Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Witamy w Hollywood | |
|
+6Alaya ardnasak Alicred Kanahari MrsKopytko Broszka 10 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Witamy w Hollywood Pią Lip 05, 2013 12:12 pm | |
| Witam w Hollywood Nie mam weny na krótki wstęp, więc przejdę od razu do zadanka otwierającego zwiedzanie, może się nie obrazicie xD Za zadanie macie napisać co chcielibyście zrobić w sławnych miejscach w Hollywood i dlaczego. Wymagania: -praca ma być samodzielna, to raz -praca nie może być krótsza niż 6 zdań, to dwa -pisanie pracy ma sprawiać wam przyjemność, to trzy Prace składamy w tym temacie do 6 lipca do godz. 21, a za zgłoszenie spełniającej wymogi pracy otrzymacie 10 monet. Zostało mi życzyć powodzenia i przeprosić za celowe powtórzenia.
| |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Pią Lip 05, 2013 11:22 pm | |
| Tadaaa.... Miejscem, które chciałabym zwiedzić w Hollywood jest Aleja Gwiazd. Zawsze chciałam zobaczyć te wszystkie gwiazdy hollywood'u na żywo ale się to nie spełni więc zadowolę się gwiazdkami w betonie. Niestety bezcenne gwiazdki, zatopione w ciepłym asfalcie nie oddadzą tego jak na prawdę wyglądają i jacy są ludzie Hollywood'u. Zawsze chciałam odwiedzić wytwórnię filmową (np. Dream Works) bo lubię oglądać jak robi się rzeczy "od kuchni" , w tym przypadku chodzi o filmy. Mogłabym wtedy zobaczyć rzeczy, o których inni ludzie nic nie wiedzą. Poznałabym tajemnicę efektów specjalnych, kostiumów i innych ciekawych rzecz związanych z filmem. Gdybym była w Hollywood miałabym szansę spotkać gwiazdy wielkiego ekranu oraz gwiazdy muzyczne. Ile ja bym dała za spotkanie z kimś sławnym | |
| | | Kanahari Nowy
Nick w grze : Kanahari Liczba postów : 21 Dołączył : 04/04/2013
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 3:19 am | |
| Dziwiłam się czemu nie mogę pisać, a ja po prostu byłam wylogowana. x D Głupota nie boli, a powinna. No okej, zaczynam.
Prawdę mówiąc, nie jestem jakąś super-!cenzura!-fanką Hollywood, i jedyne co mi się tam podoba to wytwórnia DreamWorks. I ot dlatego chciałabym tam pójść. Chciałabym męczyć ten cały lód pytaniami "Jak to się robi?" "Wow, nauczysz mnie?" no i ogólnie ich zamęczyć na śmierć. : D Jeszcze, bo mi się przypomniało. Ten wielki napis "HOLYWOOD". Ja... chcę... wspiąć się na literkę "H"! x D. Ach te głupie Kanahariowe życzenia. Ale napis byłby fajny. No, i jeszcze latanie po sklepach i kupowanie pamiątek, ale sklepiki chyba nie są sławne... | |
| | | Kanahari Nowy
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 3:20 am | |
| W miejscu cenzury miało być "d uper", co w tym złego? ;__: | |
| | | Alicred Raczkujący
Nick w grze : Alicred Liczba postów : 92 Dołączył : 20/07/2011
| | | | Kanahari Nowy
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 4:36 am | |
| Alicred, pfff, pytaniami mogę męczyć nawet lodowisko, byle by odpowiedziało. | |
| | | ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 10:06 am | |
| W Hollywood chciałabym ponownie zobaczyć wielki napis Hollywood (Boże, czemu ja prawie wszędzie byłam xD), ale nie tylko z daleka, lecz podejść bliżej. Może podjechać na szczyt na rumaku... Chciałabym także ponownie zobaczyć Aleję Gwiazd i przespacerować się śladem najbardziej znanych gwiazdorów. Zobaczenie Chinśkiego Teatru byłoby na pewno ogromnym przeżyciem, ponieważ mogłabym zobaczyć i poznać bliżej kulturę chińską. Fajnie by było także zwiedzić "The Dolby Theatre", w którym mieści się siedziba firmy Kodak. Chciałabym ogromnie poznać jakieś sławy i pojechać do słynnej dzielnicy willowej. W tej dzielnicy wiele rzeczy by mnie zaciekawiło. Na pewno w Hollywood jest wiele miejsc, które mogłabym zwiedzić, no i oczywiście przy okazji bliżej poznać okolicę. | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 10:49 am | |
| W Hollywood przede wszystkim chciałabym obejrzeć z bliska, na własne oczy napis Hollywood. Pojawiał się w wielu filmach, bajkach i przewinął przez dziesiątki oglądniętych przeze mnie zdjęć, ale wciąż mnie ciekawi. Dlaczego? Może powodem mojego zaciekawienia jest to, że dopiero niedawno dowiedziałam się o jego wielkich rozmiarach - napis jest wysoki na 14 metrów i długi na 110. Wcześniej nawet nie wyobrażałam sobie, że jest tak ogromny. Poza napisem chętnie zobaczyłabym słynną Aleję Gwiazd, a w szczególności gwiazdy osób występujących w filmach. Tutaj akurat mam jasny powód, dlaczego - chcę zagrać w rozpoznawanie gwiazd i filmów, w których brały udział. Poza tym udałabym się do sklepów, żeby zaopatrzyć się w różnego rodzaju pamiątki - nie przepuściłabym takiej okazji! | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 11:42 am | |
