Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?

Go down 
+5
Arrin
Yamishi
Aglyss
Szron
juliaw2002
9 posters
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Empty
PisanieTemat: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSro Kwi 03, 2013 12:50 pm

Witam,chciałbym dowiedzieć się,co myślicie o cyrkach ze zwierzętami?
Ja myślę,że ludzie są okropni,zarabiając na cierpieniu innych istot...w internecie znalazłem coś,co mnie już zdenerwowało,mianowicie oferta zalewskiego na 2013 rok...Sad
Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Widowisko2013kopiowanie
Jeszcze gorsza wiadomość? CYRK JUŻ ZACZĄŁ WYSTĘPOWAĆ Sad
Powrót do góry Go down
juliaw2002
Już coś wie
juliaw2002

Liczba postów : 120

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSro Kwi 03, 2013 1:00 pm

Obejrzyj film 'Dwaj bracia' i zrozumiesz że cyrki są okropne.

'Dwaj bracia' jest o dwóch tygrysiątkach które zostają rozdzielone.Potem spotykają sie na arenie w cyrku (gdy dorośli) i mieli walczyć na śmierć i życie.Wtedy poznali się i zaczeli się bawić jak ostatnio gdy byli tygrysiątkami Sad

Rafał teraz zobacz jakie to jest okropne...takie rzeczy działy i dzieją sie naprawde...

Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2708157
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSro Kwi 03, 2013 1:02 pm

julia-ale ja wiem,że jest to okropne Sad
Co do filmu-oglądałem,bardzo fajny Wink
Powrót do góry Go down
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSro Kwi 03, 2013 1:58 pm

O ile zwierzętom nie dzieje się krzywda, to chyba nie jest to nic nad wyraz strasznego. Oczywiście, lepiej by było, gdyby żyły na wolności, ale są ludzie, którzy z tego żyją i mają żonę i dzieci do wykarmienia.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
Aglyss
Przyjaciel Zagrody
Aglyss

Nick w grze : Aglyss
Liczba postów : 1624

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 8:01 am

Cyrk Zalewski? Osz cholera... no to wpadłam jak śliwka w kompot - jako dziecko ZAWSZE, co roku (bo to chyba ten cyrk) oglądałam ich występy.

Ale że słonie? Ciężko mi sobie wyobrazić, jak oni przetransportują te kolosy. Bo węże, osły i tego typu cuda na kiju pamiętam. Tylko... czy tym zwierzakom dzieje się jakaś wielka krzywda? Nie sądzę.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=825708
Yamishi
Raczkujący
Yamishi

Nick w grze : ◞Uszatka◟
Liczba postów : 56

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 8:15 am

Wszystko zależy od cyrkowców. Są różne cyrki i różni ludzie, którzy opiekują się zwierzętami. Owszem, są cyrki, w których zwierzęta cierpią, słyszałam nie jedną taką historię, ale są też cyrki gdzie zwierzęta traktuje się dobrze, trzyma w odpowiednich warunkach, daje jakiś wybieg i odpowiednie jedzenie.
A co do występowania przed ludźmi: jak zwierzę od małego występuje, jest tresowane to i się przyzwyczaja, a takie występy przecież nie trwają wiecznie. Zwierzaki mają przerwę.
Więc tak jak mówiłam, wszystko zależy od cyrku.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1740812
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 8:15 am

Oglądnij sobie te filmy,to zobaczysz

https://www.youtube.com/watch?v=-9BN-lBFe2Q

https://www.youtube.com/watch?v=d1WE75AYYug

"W cyrku ****** słonie są bite, uderzane, szturchane, klute
narzedziami z ostrymi haczykami, czasami aż do krwi. Tygrysy sa
złośliwie uderzane kijami, tak aby wykonywaly trudne i niezrozumiałe
sztuczki."
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 8:26 am

Ja uważam, że puki nie dzieje się nic złego, jest ok. Zauważcie, że pies też wykonuje sztuczki Wink Jeśli nawet tygrys zgra się z człowiekiem i lubi robić 'sztuczki', nie jest bity i nic, to nie jest to złe.

