Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Proste animacje GIMP | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Proste animacje GIMP Nie Mar 24, 2013 12:39 pm | |
| Tworzenie animowanych efektów to jedna z możliwości programu GIMP. Właśnie takim zadaniom będzie poświecona czwarta część naszego kursu. Pokażemy w niej, jak zesłać deszcz na sfotografowany suchy las oraz jak zrobić baner reklamowy z ruchomymi napisami do umieszczenia na stronie WWW. MATEUSZ NOSEL Cały artykuł w linku http://www.pcformat.pl/Proste-animacje,a,2808 | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Pon Mar 25, 2013 8:35 am | |
| Na Gimpie można robić animacje???? Mam Gimpa od jakiegoś czasu, nawet o tym nie wiedziałam! A czy można robić ruchome avatary? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Pon Mar 25, 2013 9:02 am | |
| Agnes, coś "ruchomego" to to samo coś "animowanego", więc tak... |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Pon Mar 25, 2013 10:47 am | |
| Agnes ~ sorry, ale Ty tak na serio? Oo |
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Pon Mar 25, 2013 12:24 pm | |
| Na serio Ellis. Ja jestem informatyk od siedmiu boleści Ale proszę, niech ktoś mi wytłumaczy (łopatologicznie, jak małemu dziecku), jak się robi ruchome avki na Gimpie? Edit: Postępowałam zgodnie z instrukcją i nic nie wyszło. Foch! https://2img.net/r/ihimizer/img837/2649/deszczs.gif | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Pon Mar 25, 2013 3:28 pm | |
| Agnes - to bardzo łatwe, o ile umiesz posługiwać się warstwami. Wtedy jak stworzysz sobie np. dwa obrazki na osobnych warstwach i zapiszesz *.gif to będzie animacja |
| Temat: Re: Proste animacje GIMP Wto Mar 26, 2013 4:17 am | |
| Acha. Czyli wszystko to zależy na jakim formacie avatar (czy cokolwiek innego) zostanie zapisany? Myślałam i eksperymentowałam. No i się udało. Wynikiem są: mój avatar na Howrse oraz ta świeczuszka | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Proste animacje GIMP | |
| |
| | | | Proste animacje GIMP | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|