| Hollywood to najbardziej znana część Los Angeles. Chciałbym zobaczyć Hollywod Sign, gdyż to jedno z najbardziej znanych miejsc w tej dzielnicy. Przejść się aleją gwiazd i popatrzeć na odciski w betonie. Udać się na sztukę do Chińskiego Teatru, żeby poznać lepiej kulturę państwa środka. Odwiedziłbym też inny teatr umiejscowiony w Hollywood - Dolby Theatre należący do Kodaka. Na końcu chciałbym zwiedzić jakieś studio filmowe i zobaczyć, jak powstaje film. Chciałbym udać też się w inne miejsca, ale nie wiem, czy starczyłoby mi na to czasu. |
| | | Magiczna375 Już coś wie
Nick w grze : Magiczna375 Liczba postów : 179 Dołączył : 14/01/2013
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 11:53 am | |
| Będąc w Hollywood chciałabym obejrzeć z bliska Hollywood Sign-ogromny napis "HOLLYWOOD" stojący na górach Santa Monica.Dlaczego akurat napis?Może i napis nie jest zbyt ciekawy,ale ten jest wyjątkowy.Jest wysoki na 14 i długi na 10 metrów.Jego historia też jest ciekawa.Został postawiony 90 lat temu,w roku 1923,a zaprojektowany przez Thomasa Fiska Goffa.W 2010 roku pojawiły się plany zburzenia napisu,ale gwiazdy,m.in. Arnold Schwarzenegger,Tom Hanks,Hugh Hefner zebrały 12,5 miliona dolarów i wykupiły ten teren.Chciałabym zobaczyć ten napis,z tego też powodu,że występował w wielu filmach i serialach.Moi marzeniem jest,by podlecieć do tego napisu na pegazie z Howrse | |
| | | Kinia_Ka Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Kinia_Ka Liczba postów : 250 Dołączył : 30/08/2011
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 12:18 pm | |
| Gdybym jakimś cudem trafiła do Hollywood, to na pewno chciałabym zrobić sobie zdjęcie ze znakiem Hollywood (Hollywood Sign) w tle. Następnie z miłą chęcią odbyłabym spacer Aleją Gwiazd, gdzie swoją gwiazdę ma nawet Lassie. Gdyby już całkiem mi się poszczęściło to chciałabym zobaczyć wytwórnię filmową Warner Bros. Wytwórnia ta odpowiada za sporo filmów, które bardzo lubię, należą do nich: Harry Potter, 300, Superman oraz Władca Pierścieni. Poza tym spełnieniem moich marzeń byłoby spotkanie jakiejkolwiek Hollywoodzkiej gwiazdy, chociaż jednej. No i oczywiście obejrzeć dzielnicę willową i te ogromne i cudowne domy, ciekawa jestem czy w rzeczywistości też są takie piękne jak w telewizji. Chciałabym też sprawdzić czy zachody słońca są rzeczywiście takie jak te pokazywane w filmach i programach. | |
| | | Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 12:30 pm | |
| Gdybym trafiła do Hollywood na pewno przez kilka godzin gapiła się na ten sławny napis. Chciała bym pójść do wytwórni Dream Works (tam robią moje ulubione filmy animowane). Gdyby mi się nudziło mogłabym iść na aleję gwiazd. Poznałabym bym pewnie mnóstwo gwiazd ,których nie znam. Pewnie bym się powłóczyła po mieście. Tak właściwie nigdy nie marzyłam żeby pojechać do Hollywood, ale darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby.xD Trzeba brać co się da. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 12:51 pm | |
| Hollywood chyba nie jest dla mnie, bo nie chciałabym się tam znaleźć... Mimo to, każde miejsce jest dobre to zobaczenia skrawka świata, prawda? Być w Hollywood, a nie zobaczyć słynnego napisu i nie zrobić sobie przy nim obowiązkowego zdjęcia to grzech - zgodzę się. Pewnie byłby to pierwszy cel w mojej podróży, coby od razu wrzucić fotografię na fejsa i tak rozpocząć pobyt w słynnym, napchanym sławą Hollywood. A, niech wszyscy wiedzą i zazdroszczą! Lajki muszą się zgadzać. Aleja gwiazd byłaby drugim punktem, o którym nawet z chęcią bym zahaczyła. Połaziłabym chwilę, zrobiła sobie pamiątkowe zdjęcia tych fragmentów "niezwykłego chodnika", na których by mi zależało (ale nie ze mną, bo twarz mam zbyt brzydką i fota przy napisie na wzgórzu Lee wystarczy! ). A potem... potem poszłabym pobiegać. Serio. Na wspomnianym wzgórzu - z tego co wiem - jest sporo dróg, co dałoby mi całkiem ciekawe warunki do ćwiczenia podbiegów. W końcu mogłabym odetchnąć od warszawskich wiaduktów. Kręte drogi, choć nie są sławnym miejscem, nabiłyby mi kilometry do aplikacji w telefonie, a ja przy okazji może dobiegłabym do czegoś ciekawego, co zmieniłoby moje zdanie o Hollywood... |
| | | Inkaska Wojowniczka Raczkujący
Nick w grze : majka11909 Liczba postów : 81 Dołączył : 22/06/2013
| Temat: Re: Witamy w Hollywood Sob Lip 06, 2013 12:59 pm | |
| Hollywood... Miejsce pełne filmowej magii, z wytwórnią Dream Works, zawsze ciekawiło mnie jak powstają filmy, a szczegulnie te animowane. Bardzo chciałabym być przy kręceniu jakiegoś filmu. I jeszcze ta aleja gwiazd. Chciała bym sisię po niej przezpacerować. Pewnie co 2 sekundy robiłabym zdjęcia. I spróbowałabym zdobyć autograf... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Witamy w Hollywood | |
| |
| | | | Witamy w Hollywood | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|