| Konkurs fotograficzny | |
|
+15Alaya Inkaska Wojowniczka kinia80034 MrsKopytko Login6 Kinia_Ka Alex147656 wercia d EveDallas Fleur. Księżniczka Żulietta Estelle Tiamat ardnasak LadyArvena 19 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Konkurs fotograficzny Nie Cze 30, 2013 3:06 pm | |
| Coś dla pasjonatów fotografii - znajdź w swojej okolicy miejsce, które kojarzy ci się z Nowym Jorkiem
1 miejsce - 50 punktów lub 2 Pioruny Zeusa (1 od Tiamat; 1 od Szybkobierzek) 2 miejsce - 40 punktów lub 2 Woda Młodości (od Tiamat) 3 miejsce - 30 punktów lub Klacz Jednoroga Appaloosa (od AyaKey) 4 miejsce - 25punktów lub 20tys eq (od Vium) + Siodło Posejdona (od Vium) Pozostali uczestnicy - 20 monet
warunek - na zdjęciu musi być coś co kojarzy się z Nowym Jorkiem. Może podobne budynki, może coś innego. Jak zdjęcie będzie byle jakie np kota to punkty za udział nie zostaną przyznane.
Czas: 4 lipca 2013 godz:18:00 | |
|
| |
ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Nie Cze 30, 2013 3:08 pm | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Nie Cze 30, 2013 3:10 pm | |
| Wybacz mi, jestem na telefonie i widzę, że błąd został w mgnieniu oka poprawiony Mogłabyś usunąć te dwie moje wiadomości, żeby nie spamować? + czy mogłabym dodać jakieś zdjęcia niekoniecznie z okolicy, a np. z wakacji? | |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 12:39 am | |
| Jak dla mnie to ten konkurs trochę nie fair, że tak napiszę. Głównie dlatego, że w mojej okolicy nie ma nic takiego, co może kojarzyć się z Nowym Yorkiem. Mieszkam w Ciechocinku i jedyne co warte sfotografowania to ruiny basenu solankowego, tężnie, ewentualnie można Wisłę sfotografować, ale co to ma do NY? | |
|
| |
Estelle ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Estelle Liczba postów : 642 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 1:52 am | |
| Tiamat, to miejsce nie ma być jak nowy jork, a kojarzyć się tobie. Czyli np. jakieś stare dzielnice, które są i w nowym jorku, czy też jakiś znak, a może graffiti? Jest mnóstwo opcji | |
|
| |
Księżniczka Żulietta Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Ryuuko Liczba postów : 1622 Dołączył : 06/11/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:02 am | |
| No w Krakowie to nic takowego nie znajdę xD... ale coś poszukam... | |
|
| |
Fleur. Już coś wie
Nick w grze : Wilczuraska Liczba postów : 190 Dołączył : 23/08/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:04 am | |
| - Julietta35 napisał:
- No w Krakowie to nic takowego nie znajdę xD... ale coś poszukam...
Yup. Podpisuję się. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:17 am | |
| No to yruszamy na poszukiwania. |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:19 am | |
| Z NY kojarzy się dużo rzeczy no XD Płocczanie na przykład mogą się wybrać do zoo. dalej nie powiem, ale jak ktoś lubi oglądać ptaki to powinien zajarzyć. | |
|
| |
Tiamat Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Tiamat Liczba postów : 749 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:22 am | |
| No, ale moim zdaniem w Ciechu nic takiego ciekawego nie ma, co się może kojarzyć z NY. | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 3:24 am | |
| a w kamieniu co się może kojarzyc? xD | |
|
| |
Alex147656 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alex147656 Liczba postów : 715 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 6:35 am | |
| Raczej u mnie nic nie będzie... Chociaż mamy taki jeden park, ale jest mały, a drzew brak x.x | |
|
| |
Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 12:44 pm | |
| Ja mieszkam na wsi i też wątpie że coś znajdę... Czy do zdjęć mają być opisy? Dlaczego kojarzy mi się z NY? | |
|
| |
Login6 Nowy
Liczba postów : 19 Dołączył : 01/04/2013
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 12:55 pm | |
| - Kinia_Ka napisał:
- Ja mieszkam na wsi i też wątpie że coś znajdę...
Czy do zdjęć mają być opisy? Dlaczego kojarzy mi się z NY? Też mieszkam na wsi, ale o jest niedaleko Warszawy, więc coś na pewno się znajdzie | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 1:16 pm | |
| Ja mam fantastyczny pomysł :3 Ale nikomu tego nie zdradzę :* | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Pon Lip 01, 2013 1:54 pm | |
| W Kwidzynie niczego nie znajdę -.- |
|
| |
kinia80034 Nowy
Nick w grze : Martylla4 Liczba postów : 24 Dołączył : 02/11/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 7:01 am | |
| a może być z wycieczki zdjęcie??? | |
|
| |
Inkaska Wojowniczka Raczkujący
Nick w grze : majka11909 Liczba postów : 81 Dołączył : 22/06/2013
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 7:16 am | |
| Zdjęcia wysyłamy na pw czy tutaj umieszczamy? | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 7:23 am | |
| Wpadłam na szatański pomysł tylko gdzie ja to znajdę... Zresztą, jak nie znajdę to mogę jeszcze co innego sfotografować. Mam pytanie, można trochę się z naszym zdjęciem na kompie pobawić? Coś przyciemnić, coś rozjaśnić itp.? | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 7:27 am | |
| Ja już wiem, co zrobię, ale mam pytanie: można zrobić parę zdjęć podobnych rzeczy? Chodzi mi o to, że jeśli jest to np. drzewo, to zrobić zdjęcia paru drzew (od razu mówię, że nie, nie zamierzam zrobić zdjęcia drzewa ). | |
|
| |
AyaKey Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : AyaKey Liczba postów : 2734 Dołączył : 13/11/2012
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 8:10 am | |
| Już mam zdjęcie, ale na któreś z trzech miejsc nie ma raczej szans. Może jakbym była w Warszawie to bym coś lepszego zrobiła, ale że wyjechałam do Ciechocinka to trochę trudno coś znaleźć | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 8:26 am | |
| Zdjęcie mam tylko nie wiem gdzie mam je wysłać |
|
| |
Donvessa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Donvessa Liczba postów : 184 Dołączył : 06/04/2013
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 11:00 am | |
| Włączcie wyobraźnie, jest wiele możliwości i nie wydaje mi się, że muszą to być odniesienie dosłowne i śmiertelnie poważne. Kilka propozycji na szybko :
- W Ciechocinku wyszukuję nobliwą kuracjuszkę, dumnie paradującą z podróbą torebki Gucci, Louis Vuitton etc. W opisie piszę, że gdy tylko mój wzrok pada na tę prymitywną fałszywkę, moje myśli szybują do Nowego Jorku i oczami wyobraźni widzę siebie kupującą oryginalną torebkę w ekskluzywnym butiku na Manhattanie. O ile pamiętam w poprzednim etapie, ktoś pisał o zakupach w tym miejscu.
- Gdzieś na wsi, szukam rzeki i próbuję uchwycić w kadrze lądującą np. kaczkę na wodzie. Opis zdjęcia: to precyzyjne, gładkie i pełne gracji lądowanie kaczki niezmiennie przywodzi mi na myśl słynne lądowanie żelaznego ptaka, na rzece Hudson. | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 1:16 pm | |
| - Donvessa napisał:
- Włączcie wyobraźnie, jest wiele możliwości i nie wydaje mi się, że muszą to być odniesienie dosłowne i śmiertelnie poważne. Kilka propozycji na szybko :
- W Ciechocinku wyszukuję nobliwą kuracjuszkę, dumnie paradującą z podróbą torebki Gucci, Louis Vuitton etc. W opisie piszę, że gdy tylko mój wzrok pada na tę prymitywną fałszywkę, moje myśli szybują do Nowego Jorku i oczami wyobraźni widzę siebie kupującą oryginalną torebkę w ekskluzywnym butiku na Manhattanie. O ile pamiętam w poprzednim etapie, ktoś pisał o zakupach w tym miejscu.
