Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Przystań Ocalenie

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Nick w grze : LadyTigra
Liczba postów : 2211

Przystań Ocalenie Empty
PisanieTemat: Przystań Ocalenie   Przystań Ocalenie I_icon_minipostPią Lip 29, 2011 6:00 am

Nie mam bladego pojęcia, czy ten dział jest odpowiedni dla tego typu stron, ale jeżeli wstawiamy już strony dotyczące pomocy na rzecz poszkodowanych, ośmielam się stworzyć wątek na temat najbliższej mojego dawnego miejsca zamieszkania organizacji pomagającej katowanym zwierzętom.

[ Przystań Ocalenie ] pierwotnie była schroniskiem dla koni, które były przeznaczone na rzeź lub też były wykorzystywane do ciężkiej, katorżniczej, wycieńczającej pracy. Wolontariusze organizacji starają się wykupić każdego konika, na którego ich stać. Nieustannie potrzebują pieniędzy oraz różnych materiałów, niezbędnych do pielęgnacji i rekonwalescencji zwierząt.

Obecnie "Przytulisko" jest miejscem, w którym przebywają różne zwierzaki, nie tylko konie, jest tam dość dużo zwierząt uratowanych przed eksperymentami laboratoryjnymi.

Ten link jest skierowany przede wszystkim do osób zamieszkujących Górny Śląsk, okolice Pszczyny, Tychów, itd. Każdy jednak może przyczynić się do poprawy sytuacji zwierząt w tym schronisku oraz ratowania kolejnych, niezależnie od położenia geograficznego Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Sakura0001 dnia Sob Lip 30, 2011 2:06 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3404501
DusiaKoniara
W skromnych progach Zagrody
DusiaKoniara

Liczba postów : 301

Przystań Ocalenie Empty
PisanieTemat: Re: Przystań Ocalenie   Przystań Ocalenie I_icon_minipostPią Lip 29, 2011 6:25 am

Mieszkam trochę za daleko, ale postaram się namówić rodziców na przekazanie 1%podatku. Chociaż o ile dobrze pamiętam przekazujemy na pegasusa.
Tam jest tyle biednych koni! Przeglądałam tą stronę i omal się nie popłakałam Sad. Prawie przy co drugim zwierzaku pali się "świeczka" Sad.
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Przystań Ocalenie Empty
PisanieTemat: Re: Przystań Ocalenie   Przystań Ocalenie I_icon_minipostPią Lip 29, 2011 6:49 am

Ważny jest nie tylko 1% podatku. To jest kwota, którą przekazuje się raz do roku. Można wpłacać pieniądze na konto organizacji, a rzeczy przekazywać na adres skrytki pocztowej. Nie podają rzeczywistego adresu ze względu na próby kradzieży koni przez handlarzy, dlatego też jest podana skrytka pocztowa.

Moim ulubiony konikiem mimo, że nie miałam okazji go poznać, był źrebaczek Karuś. Umarł ze względu na zniekształcenie płuc, serca i innych organów wewnętrznych. Konik urodził się z przykurczem ścięgien przednich nóżek i przez wiele miesięcy tylko leżał, stąd te znieksztłacenia. Nie widząc nigdy źrebaczka na oczy, pokochałam go i postanowiłam uwiecznić go na papierze. Rysunek przekazałam schronisku, niech przynosi mu szczęście Smile
Powrót do góry Go down
Sakura
ZAGRODZIANIN
Sakura

Przystań Ocalenie Empty
PisanieTemat: Re: Przystań Ocalenie   Przystań Ocalenie I_icon_minipostSob Lip 30, 2011 2:13 am

Dusiu, z racji tego, że wspomagam tą organizację, co jakiś czas dostaję od niej jakiś upominek. W tym upominku prawie zawsze jest film, przedstawiający wszystkie zwierzaki schroniska, cele organizacji i oczywiście fragmenty scen z targowisk końskich oraz rzeźni... Nie było takiego momentu, żebym nie płakała, oglądając ten fragment filmu Sad. Za pierwszym razem dostałam ataku histerycznego płaczu, widząc, jak rzeźnik odcina zaplątane w dziury w ściance wozu nogi konia Sad. Sceny pokazane w tych filmach są przerażające, dlatego proszę chętne osoby o udzielenie chociaż maleńkiego wsparcia temu schronisku, aby więcej zwierząt nie musiało cierpieć...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Przystań Ocalenie Empty
PisanieTemat: Re: Przystań Ocalenie   Przystań Ocalenie I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Przystań Ocalenie
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: