Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? | |
|
+5Arrin Yamishi Aglyss Szron juliaw2002 9 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Go?? Gość
| Temat: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sro Kwi 03, 2013 12:50 pm | |
| Witam,chciałbym dowiedzieć się,co myślicie o cyrkach ze zwierzętami? Ja myślę,że ludzie są okropni,zarabiając na cierpieniu innych istot...w internecie znalazłem coś,co mnie już zdenerwowało,mianowicie oferta zalewskiego na 2013 rok... Jeszcze gorsza wiadomość? CYRK JUŻ ZACZĄŁ WYSTĘPOWAĆ |
| | | juliaw2002 Już coś wie
Liczba postów : 120 Dołączył : 23/12/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sro Kwi 03, 2013 1:00 pm | |
| Obejrzyj film 'Dwaj bracia' i zrozumiesz że cyrki są okropne. 'Dwaj bracia' jest o dwóch tygrysiątkach które zostają rozdzielone.Potem spotykają sie na arenie w cyrku (gdy dorośli) i mieli walczyć na śmierć i życie.Wtedy poznali się i zaczeli się bawić jak ostatnio gdy byli tygrysiątkami Rafał teraz zobacz jakie to jest okropne...takie rzeczy działy i dzieją sie naprawde... | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sro Kwi 03, 2013 1:02 pm | |
| julia-ale ja wiem,że jest to okropne Co do filmu-oglądałem,bardzo fajny |
| | | Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sro Kwi 03, 2013 1:58 pm | |
| O ile zwierzętom nie dzieje się krzywda, to chyba nie jest to nic nad wyraz strasznego. Oczywiście, lepiej by było, gdyby żyły na wolności, ale są ludzie, którzy z tego żyją i mają żonę i dzieci do wykarmienia. | |
| | | Aglyss Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Aglyss Liczba postów : 1624 Dołączył : 01/06/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 8:01 am | |
| Cyrk Zalewski? Osz cholera... no to wpadłam jak śliwka w kompot - jako dziecko ZAWSZE, co roku (bo to chyba ten cyrk) oglądałam ich występy. Ale że słonie? Ciężko mi sobie wyobrazić, jak oni przetransportują te kolosy. Bo węże, osły i tego typu cuda na kiju pamiętam. Tylko... czy tym zwierzakom dzieje się jakaś wielka krzywda? Nie sądzę. | |
| | | Yamishi Raczkujący
Nick w grze : ◞Uszatka◟ Liczba postów : 56 Dołączył : 09/03/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 8:15 am | |
| Wszystko zależy od cyrkowców. Są różne cyrki i różni ludzie, którzy opiekują się zwierzętami. Owszem, są cyrki, w których zwierzęta cierpią, słyszałam nie jedną taką historię, ale są też cyrki gdzie zwierzęta traktuje się dobrze, trzyma w odpowiednich warunkach, daje jakiś wybieg i odpowiednie jedzenie. A co do występowania przed ludźmi: jak zwierzę od małego występuje, jest tresowane to i się przyzwyczaja, a takie występy przecież nie trwają wiecznie. Zwierzaki mają przerwę. Więc tak jak mówiłam, wszystko zależy od cyrku. | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 8:15 am | |
| Oglądnij sobie te filmy,to zobaczysz
https://www.youtube.com/watch?v=-9BN-lBFe2Q
https://www.youtube.com/watch?v=d1WE75AYYug
"W cyrku ****** słonie są bite, uderzane, szturchane, klute narzedziami z ostrymi haczykami, czasami aż do krwi. Tygrysy sa złośliwie uderzane kijami, tak aby wykonywaly trudne i niezrozumiałe sztuczki." |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 8:26 am | |
| Ja uważam, że puki nie dzieje się nic złego, jest ok. Zauważcie, że pies też wykonuje sztuczki Jeśli nawet tygrys zgra się z człowiekiem i lubi robić 'sztuczki', nie jest bity i nic, to nie jest to złe. Ogółem lubię Circle De Soleil. Nie ma zwierząt, tylko wspaniali artyści :> |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 9:07 am | |
| Najlepsze są cyrki, w których nie ma zwierząt - mamy pewność, że nie dochodzi tam do popełnienia zbrodni na zwierzęciu. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 9:54 am | |
| - Devilek napisał:
- Najlepsze są cyrki, w których nie ma zwierząt - mamy pewność, że nie dochodzi tam do popełnienia zbrodni na zwierzęciu.
Dokładnie tak "Cyrk może być sztuką,ale żadna sztuka nie powinna się opierać na czyimś cierpieniu" |
| | | Arrin Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Arrin Liczba postów : 517 Dołączył : 22/08/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Czw Kwi 04, 2013 4:15 pm | |
| - Szron napisał:
- O ile zwierzętom nie dzieje się krzywda, to chyba nie jest to nic nad wyraz strasznego. Oczywiście, lepiej by było, gdyby żyły na wolności, ale są ludzie, którzy z tego żyją i mają żonę i dzieci do wykarmienia.
Dzieje.Nawet jak nie są bite.Są zamknięte,weźmy takie słonie. W naturze pokonuja nawet 30 km albo i wiecej.W cyrku tyle co pobiegają na arenie? Przez reszte czasu są w klatkach popadają w trans,: kołysząsie na boki,są nieobecne .Z innymi zwierzętami zreszta jest podobnie kręcą się w kółko w klatkach z nudów. Kwestia jakosci życia. One mają jakieś życie? Cały czas za kratami podrużują z miejsca do miejsca póki nie padną. tresura podejrzewam to poprostu baty masz słuchać i koniec. Nie popieram cyrków i nie bede popierać bo zwierzaki są niewolnikami dla naszej rozrywki. Tylko rozrywki. | |
| | | Divide Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Divide Liczba postów : 414 Dołączył : 16/01/2013
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sob Kwi 13, 2013 6:12 am | |
| Cyrki bez zwierząt jeśli już.
Zwierzęta są zwykle źle traktowane, choć często to mało powiedziane. Bite, aby nauczyły się sztuczek, trzymane w ciasnych klatkach. Jakie one mają tam życie? Cały czas tylko sztuczki dla radości publiki. | |
| | | koziorożec Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : koziorożec Liczba postów : 1626 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sob Kwi 13, 2013 8:29 am | |
| Ja pamiętam jak kiedyś byłam mała to byłam na cyrku Zalewskim i jak wyszłam na chwilę z namiotu, to widziałam jak im strusie uciekły, a oni nie mogli ich złapać. To było wspaniałe! Ogólnie to nie chodzę do cyrku, bo nie lubię. Jak ostatnio byłam na cyrku w szkole, to ludzie mieli węża i na występie tak nim tarmosili, że aż nie mogłam patrzeć. Okropieństwo! | |
| | | Marsh Już coś wie
Nick w grze : Flip Flap, ale nie wchodzę... Liczba postów : 190 Dołączył : 07/05/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sob Kwi 13, 2013 12:54 pm | |
| Moim zdaniem zależy od cyrku. Niestety, w większości zwierzęta przechowywane są w okropnych warunkach, zmuszane są do robienia "sztuczek" poprzez bicie, etc. Jednym słowem jestem przeciwna. | |
| | | Amy Nowy
Nick w grze : Amy Liczba postów : 5 Dołączył : 03/05/2013
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sob Maj 04, 2013 10:40 am | |
| Ja byłam kiedyś w cyrku ... na malutkim kucyku szetlandzkim siedziała 15 letnia dziewczyna z tuszą dwóch słoni. GORSZY był treser tygrysów.. CIĄGNĄŁ go niemiłosiernie za ogon ... miałam ochotę mu wlać pepsi do majtek ... potem chciał włożyć... głowę (ładnie ujmując) do pyska i rozszerzył go jakby chciał pokazać kilometr ! Masakra.... | |
| | | Amy Nowy
Nick w grze : Amy Liczba postów : 5 Dołączył : 03/05/2013
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? Sob Maj 04, 2013 10:41 am | |
| - Ellis napisał:
- Ja uważam, że puki nie dzieje się nic złego, jest ok. Zauważcie, że pies też wykonuje sztuczki Jeśli nawet tygrys zgra się z człowiekiem i lubi robić 'sztuczki', nie jest bity i nic, to nie jest to złe.
Ogółem lubię Circle De Soleil. Nie ma zwierząt, tylko wspaniali artyści :> Ech, gdyby wszystkie cyrki były jak Circle De Soleil to by to nie był nasz świat ... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? | |
| |
| | | | Co sądzicie o cyrkach ze zwierzętami? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|