Ogółem lubię Circle De Soleil. Nie ma zwierząt, tylko wspaniali artyści :>
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 9:07 am

Najlepsze są cyrki, w których nie ma zwierząt - mamy pewność, że nie dochodzi tam do popełnienia zbrodni na zwierzęciu.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 9:54 am

Devilek napisał:
Najlepsze są cyrki, w których nie ma zwierząt - mamy pewność, że nie dochodzi tam do popełnienia zbrodni na zwierzęciu.
Dokładnie tak Smile
"Cyrk może być sztuką,ale żadna sztuka nie powinna się opierać na czyimś cierpieniu"
Powrót do góry Go down
Arrin
Przyjaciel Zagrody
Arrin

Nick w grze : Arrin
Liczba postów : 517

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostCzw Kwi 04, 2013 4:15 pm

Szron napisał:
O ile zwierzętom nie dzieje się krzywda, to chyba nie jest to nic nad wyraz strasznego. Oczywiście, lepiej by było, gdyby żyły na wolności, ale są ludzie, którzy z tego żyją i mają żonę i dzieci do wykarmienia.

Dzieje.Nawet jak nie są bite.Są zamknięte,weźmy takie słonie. W naturze pokonuja nawet 30 km albo i wiecej.W cyrku tyle co pobiegają na arenie? Przez reszte czasu są w klatkach popadają w trans,: kołysząsie na boki,są nieobecne .Z innymi zwierzętami zreszta jest podobnie kręcą się w kółko w klatkach z nudów. Kwestia jakosci życia. One mają jakieś życie? Cały czas za kratami podrużują z miejsca do miejsca póki nie padną.
tresura podejrzewam to poprostu baty masz słuchać i koniec.
Nie popieram cyrków i nie bede popierać bo zwierzaki są niewolnikami dla naszej rozrywki. Tylko rozrywki.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2202596
Divide
Przyjaciel Zagrody
Divide

Nick w grze : Divide
Liczba postów : 414

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSob Kwi 13, 2013 6:12 am

Cyrki bez zwierząt jeśli już.

Zwierzęta są zwykle źle traktowane, choć często to mało powiedziane. Bite, aby nauczyły się sztuczek, trzymane w ciasnych klatkach. Jakie one mają tam życie? Cały czas tylko sztuczki dla radości publiki.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2787961
koziorożec
Przyjaciel Zagrody
koziorożec

Nick w grze : koziorożec
Liczba postów : 1626

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSob Kwi 13, 2013 8:29 am

Ja pamiętam jak kiedyś byłam mała to byłam na cyrku Zalewskim i jak wyszłam na chwilę z namiotu, to widziałam jak im strusie uciekły, a oni nie mogli ich złapać. To było wspaniałe!
Ogólnie to nie chodzę do cyrku, bo nie lubię. Jak ostatnio byłam na cyrku w szkole, to ludzie mieli węża i na występie tak nim tarmosili, że aż nie mogłam patrzeć. Okropieństwo!
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1778120
Marsh
Już coś wie
Marsh

Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę...
Liczba postów : 190

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSob Kwi 13, 2013 12:54 pm

Moim zdaniem zależy od cyrku. Niestety, w większości zwierzęta przechowywane są w okropnych warunkach, zmuszane są do robienia "sztuczek" poprzez bicie, etc. Jednym słowem jestem przeciwna.
Powrót do góry Go down
Amy
Nowy
Amy

Nick w grze : Amy
Liczba postów : 5

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSob Maj 04, 2013 10:40 am

Ja byłam kiedyś w cyrku ...
na malutkim kucyku szetlandzkim siedziała 15 letnia dziewczyna z tuszą dwóch słoni. GORSZY był treser tygrysów.. CIĄGNĄŁ go niemiłosiernie za ogon ... miałam ochotę mu wlać pepsi do majtek ... potem chciał włożyć... głowę (ładnie ujmując) do pyska i rozszerzył go jakby chciał pokazać kilometr !
Masakra....
Powrót do góry Go down
Amy
Nowy
Amy

Nick w grze : Amy
Liczba postów : 5

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipostSob Maj 04, 2013 10:41 am

Ellis napisał:
Ja uważam, że puki nie dzieje się nic złego, jest ok. Zauważcie, że pies też wykonuje sztuczki Wink Jeśli nawet tygrys zgra się z człowiekiem i lubi robić 'sztuczki', nie jest bity i nic, to nie jest to złe.

Ogółem lubię Circle De Soleil. Nie ma zwierząt, tylko wspaniali artyści :>

Ech, gdyby wszystkie cyrki były jak Circle De Soleil to by to nie był nasz świat ...
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?   Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami?
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: