Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Pimpek737 Już coś wie
Nick w grze : Pimpek737 Liczba postów : 207 Dołączył : 04/02/2013
| Temat: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika Sro Mar 06, 2013 1:21 pm | |
| Zaczniemy od pobierania odpowiedniego programu. Polecam PhotoScape. Jest on prostym w obsłudze i ciekawym programem. możecie go pobrać dokładnie tu (klik).
Możemy korzystać również z bardziej lub mniej zaawansowanych programów. Ja będę pokazywać z PhotoScape.
1. Otwieramy nasz program graficzny. 2. Wybieramy Edytor. 3.po lewej stronie okna mamy obrazy. wybieramy dowolny i tworzymy (screeny dodam później, bo komp mi szwankuje) 4. dodajemy ramki, ozdoby itp. 5. hostingujemy naszą pracę na tinypic.com. 6. resztę dotyczącą kodu HTML i jego dodania/ dopasowania poznamy w poradniku " Prezentacja w Photoscape cz.2 - HTML "
| |
| | | Masakra2 Nowy
Nick w grze : Masakra Liczba postów : 47 Dołączył : 05/03/2013
| Temat: Re: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika Nie Mar 10, 2013 12:05 pm | |
| Nie wydaję mi się, abyś pomogła. Nie uwzględniłaś nawet jak dodać takową ramkę i ozdoby. | |
| | | Koniara1804 Nowy
Nick w grze : Koniara1804 Liczba postów : 13 Dołączył : 15/02/2014
| Temat: Re: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika Nie Lut 16, 2014 7:41 am | |
| | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika Nie Lut 16, 2014 3:55 pm | |
| Wiesz, cała instrukcja tworzenia prezentacji ogranicza się do "otwórz i zrób". - Cytat :
- A da się efekt Layer?
Nie - da się jedynie poprawić ostrość, balans kolorów, zmienić rozdzielczość, pobawić się efektami na zdjęciu, dodać trochę domyślnych kształtów, strzałek napisów i ramek. Nic ponadto. Do obróbki z grubsza zdjęć się nadaje bo jest prosty w obsłudze, ale jako program do tworzenia estetycznej grafiki leży i kwiczy. W Paincie uzyskasz dokładnie taką samą i nie musisz nic ściągać. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika Pon Lut 17, 2014 10:08 am | |
| - Koniara1804 napisał:
- A da się efekt Layer?
Ja już pisałam że na PhotoScape nie da się Layerów tworzyć. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika | |
| |
| | | | Prezentacja w Photoscape cz.1 - grafika | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |