Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Oceń moje prezentacje! | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Magiczna375 Już coś wie
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 179 Dołączył : 14/01/2013
| | | | Księżniczka Żulietta Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Ryuuko Liczba postów : 1622 Dołączył : 06/11/2012
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! Wto Cze 25, 2013 1:09 pm | |
| 1. Czcionki- weź ładniejsze ściągnij xD na podpis miniSet lub 0 coś xD 2. Supernowa- ni pasuje 3. Brushe- tu by się akurat przydał 4. Kolory- wszystko czarno-białe, może jakaś żółć... czy coś? 5. Podpis- mniejszy rozmiar i inna czcionka 6. Estetyka- mam wrażenie że prace są mało estetyczne 7. Login- Wypełnienie go deseniem i ta czcionka to nie najlepszy pomysł :/ 8. Cieć- zdecydowanie za duży... Ogólna ocena- 1.97/5 czyli słabiutko Ale na pewno nie przestawaj grafikować, bo tylko troszkę poprawić i będzie lepiej Mam nadzieję że cię nie uraziłam... pozdrawiam | |
| | | Vitae Raczkujący
Nick w grze : Violin Liczba postów : 82 Dołączył : 01/03/2013
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! Wto Cze 25, 2013 1:31 pm | |
| Zmień czcionkę i usuń z niej ten gradient. Cień zbyt mocny, przydałoby się obramowanie na ramce. Zgadzam się z Juliettą, przydałyby się brushe, bo jest za pusto | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! Pią Cze 28, 2013 1:41 pm | |
| Szału nie ma bynajmniej... Prezentacje ogółem są kiczowate,lecz dam Ci krytykę,z której możesz wyciągnąć wnioski:
Zacznę od zdjęć,bierzesz je z serwisu z grafikami.Widać charakterystyczny punkcik koloru czerwonego.Powinnaś go usunąć (uwierz-da się) i napisać czcionką z kategorii bit map czyjego jest autorstwa.Zdjęcia ogółem nie są trafione i też troszkę kiczowate.
Czcionka jest podstawowa.To widać na pierwszy rzut oka.Przede wszystkim to przez te napisy prezentacja staje się kiczem.Zainstaluj sobie czcionki.Polecam serwis Dafont.Poradników szukaj na internecie.Tutaj masz mój poradnik jak wstawić brushe,czcionki i patterny do Gimpa.Używaj normalnych kolorów,nie deseni!
Supernowa wgl nie pasuje do żadnej prezentacji.Pomyśl też o tematyce.Supernowa to wybuch gwiazdy,więc co ma lis z kosmosem?
Nie używaj półprzezroczystych ramek pod napisami,wygląda to nieestetycznie.
Przydałyby się brushe (są na serwisie Devianart oraz na brusheezy;na Google też znajdziesz!),których brak widocznie widać.Ramki by chociaż się wyróżniały cieniutką kreską do 2 px.
Ogółem obie prezentacje są nieestetyczne.Mocno weź się do roboty i poczytaj poradniki. A co do poradników to moja pierwsza szkoła grafiki była TU. |
| | | Maliya Już coś wie
Nick w grze : Maliya Liczba postów : 101 Dołączył : 18/03/2013
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! Sob Cze 29, 2013 8:17 am | |
| Weź jakąś czcionkę z 1001 fonts | |
| | | Toshiwa Już coś wie
Nick w grze : Toshiwa Liczba postów : 120 Dołączył : 02/07/2013
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! Sro Lip 03, 2013 8:11 am | |
| Nie podobają mi się poszukaj lepszych zdjęć , ściągnij lepsze czcionki , dodaj jakieś brushe , paski itp. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Oceń moje prezentacje! | |
| |
| | | | Oceń moje prezentacje! | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|