Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
Temat: Frets On Fire Pią Mar 08, 2013 11:11 am
Tak sobie oglądałam filmiki kręcone podczas grania w Guitar Hero, aż moją uwagę przykuła właśnie TA GRA.
Wikipedia napisał:
Frets On Fire – komputerowa gra muzyczna, stworzona przez fińską grupę Unreal Voodoo pod wodzą Samiego Kyöstili, w której gracz używa klawiatury do grania sunących z góry ekranu nut, by ukończyć piosenkę. W grze dostępne są 4 poziomy trudności: Superłatwy (SupaEasy), Łatwy (Easy), Średni (Medium) i Zadziwiający (Amazing). Gra jest klonem serii Guitar Hero. Ma ona strukturę otwartą, przez co można dodawać do niej własne utwory muzyczne (po uprzednim dodaniu do pliku z piosenką zapisu nutowego). Standardowo do gry dodawane są trzy piosenki fińskiego gitarzysty Tommiego Inkili.
Czyli streszczając: Frets On Fire to darmowa podróba Guitar Hero, gdzie nie jest potrzebna gitara. Starczy klawiatura
A że zawsze marzyłam o nawalaniu w Guitar Hero, to się zaciekawiłam. Pytanie do kochanych Zagrodzian: Ktoś w to grał? Bo nie chcę ściągać w ciemno i potem się męczyć. Wolę się upewnić
TAKI TAM FILMIK (oczywiście Metallica c:) :
Nawiasem, chciałabym zobaczyć siebie stojącą z klawiaturą i jeżdżącą palcami po klawiszach jak po strunach. I jeszcze headbangującą! o.o
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Frets On Fire Sob Maj 04, 2013 3:10 am
Przepraszam, że odgrzewam kotleta. Chciałabym jednak zdać relację z grania. Kto wie, może uda mi się kogoś zachęcić?
Pobrałam to, a dokładnie wersję Frets On Fire X zwaną potocznie FoFiXem. Od razu mówię, że gra jest całkowicie bezpłatna, bezpieczna dla komputera i tak dalej. A i nie wymaga zbyt wiele. Początkowy największy problem- połapanie się w klawiszach i głowienie się nad tym, jak trzymać tą klawiaturę XD Wybrałam ułożenie podobne lekko do ułożenia prawdziwej gitary- na kolanie, klawiszami w stronę ekranu komputera. Po wielu godzinach męki i wynajdywania piosenek mogę powiedzieć, że idzie mi całkiem nieźle Świetna zabawa na nudne dni. Efektami ubocznymi jest tylko i wyłącznie ból ręki i to, że po oderwaniu od gry świat zaczyna lekko wirować XD Nie wspominając już o dziwnych spojrzeniach domowników kierowanych w moją stronę.. xd
Tutaj można pobrać grę (wystarczy się zalogować i poszukać)- https://fofix.fora.pl/index.php Tutaj skórki (również należy się zalogować)- http://www.fretsonfire.net/forums/viewforum.php?f=32&sid=c46eb546aa2980ba326d083dc3377033 Natomiast piosenki znajdziecie tutaj. Uważajcie jednak na kolumnę "Difficulties", bo wiele ciekawych piosenek jest na poziomie "Amazing", gdzie można sobie palce połamać - http://fretsonfire.wikidot.com/custom-songs
W razie problemów służę pomocą
Ta gra oczywiście nie zastąpi prawdziwej gitary, ale to chyba oczywiste
Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
Temat: Re: Frets On Fire Sro Lip 24, 2013 10:18 am
Przepraszam,że odgrzewam kotleta.
Może pobiorę grę, ale pewien nie jestem xD
Eidt : gra , a może instalator , czy coś, no nie wiem ,w każdym bądź razie COŚ się pobiera, będzie pobrane za 12 s
Temat: Re: Frets On Fire Sro Lip 24, 2013 10:28 am
No więc tak : gdy chcę dać cokolwiek, czy trening czy coś innego , to wciskam enter enter i enter aż wyskakuje "parent folder" coś tam coś tam ,wybieram folder gdzie jest FoFix no i daję enter , potem wyskakują dwa inne foldery , ja oczywiście enter i nic się nie dzieje, znowu wciskam enter i enter i enter (x1024491291240) :pale:I dalej nic
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Frets On Fire Sro Lip 24, 2013 1:39 pm
Dobra, najpierw powiedz, co pobrałeś i skąd Prawdopodobnie coś się źle zainstalowało/coś źle ściągnąłeś/coś nie pasuje, więc wywala cię i się nie ładuje. Pamiętam, że gdy ściągnęłam FoF'a, to też miałam takie coś, a przynajmniej podobne. Odinstalowanie go i zainstalowanie FoFiX'a pomogło
Temat: Re: Frets On Fire Pią Lip 26, 2013 2:03 am
No więc ściągnąłem stąd http://www.fofix.fora.pl/gry,38/frets-on-fire-1-00-3-121,173.html
wersję FoFix 3.100
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Temat: Re: Frets On Fire Pią Lip 26, 2013 3:29 am
To może spróbuj odinstalować i ściągnąć najnowszą wersję, czyli FoFiX 3.121?