| Konkurs „techniczny” | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Konkurs „techniczny” Sob Lip 06, 2013 1:11 pm | |
| Nie wszyscy mogą z nami pojechać do Hollywood, więc możemy zrobić coś by mogli poczuć się prawie jak w Hollywood. Otóż do wykonania jest polska wersja Hollywood Sign. O co chodzi już wyjaśniam, a ponieważ może być nieco niezrozumiale, sama wykonałam coś dla przykładu. Indyjska wersja Hollywood to Bollywood, a polską wersję wymyślicie wy (mój przykład – Holewood). Ale to jeszcze nie koniec, zostaje strona techniczna zadania. Dodatkowo trzeba wykonać napis (wielkość, technika, kolorystyka dowolna), umieścić gdzieś w terenie i zrobić zdjęcie. - Mój już gotowy przykład wygląda tak:
Oczywiście musicie wymyśleć coś innego :3 Nagrody: 1 miejsce: -50 monet, Wałach Szetlandzki na GP (od Karolina211), 2 Liry Apolla (od Broszka), 2 Puszki Pandory (od Republika) 2 miejsce: -40 monet, Kamień Filozoficzny (od Pimpek737), Avatar na Howrse i/lub ZM (od vernille), 2 Zwoje Plutona (od KoniaraKarola) 3 miejsce: -30 monet, Zestaw Bonusowy (od Layzy), 2 Pioruny Zeusa (od KaVcia), 2 Fortuna Krezusa (od Republika) Za zgłoszenie pracy: 20 monet. Prace zgłaszamy do 10 lipca do godz. 22 do mnie na PW. 11 lipca odbędzie się ankieta, w której wspólnie wyłonimy zwycięzców. Ankieta odbedzie się w osobnym temacie, w kórym zostaną zaprezentowane prace.
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Sob Lip 06, 2013 1:21 pm | |
| Z rozkazu Broszki opisuję swoje urozmaicenie konkursu: Dowiedziałam się już, że przedrostek "holly-" nie musi być związany z "holly", może być zastąpiony dowolnym innym słowem. Proponuję zatem urozmaicić zabawę i pozwolić użytkownikom stworzyć własny świat. Nadać mu nazwę oraz zrobić zdjęcie napisowi - tak jak to jest w konkursie, ale dodać też krótki opis danego świata. Przykładowo w Głośnikwood wszyscy wyglądają jak głośniki, jedzą głośniki, a nieposiadanie glośnika to zdrada ojczyzny, a w Graphicwood wszyscy siedzą i klecą prezentacje. Co Wy na to? Ciut więcej roboty, ale to nie ja ustalam wynagrodzenia za miejsca. ;p |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Sob Lip 06, 2013 2:29 pm | |
| Bardzo podoba mi się pomysł vernille |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 3:01 am | |
| Hmmm.... u mnie z tym napisem problem. Nie mam żadnych zdolności plastycznych, ale spróbuję. | |
|
| |
Inkaska Wojowniczka Raczkujący
Nick w grze : majka11909 Liczba postów : 81 Dołączył : 22/06/2013
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 3:09 am | |
| A może to być wykonane w ten sposób, że stwoże napis sfotografuje go i zrobie z nim fotomontaż? Tzn. umieszcze napisz na tle jakiegoś zdjęcia? | |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 3:11 am | |
| Mam jeszcze małe pytanie. Gdzie mamy umieścić opis naszego przerobionego Hollywood? Też mamy wysłać do Broszki na PW? | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 9:41 am | |
| Zdjęcie mam tylko nie wiem czy mam dołączyć do niego opis |
|
| |
Broszka Moderator
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 10:11 am | |
| - Inkaska Wojowniczka napisał:
- A może to być wykonane w ten sposób, że stwoże napis sfotografuje go i zrobie z nim fotomontaż? Tzn. umieszcze napisz na tle jakiegoś zdjęcia?
Nie. Trzeba się wysilić i poszukać ciekawego miejsca w swojej okolicy. Ja próbowałam na skalniaku sąsiadki i przy rzece i lepiej wyszło na skalniaku, trzeba popróbować. - Dagger Fighter napisał:
- Mam jeszcze małe pytanie. Gdzie mamy umieścić opis naszego przerobionego Hollywood? Też mamy wysłać do Broszki na PW?
Opis w Prywatnej Wiadomości razem z linkiem do zdjęcia/zdjęciem trzeba wysłać do mnie, nieważne czy tu czy na hwr. - Ogier12 napisał:
- Zdjęcie mam tylko nie wiem czy mam dołączyć do niego opis
Umówmy się tak, że trzeba dołączyć opis, bo wtedy łatwiej nam będzie oceniać wartość pomysłu. | |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 10:19 am | |
| A można zrobić zdjęcie na przykład w lesie (w takim banalnym miejscu) czy na podwórku??? | |
|
| |
Broszka Moderator
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 10:31 am | |
| - Dagger Fighter napisał:
- A można zrobić zdjęcie na przykład w lesie (w takim banalnym miejscu) czy na podwórku???
Można | |
|
| |
Anke5 Już coś wie
Nick w grze : Anke5 Liczba postów : 198 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 10:37 am | |
| - Dagger Fighter napisał:
- A można zrobić zdjęcie na przykład w lesie (w takim banalnym miejscu) czy na podwórku???
Dagger, możemy jeszcze pojechać tam nad rzekę obok lasu lub do bunkru Natomiast jutro pojedziemy z moją pracą, bo dziś na pewno jej nie skończę xD | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 10:38 am | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 1:23 pm | |
| A i tak w ogóle to będą w hollywood jeszcze jakieś konkursy czy tylko te 2? | |
|
| |
Broszka Moderator
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 1:24 pm | |
| Będzie przynajmniej jeszcze jeden, ale nic więcej nie mówię | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Nie Lip 07, 2013 4:37 pm | |
| |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Pon Lip 08, 2013 2:32 am | |
| Wysłane. Chyba z pięć razy zmieniałam opis. | |
|
| |
Anke5 Już coś wie
Nick w grze : Anke5 Liczba postów : 198 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” Wto Lip 09, 2013 2:16 pm | |
| Wysłane ^^ Pomysł marny, ale zawsze warto spróbować, a nóż komuś się spodoba | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Konkurs „techniczny” | |
| |
|
| |
| Konkurs „techniczny” | |
|