- Gdzieś na wsi, szukam rzeki i próbuję uchwycić w kadrze lądującą np. kaczkę na wodzie. Opis zdjęcia: to precyzyjne, gładkie i pełne gracji lądowanie kaczki niezmiennie przywodzi mi na myśl słynne lądowanie żelaznego ptaka, na rzece Hudson. Tak szczerze, czegoś ty się najarała XD | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 1:28 pm | |
| - MrsKopytko napisał:
- Donvessa napisał:
- Włączcie wyobraźnie, jest wiele możliwości i nie wydaje mi się, że muszą to być odniesienie dosłowne i śmiertelnie poważne. Kilka propozycji na szybko :
- Gdzieś na wsi, szukam rzeki i próbuję uchwycić w kadrze lądującą np. kaczkę na wodzie. Opis zdjęcia: to precyzyjne, gładkie i pełne gracji lądowanie kaczki niezmiennie przywodzi mi na myśl słynne lądowanie żelaznego ptaka, na rzece Hudson. Tak szczerze, czegoś ty się najarała XD Jaram namiętnie tytoń, ale nie odbiera mi on traktowania rzeczywistości z przymrużeniem oka. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Wto Lip 02, 2013 3:04 pm | |
| Potwierdzam odbiór zgłoszeń od: - Inkaska Wojownicznka - AyaKey - KiniaKa napisał:
- Czy do zdjęć mają być opisy? Dlaczego kojarzy mi się z NY?
Niekoniecznie. Ale dobrze by było - kinia80034 napisał:
a może być z wycieczki zdjęcie??? Oczywiście :)Przecież i tak nie wiem gdzie mieszkacie - werica d napisał:
- Mam pytanie, można trochę się z naszym zdjęciem na kompie pobawić? Coś przyciemnić, coś rozjaśnić itp.?
O ile tylko coś w tym stylu to ok. Ale już wszelkie inne manipulacje np. dodawanie czegoś do tła, dorysowywanie elementów itp odpadają - Alaya napisał:
Ja już wiem, co zrobię, ale mam pytanie: można zrobić parę zdjęć podobnych rzeczy? Chodzi mi o to, że jeśli jest to np. drzewo, to zrobić zdjęcia paru drzew (od razu mówię, że nie, nie zamierzam zrobić zdjęcia drzewa ). Tak - Ogier12 napisał:
Zdjęcie mam tylko nie wiem gdzie mam je wysłać PW w grze. Do mnie - Donvessa napisał:
- Gdzieś na wsi, szukam rzeki i próbuję uchwycić w kadrze lądującą np. kaczkę na wodzie. Opis zdjęcia: to precyzyjne, gładkie i pełne gracji lądowanie kaczki niezmiennie przywodzi mi na myśl słynne lądowanie żelaznego ptaka, na rzece Hudson. I to się nazywa kreatywne myślenie ;)Tym bardziej, że można napisać, dlaczego akurat ta rzecz kojarzy się z tym miastem. | |
|
| |
Kanahari Nowy
Nick w grze : Kanahari Liczba postów : 21 Dołączył : 04/04/2013
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Sro Lip 03, 2013 3:42 am | |
| Mój stary fuji + Hamont+Achel + Słaba jakość zdjęć = Masakra. Ale cóż, o 50 punktów warto walczyć : D | |
|
| |
EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Sro Lip 03, 2013 4:46 am | |
| - Donvessa napisał:
- - W Ciechocinku wyszukuję nobliwą kuracjuszkę, dumnie paradującą z podróbą torebki Gucci, Louis Vuitton etc. W opisie piszę, że gdy tylko mój wzrok pada na tę prymitywną fałszywkę, moje myśli szybują do Nowego Jorku i oczami wyobraźni widzę siebie kupującą oryginalną torebkę w ekskluzywnym butiku na Manhattanie. O ile pamiętam w poprzednim etapie, ktoś pisał o zakupach w tym miejscu.
I znowu mam pomysł na zdjęcie dotyczące NY z Płocka no XDDD Są tu Płocczanie? XD | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Sro Lip 03, 2013 5:18 am | |
| - EveDallas napisał:
- Donvessa napisał:
- - W Ciechocinku wyszukuję nobliwą kuracjuszkę, dumnie paradującą z podróbą torebki Gucci, Louis Vuitton etc. W opisie piszę, że gdy tylko mój wzrok pada na tę prymitywną fałszywkę, moje myśli szybują do Nowego Jorku i oczami wyobraźni widzę siebie kupującą oryginalną torebkę w ekskluzywnym butiku na Manhattanie. O ile pamiętam w poprzednim etapie, ktoś pisał o zakupach w tym miejscu.
I znowu mam pomysł na zdjęcie dotyczące NY z Płocka no XDDD Są tu Płocczanie? XD O, czyli muszę jarać dalej i więcej | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny Sro Lip 03, 2013 3:27 pm | |
| Praca wysłana | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konkurs fotograficzny | |
| |
|