Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Work in progress - dla ciekawskich :)

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
Turkawka
Przyjaciel Zagrody
Turkawka

Nick w grze : Turkawka
Liczba postów : 169

Work in progress - dla ciekawskich :) Empty
PisanieTemat: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 12:53 pm

Róg, który przed finalną wersją zmieni się pewnie jakieś 500 razy. Tak wygląda wczesny etap mojej pracy Smile. Grzywa na razie klocowata. Zmieniam ją, gdy już się konkretnie zajmuję tym fragmentem. No i cieniowanie bardzo wczesne, zaznaczam jego ogólny kształt.

Work in progress - dla ciekawskich :) 09087d4b0e831
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 12:59 pm

Miał być anatomiczny? Razz
Powrót do góry Go down
bursztyn232
W skromnych progach Zagrody
bursztyn232

Nick w grze : bursztyn232
Liczba postów : 408

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 1:00 pm

A ja zapytam: uczyłaś się profesjonalnie gdzieś rysować? Może pracujesz w tym zawodzie? Bo prace naprawdę piękne i nie uwierzyłabym że jesteś samoukiem.
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 1:02 pm

Uczepię się lekko, bo inaczej nie byłabym sobą <3
Nogi nieco za cienkie (chyba, że są częściowo zakryte przez te szczotki pęcinowe, to wybaczam) i oko takie mało końskie, ale rozumiem, iż tak miało być Wink I oczywiście czekam na efekt końcowy! Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Turkawka
Przyjaciel Zagrody
Turkawka

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 1:21 pm

vernille napisał:
Miał być anatomiczny? Razz

Hmmm? Szerzej poproszę Smile.

bursztyn232 napisał:
A ja zapytam: uczyłaś się profesjonalnie gdzieś rysować? Może pracujesz w tym zawodzie? Bo prace naprawdę piękne i nie uwierzyłabym że jesteś samoukiem.

Byłam w plastyku, ale szczerze mówiąc - nie akceptowano tam mojego sposobu rysowania. Musiałam dojść sama do tego, co teraz umiem, ponieważ w szkole twierdzili, że moje podejście jest "nieartystyczne". Dla celów szkolnych wykonywałam jakieś pseudoekspresyjne bochomazy oceniane na 3, czasem z plusem.

hanka1998 napisał:
Uczepię się lekko, bo inaczej nie byłabym sobą <3
Nogi nieco za cienkie (chyba, że są częściowo zakryte przez te szczotki pęcinowe, to wybaczam) i oko takie mało końskie, ale rozumiem, iż tak miało być Wink I oczywiście czekam na efekt końcowy! Very Happy

Tak, nogi były podmazywane pod szczotkami. To mi zwykle ułatwia nakładanie światłocienia. A oko też się pewnie parę razy zmieni, ta wersja jest jeszcze położona na warstwie z ogólnym zarysem kształtu Smile
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 1:27 pm

Pytam, czy koń miał być anatomiczny, to znaczy - czy chciałaś, żeby zachował zasady anatomii. Zadałam to pytanie z uwagi na fakt, ze koń ma nietypowy dla realistycznych kopytnych kolor sierści, a przy fantastyce ludzie zwykle puszczają wodze fantazji i nie skupiają się choćby na proporcjach. Wink
Jeśli byłaby to fantastyka, to mogłabym jedynie powiedzieć "fajne", jeśli coś realistycznego... tutaj bym się już rozpisała. ;D Niektórzy (niestety?) wiedzą jak to jest wpaść w moje oceniające sidełka. ;>
Powrót do góry Go down
Turkawka
Przyjaciel Zagrody
Turkawka

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 1:33 pm

vernille napisał:
Pytam, czy koń miał być anatomiczny, to znaczy - czy chciałaś, żeby zachował zasady anatomii. Zadałam to pytanie z uwagi na fakt, ze koń ma nietypowy dla realistycznych kopytnych kolor sierści, a przy fantastyce ludzie zwykle puszczają wodze fantazji i nie skupiają się choćby na proporcjach. Wink
Jeśli byłaby to fantastyka, to mogłabym jedynie powiedzieć "fajne", jeśli coś realistycznego... tutaj bym się już rozpisała. ;D Niektórzy (niestety?) wiedzą jak to jest wpaść w moje oceniające sidełka. ;>

Raczej fantastyka, chyba, że istnieją mocno niebieskie konie :3. Będzie miał taki lekko metaliczny połysk sierści.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 2:22 pm

Więc, tak jak mówiłam - fajne. Chociaż to zupełnie nie mój styl. Wink Nic więcej nie sklecę, bo skoro fantastyka, to nie mogę Ci tutaj nic zarzucić.
Powrót do góry Go down
Turkawka
Przyjaciel Zagrody
Turkawka

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostPią Lut 22, 2013 2:58 pm

vernille napisał:
Więc, tak jak mówiłam - fajne. Chociaż to zupełnie nie mój styl. Wink Nic więcej nie sklecę, bo skoro fantastyka, to nie mogę Ci tutaj nic zarzucić.

Czekaj, czekaj....czyli jeśli to fantasy, to jest spoko, a jeśli realistyczne, to zwalona anatomia? O nieee, tak nie będzie koleżanko, niedorobionej anatomii nie można zwalić na fantasy Very Happy. Dajesz, co tam masz na myśli, bo muszę to wiedzieć Wink. Muszę, muszę MUSZĘ!

To ja sobie idę wziąć parę głębokich wdechów Smile
Powrót do góry Go down
ebonita
Główny Grafik
ebonita

Nick w grze : ebonita
Liczba postów : 787

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostSob Lut 23, 2013 2:58 am

A ja tylko zadam pytanie autorce - czy w pierwszym poście miała na myśli wstawiene pracy do oceny czy do pochwalenia sie Wink

Bo ja na przykład jak sie chwale to nie po to żeby mi ktos wytykał błędy, co innego gdy chcę by mi ktoś wytknął błędy Very Happy

Konikorożec moim skromnym zdaniem wyjdzie śliczny Very Happy Nikt nie mowi że ma być realistyczny bo przecież czy w realu biegają jednorożce ?? Very Happy

Nawet w howrse jednorożec to inna rasa niz koń, tak jak osioł Smile i wcale nie musi miec proporcji konia Very Happy

Go Go Go Turkawka!!!
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2069159
Turkawka
Przyjaciel Zagrody
Turkawka

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostSob Lut 23, 2013 3:57 am

Noooo, co jak co, ale chcę, żeby wyszedł perfekt Wink. Dlatego uwagi Ebu i Vernille pochłonęłabym razem z kopytami. Nakarmicie Turkawkę? Smile
Powrót do góry Go down
Athi
Jedną nogą w ZM
Athi

Nick w grze : Foxtrot
Liczba postów : 534

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostSob Lut 23, 2013 4:50 am

Ja nie wiem, co miało być w tym rysunku anatomiczne, a co nie. Jeśli wytknę Ci coś, co miało być na tym rysunku specjalnie, to wybacz. Jak chcesz uwagi to masz garstkę, te które najbardziej rzuciły mi się w oczy:

-Na pewno zbyt cienkie nadpęcia, to samo pęciny i stawy pęcinowe
-ogólnie łeb niezbyt anatomiczny, popatrz na jakieś rysunki czy zdjęcia, bo nie chce mi się szczegółowo wymieniać Razz
-oko zbyt podłużne, ma zbyt "ludzki" kształt (to pewnie było specjalnie)
-wydaje mi się, że szyja jest odrobinę zbyt gruba
-uszy są tak jakby zbyt płaskie

Spoiler:
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1028468
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipostWto Maj 07, 2013 7:52 am

Athi napisał:
Ja nie wiem, co miało być w tym rysunku anatomiczne, a co nie. Jeśli wytknę Ci coś, co miało być na tym rysunku specjalnie, to wybacz. Jak chcesz uwagi to masz garstkę, te które najbardziej rzuciły mi się w oczy:

-Na pewno zbyt cienkie nadpęcia, to samo pęciny i stawy pęcinowe
-ogólnie łeb niezbyt anatomiczny, popatrz na jakieś rysunki czy zdjęcia, bo nie chce mi się szczegółowo wymieniać Razz
-oko zbyt podłużne, ma zbyt "ludzki" kształt (to pewnie było specjalnie)
-wydaje mi się, że szyja jest odrobinę zbyt gruba
-uszy są tak jakby zbyt płaskie

Spoiler:

Droga Athi!
Przecież koń jest fantastyczny,a to nie znaczy,że musi być anatomiczny.Raz przeszedł osioł (czy koń?-nie mogę z tego rysunku nic rozróżnić),który wyglądał za przeproszeniem jak małpa,więc anatomia w fantastyce nie gra roli-równie dobrze mógłby mieć koła zamiast nóg.
A poza tym to dalej Turkawko!
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Work in progress - dla ciekawskich :)   Work in progress - dla ciekawskich :) I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Work in progress - dla ciekawskich :)
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Z nowej serii "Work Together"

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: