Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Proste animacje GIMP

Go down 
2 posters
AutorWiadomość
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

Proste animacje GIMP Empty
PisanieTemat: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostNie Mar 24, 2013 12:39 pm

Tworzenie animowanych efektów to jedna z możliwości programu GIMP. Właśnie takim zadaniom będzie poświecona czwarta część naszego kursu. Pokażemy w niej, jak zesłać deszcz na sfotografowany suchy las oraz jak zrobić baner reklamowy z ruchomymi napisami do umieszczenia na stronie WWW. MATEUSZ NOSEL
Cały artykuł w linku
http://www.pcformat.pl/Proste-animacje,a,2808
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

Nick w grze : Elsker
Liczba postów : 553

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostPon Mar 25, 2013 8:35 am

Na Gimpie można robić animacje???? Mam Gimpa od jakiegoś czasu, nawet o tym nie wiedziałam! A czy można robić ruchome avatary?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostPon Mar 25, 2013 9:02 am

Agnes, coś "ruchomego" to to samo coś "animowanego", więc tak...
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostPon Mar 25, 2013 10:47 am

Agnes ~ sorry, ale Ty tak na serio? Oo
Powrót do góry Go down
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostPon Mar 25, 2013 12:24 pm

Na serio Ellis. Ja jestem informatyk od siedmiu boleści Very Happy Ale proszę, niech ktoś mi wytłumaczy (łopatologicznie, jak małemu dziecku), jak się robi ruchome avki na Gimpie?

Edit: Postępowałam zgodnie z instrukcją i nic nie wyszło. Foch!

Proste animacje GIMP Deszczs

https://2img.net/r/ihimizer/img837/2649/deszczs.gif
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostPon Mar 25, 2013 3:28 pm

Agnes - to bardzo łatwe, o ile umiesz posługiwać się warstwami. Wtedy jak stworzysz sobie np. dwa obrazki na osobnych warstwach i zapiszesz *.gif to będzie animacja Wink
Powrót do góry Go down
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipostWto Mar 26, 2013 4:17 am

Acha. Czyli wszystko to zależy na jakim formacie avatar (czy cokolwiek innego) zostanie zapisany?

Myślałam i eksperymentowałam. No i się udało. Wynikiem są: mój avatar na Howrse oraz ta świeczuszka

Proste animacje GIMP Poncawieca
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Proste animacje GIMP   Proste animacje GIMP I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Proste animacje GIMP
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: