Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Marcowy palominowy | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Alcesta Już coś wie
Nick w grze : Alcesta Liczba postów : 179 Dołączył : 02/08/2012
| Temat: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 6:08 am | |
| Tak więc, zdecydowałam się w ostatniej chwili na wysłanie go. Miał mieć jeszcze skrzydła, ale nie zdążyłam ich dorobić (stąd ta dziwna poza, jakby był w próżni). Jeżeli nie przejdzie głosowania w tym miesiącu, wyślę go w kwietniu jako pegaza. Jeśli zauważylibyście jakieś niuanse u niego, śmiało piszcie, bo jeśli nie dostanie się teraz do gry, to będę go jeszcze reperować Byłabym bardzo wdzięczna za każdy oddany głos, oczywiście jeżeli Wam się podoba. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 8:05 am | |
| Masz mój głos Mi się BARDZO podoba, jednak grzbiet taki trochę dziwnie... niedomalowany. |
| | | AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 8:39 am | |
| To jest piękne *-* Na pewno zagłosuje | |
| | | ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 9:29 am | |
| Widac że włożyłaś bardzo dużo pracy, no i wiesz co to znaczy światłocień, i gdzie koń ma nogi Jedyne co mnie boli to to że koń jest jakby złożony z pojedynczych pikseli - nie ma gładkości na ciele. Chyba żadne 2 piksele leżące obok siebie nie mają takiego samego koloru. Daje to wrażenie chorego konia z matową sierścią ... Jeżeli chodzi o anatomię, to jedyne co mi się rzuca w oczy to zbyt szeroka klatka piersiowa (w porównaniu do szczupłych nóg jest zbyt szeroka) i troszkę przydługawy pysk. Spróbuj poszkicować konie wkładając mniej pracy w szczegóły, bardziej skupiając się na ogólnym kształcie | |
| | | bursztyn232 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : bursztyn232 Liczba postów : 408 Dołączył : 31/08/2012
| Temat: Re: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 9:39 am | |
| Też mam wrażenie, że klatka jest za masywna, ale tak to bardzo dobra praca | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Marcowy palominowy Czw Mar 07, 2013 9:45 am | |
| Klatka zdecydowanie za duża, nogi chyba przykrótkie, no i szyja za krótka albo pysk za długi. | |
| | | Alcesta Już coś wie
| Temat: Re: Marcowy palominowy Pią Mar 08, 2013 10:52 am | |
| Dziękuję Wam wszystkim za rady i krytykę! Bardzo dziękuję. A szczególnie ebonicie - za wskazówki i szczerą, otwartą krytykę Rzeczywiście, powinnam rysować według zasady "od ogółu do szczegółu", a robię zupełnie odwrotnie. Jeszcze nie mogę się przestawić z tradycyjnego ołówka i papieru, dopiero zaczynam pracować na wielu warstwach i ciężko mi jest jeszcze zacząć od ogółu. No ale jak trzeba, to trzeba, bo obecny styl rysowania zajmuje potwornie dużo czasu a i efekt nie jest najlepszy. Także dziękuję Ci ebonito, jestem Ci bardzo wdzięczna Co do klatki - faktycznie, tak teraz patrzę i widzę, ze jest potwornie duża. Postaram się to zmienić, mam nadzieję, że mi się uda. Chyba że lekko nogi pogrubię, to ta klatka mniej by się w oczy rzucała. No, jeszcze zobaczę, bo jak się dostanie do gry to już zmieniać raczej nie będę. Dziękuję jeszcze raz wszystkim i proszę o głosy | |
| Temat: Re: Marcowy palominowy Pią Mar 08, 2013 12:13 pm | |
| Cieszę się że pozytywnie przyjęłaś moje uwagi Ja na początku tez kombinowałam jak tu się zabrać za rysowanie ... i różnie mi wychodziło. I w końcu odkryłam że narysowanie obrysu (lineartu), potem wypełnienie całości 1-2 kolorami (2 w przypadku łat), potem namazanie cieni i świateł ogólnych na całość stanowczo ułatwia pracę. Potem nawet jeżeli rysunek będziesz dokańczać przez kilka dni, to ogólnie cały koń będzie spójny, i w podobnej kolorystyce, a tam gdzie przyłożysz się mniej do szczegółów, i tak będzie coś się działo, nie zostanie pusta plama No i jeżeli rysujesz do czarnej perły, to 80% szczegółów Twojego konia nie będzie widac, bo go bardzo trzeba pomniejszyć, i wtedy kreseczki na kopytach zleją się w jedną szarą plamę ... | |
| | | XX_lero Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Giwera Liczba postów : 592 Dołączył : 22/03/2012
| Temat: Re: Marcowy palominowy Sob Mar 09, 2013 6:46 am | |
| Klatka za masywna i szyja za długa, ale pomimo tego bardzo mi się podoba, masz mój głos | |
| Temat: Re: Marcowy palominowy Nie Mar 10, 2013 12:55 pm | |
| Ebonita - dziękuję Ci raz jeszcze Teraz pracują nad kolejną pracą - już według Twoich wskazówek, czyli zaczynam od ogólnego kształtu i położenia barw. Rzeczywiście, jakoś lepiej i sprawniej mi to idzie. I mogę sobie od razu wyobrazić całość, przez co lepiej mi jest w głowie poukładać cienie i światła. Bardzo Ci dziękuję | |
| | | Toskania783 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Toskania783 Liczba postów : 266 Dołączył : 24/02/2013
| Temat: Re: Marcowy palominowy Wto Mar 19, 2013 8:06 am | |
| Nauczy mnie ktoś z tu obecnych rysować linearty? | |
| Temat: Re: Marcowy palominowy Wto Mar 19, 2013 8:15 am | |
| Bierzesz czarny pędzel i rysujesz - nikt Cię tego nie nauczy .... | |
| Temat: Re: Marcowy palominowy Wto Mar 19, 2013 8:23 am | |
| Toskania - możesz wspomagać się tutorialami tworzonymi przez grafików - inaczej się pomóc niestety nie da. Rysuj, rysuj, aż osiągniesz zadowalający Cię poziom. Trening czyni mistrza. | |
| | | Toskania783 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Toskania783 Liczba postów : 266 Dołączył : 24/02/2013
| Temat: Re: Marcowy palominowy Wto Mar 19, 2013 8:45 am | |
| - Alcesta napisał:
- Toskania - możesz wspomagać się tutorialami tworzonymi przez grafików - inaczej się pomóc niestety nie da. Rysuj, rysuj, aż osiągniesz zadowalający Cię poziom. Trening czyni mistrza.
Dziękuję, będę ćwiczyć. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Marcowy palominowy | |
| |
| | | | Marcowy palominowy | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|