nie wiem, czy zdążę go do czerwca narysować Razz

Ostatnio zmieniony przez Alcesta dnia Nie Mar 10, 2013 12:57 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1715275
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostCzw Lut 21, 2013 9:31 am

Bardzo mi się podoba. Tylko szkoda, że taki rozpikselowany. Jedyne, co mi nie pasuje, to chrapki, ale nie potrafię dokładnie wskazać, co mi w nich nie pasuje. Ale jak na pierwszą tabletową pracę i jedną z pierwszych w Gimpie, to na prawdę ślicznie Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Chiavatta
Raczkujący
Chiavatta

Nick w grze : Chiavatta
Liczba postów : 67

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 6:56 am

Śliczne, tylko zbyt rozpikselizowane Smile
hanka - jak dla mnie chrapy są za duże Very Happy
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 7:39 am

anatomia łba ci z deczka uciekła i połączenie uszu z ciałem, ale pomijając to - podoba mi się ;p
Powrót do góry Go down
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 2:01 pm

Dziękuję wszystkim za oceny. Rady i krytyka najlepiej mi działają na pojawienie się weny Very Happy
Co do jego głowy, muszę przyznać, że anatomię rzeczywiście nieco skiepściłam. Wydają mi się za małe uszy i za długi pysk. Poza tym faktycznie ma coś z chrapami. Szczerze, sama się w tym zamotałam. Najpierw miał być to profil garbonosy, później stał się wklęsły, a ostatecznie jest jaki widać. Zbyt dobrze nie wyszedł, muszę przyznać Razz
A w chwili obecnej ma już dwie przednie nogi, klatkę piersiową i skończoną szyję. Teraz męczę się niemiłosiernie z końskim odpowiednikiem barku. Za nic w świecie nie mogę wymyślić cieni, a nawet na zdjęciach ciężko mi się teraz wzorować, bo nic do tego konia nie pasuje ;/ Jak już będę w połowie pracy, to być może dam tutaj efekty, bo na razie jest nieco marnie Razz
Powrót do góry Go down
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostWto Lut 26, 2013 8:05 am

Tak więc oto powracam z obiecanym pół koniem. A właściwie mam jeszcze do Was jedno małe pytanie, bo sama nie mogę się zdecydować co do skrzydeł.

Tu wersja z piórami (musiałam się wzorować na obrazku z internetu, bo niestety sama ich sobie wyobrazić nie mogę - także skrzydła przeszłyby minimalną przeróbkę):
Prace nad rysunkami do CP Piora

Tutaj jest wersja ze skrzydłami smoczymi (niedopracowane, robione na szybko, więc nie zwracajcie uwagi na prześwitujący gdzieniegdzie niedomazany lineart):
Prace nad rysunkami do CP Smokq

Która wersja bardziej Wam się podoba? Która miałaby większe szanse przejścia? No i co myślicie o samym koniu? Oczywiście jeszcze muszę dorobić mu tył, grzywę i ogon (grzywa zapewne będzie długa, rozwiana, ale jeszcze zastanawiam się, czy nie zrobić mu krótkiej, stojącej). Coś dodać, odjąć, poprawić? Jestem otwarta na rady i krytykę, więc walcie śmiało Wink
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostWto Lut 26, 2013 8:11 am

OMG, to jest piękne *O* Pierwszy raz od jakiegoś czasu widzę tak dobrą pracę. Wydaje mi się jednak, że ma lekko za długi tułów (czy jak to się u koni nazywa)
A co do skrzydeł- ja bym raczej dała te 1, smocze niezbyt tu pasują Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostCzw Lut 28, 2013 11:57 am

Hania, dziękuję Embarassed Co do ciała konia - tak, mi też coś nie pasuje. Ogólnie jakoś nieproporcjonalny i nieanatomiczny jest. Staram się nadrobić to cieniowaniem, ale jak mi ono nie wyjdzie, wtedy będę próbować go poprawiać, bo teraz to się boję, że jeszcze go bardziej zmasakruję Razz
Co do skrzydeł - też byłam bardziej przekonana do tych pierzastych, dlatego te smocze rysowałam byle jak. No to teraz jestem utwierdzona w decyzji. Dzięki Wink Już zabieram się za resztę rysunku.
Powrót do góry Go down
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPon Mar 11, 2013 11:21 am

Tak więc wracam do Was z nową pracą. Otóż znowu nie mogę się zdecydować, tyle że tym razem - co do kształtu i ułożenia łat. Jeżeli znajdziecie jakieś błędy w budowie - też mnie oświećcie, postaram się poprawić Wink
'Cieniowanie' oczywiście takie nie będzie, zrobiłam je w kilka sekund, żeby pokazać, w jakich kolorach mniej-więcej będzie ta maść.

Tutaj pierwsza z nich:
Prace nad rysunkami do CP Overo2

A tutaj druga:
Prace nad rysunkami do CP Overod

A więc, które łaty podobają się Wam bardziej? Te poszarpane, chaotyczne, czy raczej te bardziej regularne, 'spokojne'? Sama nie potrafię się zdecydować Razz
Powrót do góry Go down
Xavi
Nowy
Xavi

Nick w grze : Xavi1
Liczba postów : 46

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPon Mar 11, 2013 1:28 pm

Spokojne Smile
Powrót do góry Go down
bursztyn232
W skromnych progach Zagrody
bursztyn232

Nick w grze : bursztyn232
Liczba postów : 408

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPon Mar 11, 2013 2:21 pm

Myślę, że lepszy jest 2
Powrót do góry Go down
Always
Już coś wie
Always

Nick w grze : Always
Liczba postów : 129

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostCzw Mar 14, 2013 10:13 am

Ach... Co do pierwszego konia, jest on boski, jak go skończysz to daj go do : konia, pegaza, jednorożca i kuca ;p w CP. Co do "głosowania" o skrzydła i łaty podobają mi się pierwsze wersje.
Powrót do góry Go down
Alcesta
Już coś wie
Alcesta

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostNie Mar 17, 2013 2:58 pm

Always - dziękuję Wink Co do tego izabelka - został wysłany jako zwykły koń. Nie chciało mi się już dorabiać skrzydeł czy roga. No, i czasu już nie miałam.

A teraz, co do tego srokatka. Właśnie go skończyłam (muszę jedynie wyrównać mu krawędzie). Zdecydowałam się na wersję drugą. Ogólnie wygląda tak:

Prace nad rysunkami do CP Bryk

Poprawić coś? Bo jeszcze mam czas, także jak coś zauważycie piszcie śmiało. I myślicie, że dorobić mu roga? Znów sama się zdecydować nie potrafię Razz

Ogólnie, zamierzam zrobić jeszcze min. 1 pracę na kwiecień. Jak dobrze pójdzie, to może nawet dwie uda mi się jeszcze wyskrobać.
Powrót do góry Go down
Shimi
Nowy
Shimi

Nick w grze : Shimi
Liczba postów : 39

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipostPon Mar 18, 2013 11:18 am

Wow! *.* Mi w pierwszej grafice nie pasują uszka, nie wiem dlaczego, tak jakoś ;P
W ostatniej dopracowałabym grzywę i ogon Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Prace nad rysunkami do CP   Prace nad rysunkami do CP I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Prace nad rysunkami do CP
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Prace w trakcie ;P
» Prace od Pieseczka :3
» Moje prace do CP
» Nowe prace.
» Prace odgrzane

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach