Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Mikrofalówka | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 4:04 am | |
| To jest projekt na konkurs naukowy wykonany przez dziewczynę w secondary school (odpowiednik polskiego gimnazjum) w Sussex (hrabstwo w południowo-wschodniej Anglii). Wzięła przefiltrowaną wodę i podzieliła ją na dwie części. Pierwszą zagotowała na patelni, a drugą w mikrofalówce. Następnie po ochłodzeniu podlała nimi dwie identyczne rośliny, żeby sprawdzić, czy będzie można zauważyć jakąkolwiek różnicę w tych, które wyrosły na zwyczajnie podgrzanej wodzie i wodzie zagotowanej w mikrofalówce. Pomyślała, że struktura cząsteczek wody może być zdeformowana. Jak się okazało, nawet ona była była zdumiona różnicą, jaką wykazał eksperyment, który był wielokrotnie powtarzany przez jej znajomych z klasy z takim samym rezultatem. Od pewnego czasu wiadomo, że problemem z czymkolwiek podgrzanym w mikrofali nie jest promieniowanie, ale to, w jaki sposób zniekształca DNA w żywności, tak, że ciało nie jest w stanie go rozpoznać. Mikrofalówki nie działają w inny sposób, w zależności od tego, co do niej włożymy. Cokolwiek do niej trafi przechodzi ten sam destruktywny proces. Mikrofale wprawiają cząsteczki w drgania rotacyjne, coraz szybsze i szybsze. Ten ruch powoduje tarcie, które powodują denaturację oryginalnej struktury substancji. To skutkuje zniszczonymi witaminami, minerałami, białkami i tworzy nowy związek zwany "radiolytic compounds" (w wolnym tłumaczeniu: zradiolizowane związki chemiczne), które nie występują w przyrodzie. Z tego powodu nasz organizm magazynuje je w komórkach tłuszczowych, żeby się obronić przed "martwą" żywnością, albo szybko ją wyeliminować. Pomyślcie o wszystkich matkach podgrzewających mleko w tych "bezpiecznych" urządzeniach. A co powiecie na pielęgniarkę w Kanadzie która podgrzała krew dla pacjenta oczekującego na transfuzję i nieumyślnie go zabiła, kiedy krew stała się "martwa"? Producenci oczywiście mówią, że to jest bezpieczne... Oceńcie sami. Dowód jest przedstawiony na zdjęciu powyżej. Artykuł skopiowany | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 5:29 am | |
| Aaa ja korzystam z mikrofalówki odkąd pamiętam, jeszcze mi nic nie jest, ale nie przyjemnie się to czyta. | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 9:19 am | |
| A kit z tym, na coś trzeba umrzeć | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 9:50 am | |
| Tak się zastanawiam ile w tym prawdy... Bo jedyne źródło jakie znalazłam to demotywatory, a tam ktoś mógł fake wrzucić. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 10:05 am | |
| Może ktoś chętny przetestować w domu? |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 10:07 am | |
| Ktoś miał ciekawe wizje w psychiatryku | |
| | | LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 11:10 am | |
| szczerze, to nawet się zastanawiałam XD Tylko po pierwsze nigdy jeszcze nie gotowałam wody w mikrofalówce to nie wiem w czym to, ani na ile wstawiać, po drugie brak doniczek na stancji, poza tymi w których siedzą kwiatki i których nie zaryzykuję, po trzecie - brak rośliny/chwasta z którym możnaby eksperymentować.
| |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Mikrofalówka Wto Kwi 09, 2013 11:18 am | |
| Czy musi być jakaś konkretna roślina? Bo jestem aż ciekawa tego. |
| | | Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Sro Kwi 10, 2013 12:13 am | |
| Oj, używam mikrofalówki prawie codziennie. Jakoś nie zauważyłem negatywnych tego skutków, na szczęście! | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Mikrofalówka Sro Kwi 10, 2013 8:17 am | |
| - ApplePie napisał:
- Czy musi być jakaś konkretna roślina? Bo jestem aż ciekawa tego.
Kup rzeżuchę czy jakieś inne proso czy pszenicę i zobacz. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Mikrofalówka | |
| |
| | | | Mikrofalówka | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|