| FORUM - drobiazgi | |
|
+5Pimpek737 wilczyca1000 EveDallas anteek LadyArvena 9 posters |
|
Odznaczenia | Pod awatarami przy postach - tak jak jest teraz | | 78% | [ 42 ] | Tylko na stronie użytkownika | | 22% | [ 12 ] |
| Wszystkich Głosów : 54 | | Poll closed |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: FORUM - drobiazgi Pią Maj 24, 2013 8:49 am | |
| 1) Zgłoszenia na czarno-białą listę będę teraz zatwierdzać/odrzucać w weekendy. Dzięki temu każdy będzie wiedział kiedy sprawdzić, czy zatwierdzone i co ewentualnie poprawić (jeśli wylądowało w odrzuconych - zawsze pisze czego brakowało). 2) Odznaczenia - chwilowo powróciły pod awatary. To miejsce ma swoje wady (rozciąga posty) i zalety (dzięki temu od je razu widać). Jak uważacie - lepiej żeby były tylko na profilu, czy także w aktualnym miejscu? --- EDIT: 3) Z powodu małego zamieszania z uprawnieniami robię porządki w działach prywatnych. Wszystkie działy, w których nikt się w maju nie wypowiadał dostały informacje o planowanej kasacji. Dział nieaktywny od zeszłego roku - kasacja jutro Dział ostatnio aktywny styczeń-luty - kasacja w poniedziałek Dział ostatnio aktywny w marcu - kasacja w środę Dział ostatnio aktywny w kwietniu - kasacja w piątekWystarczy napisać w danym dziale "hodowla wciąż działa" to nie usunę. Brak wiadomości oznacza, że dział nie jest już potrzebny
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Sob Maj 25, 2013 3:07 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Pią Maj 24, 2013 3:23 pm | |
| Pytanie. Rangi - można by trochę powiększyć i dodać cień ? (nie wszystkie mają cień i pogrubienie) Proponowałbym powiększyć trochę czcionkę nazwy użytkownika - jeśli to możliwe oraz dodać jakiś znak w tym pasku ( profil, PW, @, profil howrse) czy ktoś jest dostępny czy nie I moja ostatnia mała uwaga- nie lepiej ustawić jakieś małe znaczki(np. takiej wielkości ) pod avatarem a większe w profilu aby miejsca pod avatarem nie zabierać, ponieważ dojdzie jeszcze kilka z konkursów zagrodowych i wypowiedź w większosc będzie zawierała odznaki a nie treść |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 2:01 am | |
| Rangi dodatkowe (admin, mod, przyjaciel, zagrodzianin) - wszystkie dostały cień Powiększyłam też je, ale nie wiem, czy nie za dużo. Powiększenie ksywki - musiałabym pogrzebać po kodzie, ale zastanawiam się, czy to w ogóle jest potrzebne... - Cytat :
- jeśli to możliwe oraz dodać jakiś znak w tym pasku (profil, PW, @, profil howrse) czy ktoś jest dostępny czy nie
Chwilowo dorzuciłam: - Cytat :
- nie lepiej ustawić jakieś małe znaczki(np. takiej wielkości ) pod avatarem a większe w profilu aby miejsca pod avatarem nie zabierać, ponieważ dojdzie jeszcze kilka z konkursów zagrodowych i wypowiedź w większosc będzie zawierała odznaki a nie treść
Teoretycznie da radę. Ale w praktyce będzie trochę roboty, bo to się ręcznie ustawia Taka wielkość byłaby ok? Zmieniane na szybko w Paint'cie - na właściwą wersję wezmę PS-a i będzie bez tła | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 3:08 am | |
| Dorzuciłam do pierwszego postu jeszcze jedną zmianę. | |
|
| |
anteek Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : aantek Liczba postów : 795 Dołączył : 10/05/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 3:19 am | |
| Myślę, że ta wielkość, która pokazałaś będzie ok. Ja proponuję, aby zmienić kolory rangi i loginu, bo niektóre się zlewają trochę | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 3:50 am | |
| Jestem za małymi ikonkami pod avem tylko - bo jak dojdą kolejne oznaczenia za te konkursy wszystkie, co teraz są w planie projektów, to będzie tasiemiec, dłuższe avatarki od posta XD I zaraz postaram się wygrzebac starą ikonkę online, rboioną jeszcze przez neuro. mam :3 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 4:01 am | |
| Nad kolorami jeszcze pomyślę... I poczekam co inni powiedzą. Ikonka online zaktualizowana Skąd ty to wytrzasnęłaś? XD | |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 4:23 am | |
| generalnie to zapodziała się w modowych i na swoją skórkę ja skopiowałam, teraz tylko wygrzebałam ze swojego próbnego forum | |
|
| |
wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Maj 25, 2013 5:27 am | |
| Lepiej wyglądają te małe ikonki Mi na przykład bardzo przeszkadza ich teraźniejsza wersja, bo mi się rozjeżdża ekran. | |
|
| |
Pimpek737 Już coś wie
Nick w grze : Pimpek737 Liczba postów : 207 Dołączył : 04/02/2013
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Wto Maj 28, 2013 9:52 am | |
| jestem za tym, jak jest teraz. od razu je widać . jest łatwiej je zauważyć. | |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Wto Maj 28, 2013 12:07 pm | |
| Te ikonki może ciut większe, bo gwiazdka złota zlewa się z obramowaniem. I ten banner "Online" jest ładniejszy, aniżeli "Galopuję po Zagrodzie". | |
|
| |
Go?? Gość
| |
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Pią Maj 31, 2013 9:41 am | |
| Czy opcja "Dołączył: XX/XX/XXXX" jest aż tak konieczna aby umieszczać ją pod avatarem i zabierać miejsce ? |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Pią Maj 31, 2013 10:04 am | |
| - Kamil2010 napisał:
- Czy opcja "Dołączył: XX/XX/XXXX" jest aż tak konieczna aby umieszczać ją pod avatarem i zabierać miejsce ?
W sumie to rzeczywiście zabiera tylko miejsce |
|
| |
Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Pią Maj 31, 2013 11:46 am | |
| Uwierzcie, że data dołączenia jest istotna. Na każdym większym forum się to znajduje. Nowym użytkownikom wskazuje także "rangę" danej osoby, a także czy można jej zaufać. Mimo, że są Zagrodzianie i Przyjaciele Zagrody, nie do każdego może to dotrzeć. | |
|
| |
Go?? Gość
| |
| |
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Pią Maj 31, 2013 5:56 pm | |
| I ja opowiadam się za zostawieniem tej linijki... Komu ona przeszkadza? |
|
| |
EREIS Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : EREIS Liczba postów : 1094 Dołączył : 19/02/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 5:01 am | |
| mi tam daty nie przeszkadzają, konik galopujący jako status jest ok i przynajmniej tematyczny, odznaczenia należy zmniejszyć bo te są stanowczo za duże, ja to bym całkowicie usunęła podpisy ( wiem jestem ekstremistką i większość uważa je za niezbędne do życia ) | |
|
| |
-Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 6:43 am | |
| - Daty niech zostaną - Galopujący koń jako ikona online wygląda ładniej - Oznaczenia 'Przyjaciel zagrody' itp. umieściłabym pod awatarem, a nie nad nim - Cień przy rangach, przynajmniej moim zdaniem, wygląda niezbyt estetycznie
To tyle z mojej strony. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 9:42 am | |
| | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 10:17 am | |
| Ja bym odznaczył innym kolorem zagrodzianina - np. pomarańczowy ? |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 10:23 am | |
| Ja bym zagrodzianina zielonego zostawiła, przyjaciela co najwyżej odznaczyła pomarańzowym własnie | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Sob Cze 01, 2013 2:42 pm | |
| Ja ja większość wolę się afiszować wirtualnymi rangami (których jeszcze co prawda nie posiadam ) pod awatarem przy każdym poście niż na stronie użytkowinika Co do kolorów - nie mam zastrzeżeń.Mi pasuję zielony,a ten pomarańczowy mnie jakoś nie przekonuję | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 5:21 am | |
| Nie wiedziałem gdzie to napisać więc napisze to tu. Niedawno jak przeglądałem listę użytkowników to zauważyłem że 3/4 kont to konta martwe - czyli ktoś kiedyś założył konto i ono tak zostało. Można by kiedyś zrobić taką czystkę i je pousuwać? |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 7:56 am | |
| Na razie to od czasu do czasu ogarniam trochę CB listę Przy okazji znów rzucił mi się w oczy szwankujący system automatycznej kasacji - KLIK powinna już dawno zniknąć, bo ostatnio była w grudniu. Co do listy użytkowników - nie chce mi się tam porządków robić, tym bardziej że takie konta w niczym nie przeszkadzają, a może ktoś kiedyś zechce wrócić. Zmieniłeś awatar i cię nie poznałam XD Tak patrzę, co to za jeszcze jeden facet - a tu zaskoczenie XD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 8:13 am | |
| - LadyArvena napisał:
- Zmieniłeś awatar i cię nie poznałam XD Tak patrzę, co to za jeszcze jeden facet - a tu zaskoczenie XD
To uważaj, po zakończeniu Podróży Za Koniec Świata znowu zmieniam A z kontami to w sumie racja niech sobie będą |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 8:36 am | |
| Hmm... Kolejne ciekawe konta na Howrse. Nieaktywne od lipca, czyli prawie rok: KLIK, konto nieaktywne od grudnia 2011 - KLIK Naprawdę mnie ciekawi jak ta kasacja działa.
Ogier - co ty taki zmienny, jak kobieta? XD | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 8:41 am | |
| LadyArvena - szybko się nudze XD (Jednak awek z Swablu miałem ustawiony niemal od kiedy gram na Howrse ) A z tymi kontami - taa. Mojej znajomej usunęli konto po 90 dniach czyli normalnie Może ci gracze kupowali tyle kuponów więc im nie usuwają bo mają nadzieje że wrócą |
|
| |
EveDallas Moderator
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 8:48 am | |
| Kobieta zmienna jest,a ja avka nie zmieniałam od plebiscytu XD Czas się chyba jednak przerzucić na coś innego, sotatnio na cm zdradziłam Alana dla Davida, cóż... XD Koniec offtopu XD Nox! | |
|
| |
avrilka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : avrilka Liczba postów : 2835 Dołączył : 30/01/2012
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi Nie Cze 02, 2013 11:14 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: FORUM - drobiazgi | |
| |
|