Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL

Go down 
+12
AyaKey
MsMaja
avrilka
Masakra
Szron
Kinia_Ka
Dev
Broszka
Donvessa
Gabrieleczka2002
Vium
Dżemik
16 posters
AutorWiadomość
Go??
Gość
Anonymous

GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL Empty
PisanieTemat: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 6:08 am

Cześć!
Już niedługo na nasz serwer zawita nowe wydarzenie, związane za słodkościami.
A ponieważ słodkości są naszym ulubionym tematem (moim na pewno!) chcemy zaproponować Wam udział w konkursie na najmakowitsze ciacho Howrse

Jeśli macie smykałkę do pieczenia i ciekawy przepis, upieczcie ciasto, ciastka, babeczki, ciasteczka lub inną podobną słodkość i umieśćcie jego zdjęcie w tym wątku.

Żeby upewnić się, że ciasta są faktycznie waszej produkcji i upieczone specjalnie na konkurs:
- na zdjęciu obok ciasta musi znaleźć się kartka papieru z Waszym loginem z Howrse albo napisem "Howrse" lub
- ekran komputera pokazujący stronę Howrse lub
- możecie też napisać "Howrse" bezpośrednio na cieście

Jak umieścić zdjęcie konkursowe:
- zładujcie zdjęcie na stronie hostującej np. imageshack, tinypic, fotosik lub innej
- pobierzcie bezpośredni link do zdjęcia
- zapostujcie link w tym wątku

Przyjmowanie prac konkursowych kończymy 12 czerwca, około południa.
Tego dnia wybierzemy 10 naj... ciast i rozpoczniemy ankietę, w której wszyscy będą mogli zagłosować na swojego faworyta!
14 czerwca ogłosimy zwycięzców!

Zwycięzca otrzyma Zestaw Nyks
Zdobywcy drugiego i trzeciego miesjca otrzymają Zestawy Harmonii
Wszyscy, których ciasto znajdzie się w finałowej 10 otrzymają po Rogu Obfitości

No i mamy nadzieję, że zdradzicie nam przepisy na swoje ulubione wypieki

Udanej zabawy i wiele radości przy pieczeniu!
Ow

Źródło: KLIK
Powrót do góry Go down
Dżemik
Przyjaciel Zagrody
Dżemik

Nick w grze : JadeXDD
Liczba postów : 2112

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 6:41 am

Fajne, ale nie zrobię. Bana mam...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1955976
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 7:26 am

Bardzo oryginalny pomysł Wink
Ja talentu do wypieków nie posiadam więc daruje sobie udział w konkursie :/
Powrót do góry Go down
Vium
Przyjaciel Zagrody
Vium

Nick w grze : Vium
Liczba postów : 376

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 8:06 am

ja akurat dzisiaj upiekłam (swoją drogą moje 2) ciasto, ale nie wygląda zbyt reprezentacyjnie- więc może daruje sobie publikowanie go na forum Razz
Powrót do góry Go down
Gabrieleczka2002
Już coś wie
Gabrieleczka2002

Nick w grze : gabriela żołądź
Liczba postów : 110

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 8:38 am

Hmm, ciekawe chyba wezmę udział.Tylko mam ten problem że na moim cieście nie pisze bez pośrednio mój login tylko: Gabi.Mam nadzieję że Owlient nie weźmie tego jako skopiowania z Google.A z resztą drugiego takiego w Google nie ma.

Ostatnio zmieniony przez Gabrieleczka2002 dnia Pią Maj 31, 2013 9:16 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1561481
Donvessa
Przyjaciel Zagrody
Donvessa

Nick w grze : Donvessa
Liczba postów : 184

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 8:44 am

Zabezpieczeniem przed oszustwami ma być karta z napisem ? No faktycznie, bariera nie do pokonania. Idę zamówić nie jakieś tam ciasto, a 3 poziomy tort z napisem: " Dla naiwnych".

Swoją drogą już sobie wyobrażam, jak ci 5-8-10latkowie pieką ciasto.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2778043
Broszka
Moderator
Broszka

Nick w grze : Broszka
Liczba postów : 1597

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 10:57 am

Ciasto upiekłam i zdjęcie wysłałam xD Teraz niech się dzieje co się chce.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1288679
Dev
Nowy
Dev

Liczba postów : 10

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 11:06 am

Oto praca (jeszcze nie zatwierdzona na forum), którą ja wysłałem:
GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL 303lsfo
Oczywiście zapomniałem o karteczce z nickiem i napisem "howrse", ale z tyłu jest strona profilowa Kowelana. Smile
Powrót do góry Go down
Kinia_Ka
Przyjaciel Zagrody
Kinia_Ka

Nick w grze : Kinia_Ka
Liczba postów : 250

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 11:06 am

Ja do 12 czerwca na pewno jakieś ciasto będę robić także przy okazji spróbuje, może chociaż na RO się załapie, co byłoby chyba cudem
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=473147
Szron
Przyjaciel Zagrody
Szron

Liczba postów : 1598

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 11:42 am

Męczyć się w kuchni dla co najwyżej Nyksa? Nie, dziękuję. Very Happy
Mam nadzieję, że zaprezentują zwycięskie prace. Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2419216
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 11:44 am

Szron napisał:
Można iść do cukierni, kupić kawałek ciasta i... cieszyć się wygraną i ciastem Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 11:52 am

Kamil2010 napisał:
Szron napisał:
Można iść do cukierni, kupić kawałek ciasta i... cieszyć się wygraną i ciastem Rolling Eyes
Chyba tak zrobię Razz - Mam nawet ciasto w domu Very Happy
Powrót do góry Go down
Dev
Nowy
Dev

Liczba postów : 10

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostPią Maj 31, 2013 12:22 pm

Ogier12 napisał:
Kamil2010 napisał:
Szron napisał:
Chyba tak zrobię Razz - Mam nawet ciasto w domu Very Happy
Według mnie każde ciasto lub inny smakołyk został upieczony przez rodzica lub po prostu został kupiony, 12 letnie dziecko takiego czegoś by nie upiekło szczerze mówiąc.
Powrót do góry Go down
Masakra
Już coś wie
Masakra

Nick w grze : Masakra
Liczba postów : 139

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostSob Cze 01, 2013 9:59 am

Dlatego ja upiekę gofry Razz
A mam 13 lat, ha!
Bo placków nie umiem robić xD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1405922
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

Nick w grze : avrilka
Liczba postów : 2835

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostSob Cze 01, 2013 2:39 pm

Mówiąc szczerze:
-dzieciaczki (no przecież większość tacy gracze Wink) - nie upieką ciasta bo nie umiejom,
-dorośli - nie upieką ciasto bo im się nie chce i nie maja czasu.
Więc reasumując: życzę w ocenianiu tych piękności z cukierni za nędznego Nyksa Rolling Eyes
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3105170
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostSob Cze 01, 2013 2:40 pm

Zeph napisał:
Oczywiście zapomniałem o karteczce z nickiem i napisem "howrse", ale z tyłu jest strona profilowa Kowelana. Smile
Przy okazji: Zeph,czy to zapiekanka? Very Happy
Powrót do góry Go down
MsMaja
Raczkujący
MsMaja

Nick w grze : maja818
Liczba postów : 87

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostWto Cze 04, 2013 10:18 am

No to pora na zabranie się za to! Jak tam moje oszczędności? I do której jest czynna cukiernia?
Powrót do góry Go down
AyaKey
Przyjaciel Zagrody
AyaKey

Nick w grze : AyaKey
Liczba postów : 2734

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostWto Cze 04, 2013 11:22 am

Ja bym coś dala z moich starych wypieków, bo teraz nie mam czasu nic piec. No ale one nie mają karteczek Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2388322
Alaya
Przyjaciel Zagrody
Alaya

Nick w grze : Alaya
Liczba postów : 731

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostSro Cze 05, 2013 11:21 am

Koszatka napisał:
Zeph napisał:
Przy okazji: Zeph,czy to zapiekanka? Very Happy

Czy ja tam widzę keczup i sos czosnkowy, czy to jakaś biało-czerwona lukrowa polewa? Very Happy

Mi tam się nie chce niczego piec, za leniwa jestem. Razz No ale jest jeszcze trochę czasu, to może akurat najdzie mnie ochota na coś słodkiego, a przy okazji cyknę zdjęcie i wstawię na Howrse.

AyaKey napisał:
Ja bym coś dala z moich starych wypieków, bo teraz nie mam czasu nic piec. No ale one nie mają karteczek Very Happy

Zawsze możesz zrobić oddzielne zdjęcie karteczki, wyciąć ją i wstawić do zdjęcia z tym słodkim czymś. xD Albo wyciąć tło i zostawić samo ciastko, zrobić zdjęcie komputera z otwartą stroną profilu Ow i wstawić to jako tło pod ciastko. Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2104607
Lucie
Nowy
Lucie

Nick w grze : Lucie
Liczba postów : 18

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostSro Cze 05, 2013 12:38 pm

Nie zgadzam się, że każdy w howrse kupi cisto albo rodzice mu upieką. Nie tylko 5-8-10latki graja w howrse. Ja mam 17, i co? Upiekłam ciasto i dodałam. Luuudzie...
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostCzw Cze 06, 2013 12:03 pm

Lucie napisał:
Nie zgadzam się, że każdy w howrse kupi cisto albo rodzice mu upieką. Nie tylko 5-8-10latki graja w howrse. Ja mam 17, i co? Upiekłam ciasto i dodałam. Luuudzie...
Nie tylko,fakt,ale niektórzy pomimo że mają nawet 18 lat zachowuję się jak pięcioletnie dzieci Wink
Powrót do góry Go down
AyaKey
Przyjaciel Zagrody
AyaKey

Nick w grze : AyaKey
Liczba postów : 2734

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostCzw Cze 06, 2013 12:09 pm

Alaya napisał:

AyaKey napisał:

Zawsze możesz zrobić oddzielne zdjęcie karteczki, wyciąć ją i wstawić do zdjęcia z tym słodkim czymś. xD Albo wyciąć tło i zostawić samo ciastko, zrobić zdjęcie komputera z otwartą stroną profilu Ow i wstawić to jako tło pod ciastko. Very Happy

Właśnie już tak próbowałam, ale nie wychodzi mi to tak jakby to było zdjęcie.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2388322
Donvessa
Przyjaciel Zagrody
Donvessa

Nick w grze : Donvessa
Liczba postów : 184

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostCzw Cze 06, 2013 12:42 pm

Lucie napisał:

Jakoś o siedemnastolatkach nikt tu nie wspominał, ale skoro uznałaś, że warto się wyróżnić, to pozostaje mi pogratulować... ciasta.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2778043
Tiamat
Przyjaciel Zagrody
Tiamat

Nick w grze : Tiamat
Liczba postów : 749

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostCzw Cze 06, 2013 11:16 pm

http://tinypic.com/view.php?pic=10moh7m&s=5

Zrobiła to dziewczynka o nicku Czekoladka... Na pewno sama go zrobiła... bounce
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=13215
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostNie Cze 09, 2013 3:30 am

a to mój torcik Very Happy
GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL Dsc0912e
i przepis
Sponge - biszkopt - baza
składniki
125 g miękkie masło
125 g cukier drobny
125 g mąka do pieczenia (z sodą)
mała łyżeczka proszku (jeżeli masz zwykłą mąkę)
2 jajka
około 50-100 ml mleka (do połączenia produktów podczas miksowania)
Połączyć składniki w misce i ubić mikserem.
Ta ilość powinna wystarczyć na jeden poziom biszkoptu.
W moim torcie zrobiłam trzy warstwy (poziomy).
Przed składaniem, biszkopty muszą być dobrze wystudzone.
BISZKOPTY NIE MOGĄ STUDZIĆ SIĘ NA BLACIE!!! MUSI BYĆ COŚ PODŁOŻONE ŻEBY STUDZIŁY SIĘ TEŻ OD DOŁU!!!
Trzeba też obciąć tą 'górką' która wyrośnie u góry przy pieczeniu ciasta.

Śmietana kremówka (ubita na sztywno)
500 ml śmietany kremówki
500 g malin
150 g bezów, do pokruszenia + kilka do dekoracji tak jak widzisz na zdjęciu
następnie ubić na sztywno.

krem na bazie masła
100 g miękkiego masła
łyżeczka esencji waniliowej
2 łyżki cukru pudru
Zmiksować i schłodzić, połączone wcześniej składniki.

Dodatkowo potrzebujesz jeszcze około 100 g dżemu cukierniczego (bez owoców, zmiksowany, gładki itp.)

Kolejność składania tortu w moim przypadku jest taka:
(od dołu)
- warstwa biszkoptu posmarowana ubitą śmietaną
- do około brzegu układasz maliny
- w środek wysypujesz pokruszone bezy
- na bezy wyciskasz z worka cukierniczego nakładasz bitą śmietanę w kształcie świderka.
- układasz następną warstwę biszkoptu
- powtarzasz cztery pierwsze kroki
- nakładasz trzeci biszkopt i delikatnie (równomiernie) dociskasz żeby śmietana skleiła się z biszkoptem.
- krem który był wcześniej przygotowany, (waniliowy z masła) trzeba obsmarować dookoła rantu (to jest najtrudniejszy krok, zajmuje przeważnie najwięcej czasu) masło schłodzone trzeba przemieszać intensywnie nożem, żeby stał się plastyczny, ale nie doprowadzić do rozpuszczenia. Nożem delikatnie obsmarowywać brzegi żeby było widać równą warstwę kremu, aby wypełnić wszystkie nierówności.
- Ja użyłam kawałków białej czekolady, i wysypując kilka na ręku, delikatnie przykleić do rantu tortu (tak jak widzisz na zdjęciu)
- szczyt tortu trzeba wysmarować dżemem, i na to przykleić bezy dekoracyjne. (każda beza jest w środku posmarowana resztką kremu waniliowego, tak aby przykleić do niego maliny.

Opcjonalnie...
- Maliny można zastąpić borówkami, jagodami, truskawkami, jeżynami itp.
- Biszkopt może być też czekoladowy. Wszystkie lub jeden z nich.
- Przed ubiciem śmietany można dodać łyżeczkę kakao, wtedy masz czekoladową śmietanę (jeśli lubisz czekoladowe klimaty)
- To samo co ze śmietaną można zrobić z masłem do obsmarowania rantu.
- Kawałeczki czekolady można zastąpić posypką do dekoracji.
- Jak ktoś nie umie przygotowywać biszkoptu, może użyć gotowe ''mixy'' do których dodaje się tylko mleko i jajka. Jednak, nie polecam gotowych upieczonych biszkoptów kupionych w sklepie, no chyba że się bardzo spieszysz z upieczeniem ciasta.

To chyba wszystko ode mnie, nie ukrywam jest z tym trochę roboty. Żeby zrobić fajny tort, to trzeba kilka godzin spędzić w kuchni.
Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, to piszcie na pw - postaram się pomóc.

miłego pieczenia, pozdrawiam - appleberry
Powrót do góry Go down
shunra
Raczkujący
shunra

Nick w grze : shunra
Liczba postów : 59

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostNie Cze 09, 2013 5:41 am

Tiamat napisał:

Myślę że to ciasto akurat jednak mogła zrobić sama bo nie wydaję mi się by upieczenie czekoladowego biszkopta napisanie polewą czekoladową Howrse i położenie plastikowego konika i listka było czymś super trudnym. Zwłaszcza jeśli można skorzystać z gotowych mas w proszku wymieszać i włożyć a dekoracja to już sprawa każdego z osobna.
Wiadomo że niektórzy skorzystają z pomocy cukierni ale to nieprawda że wszystkie osóbki w wieku12-15 lat skorzystają z tego lub pomocy rodziców. Znam osoby które już w podstawówce pasjonowały się gotowaniem oraz oglądałam kiedyś program gdzie gotowały dzieci od 7 do 12 lat i chociaż potrzebowały pomocy w obsłudze piekarnika i ostrych noży to talentem im nigdy osobiście nie dorównam choć w miarę gotować umiem. I to nie prawda że wiek decyduję kto coś upiecze a kto nie bo także znam sporo dorosłych osób które po za zupką chińską nic nie przygotują. A co to za problem upiec ciasto dla rodziny i pstryknąć im fotkę.
Powrót do góry Go down
avrilka
Przyjaciel Zagrody
avrilka

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipostNie Cze 09, 2013 11:21 am

shunra napisał:
Tiamat napisał:

Myślę że to ciasto akurat jednak mogła zrobić sama bo nie wydaję mi się by upieczenie czekoladowego biszkopta napisanie polewą czekoladową Howrse i położenie plastikowego konika i listka było czymś super trudnym. Zwłaszcza jeśli można skorzystać z gotowych mas w proszku wymieszać i włożyć a dekoracja to już sprawa każdego z osobna.
Wiadomo że niektórzy skorzystają z pomocy cukierni ale to nieprawda że wszystkie osóbki w wieku12-15 lat skorzystają z tego lub pomocy rodziców. Znam osoby które już w podstawówce pasjonowały się gotowaniem oraz oglądałam kiedyś program gdzie gotowały dzieci od 7 do 12 lat i chociaż potrzebowały pomocy w obsłudze piekarnika i ostrych noży to talentem im nigdy osobiście nie dorównam choć w miarę gotować umiem. I to nie prawda że wiek decyduję kto coś upiecze a kto nie bo także znam sporo dorosłych osób które po za zupką chińską nic nie przygotują. A co to za problem upiec ciasto dla rodziny i pstryknąć im fotkę.
Przy okazji,w sumie ja też w moim ostatnim poście bodajże,pisałam,że pięcioletnie dzieci nie zrobią i bla bla bla,inne bzdury,ale to ciasto wygląda na 'naprawdę prawdziwe' Very Happy Nie uznam je za nic trudnego,wręcz wygląda jak zwykły 'zakalec' lub spody od murzynka posypane orzechami (?) Więc tylko jej pogratuluję zostawiając gratulacje na profilu,bo myślę,że to robota gracza a nie cukiernika Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL   GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

GRA - Ciasta, ciastka i inne słodkości - konkurs - PL
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum :: Archiwum aktualności :: Gra-
Skocz do: