Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ | |
|
+7Vitae Magiczna375 Ms.Koniara unicorn. EveDallas MrsKopytko Toshiwa 11 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 12:22 am | |
| I znowu zaczyna się kłótnia ;I
Powiem tyle : Po pierwsze: Jeśli masz jakiś problem z przyjmowaniem krytyki to po prostu zamknij wątek.
Po drugie : To, że ktoś ni wykonuje grafiki albo robi ja na poziomie "poniżej średniego" wcale nie znaczy, że nie może oceniać innych. Może po prostu widzi błędy, których ty nie widzisz?
Po trzecie : Jak już mówiłam, "stare" prezentacje były lepsze, wkładałaś w nie więcej serca, a te są robione na od****dziel odwal. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 12:34 am | |
| - Toshiwa napisał:
- Co ??? Ja wykonywałam je przez półgodziny , mnie się podobają.
Ja swoje wykonuję przez cały dzień, bo a to coś dodam, a to coś jeszcze poprawię... Oczywiście mówię o tych howrseowskich, bo strony internetowe liczę już nie w dniach, a w tygodniach nawet Robisz prezentacje na zamówienie? Masz teraz dużo zamówień? Te prezentacje są na zamówienie, czy ot tak "od siebie"? |
| | | Toshiwa Już coś wie
Nick w grze : Toshiwa Liczba postów : 120 Dołączył : 02/07/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 12:49 am | |
| zamówień mam około 4-6 na dzień , te prezentacje są akurat dla mnie | |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 1:09 am | |
| Ok posłuchałam waszych rad a co o tej myślicie ? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 1:15 am | |
| I wszystkie prezentacje robisz dla siebie? Po co? Jest sens robić dziesięć kiepskich prezentacji zamiast jednej dobrej? Nie liczy się ilość, ale jakość... Mi Twoje prezentacje także się nie podobają, bo nie wnoszą nic nowego, niestety. To wszystko już było, jest nudne, a tak ludzi nie przyciągniesz |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 1:36 am | |
| Nie robię wszystkich dla mnie , mówiłam że mam 4-6 zamówień dziennie | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 1:38 am | |
| - Toshiwa napisał:
- te prezentacje są akurat dla mnie
Zrozumiałam, że te, które tu wstawiasz są dla Ciebie, coś źle pojęłam? |
| | | Vitae Raczkujący
Nick w grze : Violin Liczba postów : 82 Dołączył : 01/03/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 1:48 am | |
| Zmień czcionkę przede wszystkim, bo ciągle używasz jednej i tej samej. Nie podoba mi się ta. I zmniejsz cień na ramkach. Poza tym nie upychaj tych ramek, gdzie jest miejsce, jeśli się nie mieścisz, to zmniejsz obrazek i "dorób" trochę swojego tła. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 3:13 am | |
| - Toshiwa napisał:
- Nie robię wszystkich dla mnie , mówiłam że mam 4-6 zamówień dziennie
Pokażesz nam kilka zamówionych prac? |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 3:23 am | |
| Sorki ale nie teraz nie mam czasu , wychodzę z domu i nie wiem o której będę chyba około 16 lub 17.Wtedy pokażę | |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 3:26 am | |
| Chcę zaznaczyć że swoje prace wykonuję w zwykłym Photoscape więc nie mam wszystkich takich bajerów jak wy w gimpa . Czemu sobie nie ściągniesz Gimpa ? Bo nie orientuję się w tym programie poprostu go nie kapuję. | |
| | | Księżniczka Żulietta Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Ryuuko Liczba postów : 1622 Dołączył : 06/11/2012
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 3:36 am | |
| Jaką czcionką piszesz piszesz? podoba mi się ta czcionka... ale jeśli chodzi o prezki to poprzednie były dużo lepsze | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 3:45 am | |
| - Toshiwa napisał:
- Chcę zaznaczyć że swoje prace wykonuję w zwykłym Photoscape więc nie mam wszystkich takich bajerów jak wy w gimpa . Czemu sobie nie ściągniesz Gimpa ? Bo nie orientuję się w tym programie poprostu go nie kapuję.
Najwyższa pora, by go pojąć. Chyba, ze chcesz zatrzymać się na obecnym poziomie i dalej nei ruszyć. |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:24 am | |
| Jak zapisuję to i tak nic się nie zapisze gdy chcę przesłać przez hosting to on nie widzi prac z gimpa ... | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:25 am | |
| Bo w gimpie trzeba umieć zapisywać... |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:25 am | |
| | |
| | | Moonlit Już coś wie
Nick w grze : Moonlit Liczba postów : 259 Dołączył : 06/07/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:29 am | |
| Plik -> wyeksportuj | |
| | | Vitae Raczkujący
Nick w grze : Violin Liczba postów : 82 Dołączył : 01/03/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:30 am | |
| Musisz kliknąć "wyeksportuj" zamiast "zapisz". | |
| | | awelo W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : ... Liczba postów : 430 Dołączył : 03/04/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 7:37 am | |
| - Toshiwa napisał:
- Chcę zaznaczyć że swoje prace wykonuję w zwykłym Photoscape więc nie mam wszystkich takich bajerów jak wy w gimpa . Czemu sobie nie ściągniesz Gimpa ? Bo nie orientuję się w tym programie poprostu go nie kapuję.
A co to ma do rzeczy, że wykonujesz je w Photoscape? Wracając do Twojej poprzedniej wypowiedzi - to, że ktoś nie potrafi robić dobrych prezentacji nie oznacza, że nie potrafi zauważyć zwyczajnych błędów. Tak się składa, że osoby, które same potrafią robić prezentacje, nigdy takowej u Ciebie nie zamówią. Więc kto je zamówi? Logicznie - osoby, które ich wykonać nie potrafią. Myślę więc, że powinnaś liczyć się także (przede wszystkim!) ze zdaniem takich osób, bo to oni są Twoimi "klientami". | |
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 8:14 am | |
| | |
| | | Moonlit Już coś wie
Nick w grze : Moonlit Liczba postów : 259 Dołączył : 06/07/2013
| | | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 8:47 am | |
| Moonlit ma rację. Ty wyszłaś z założenia że wszyscy będą chwalić to coś -.- W życiu tak niema. Głowa do góry, znieś krytykę i zacznij robić piękne prezentacje jak w pierwszym wątku a nie to coś... awelo też ma rację. Każda ocena jest ważna. Nawet kogoś kto nie umie wykonywać grafiki. Bo właśnie w takich ludziach będziesz mieć klijętów -.- Ktoś kto umie wykonywać sam sobie machnie prezentacje |
| | | horsesbeauty W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Gotye Liczba postów : 417 Dołączył : 22/07/2012
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 11:03 am | |
| Tosh. - Pamiętaj, że nikt nie chciał Cię urazić, staraj się brać pod uwagę tą krytykę, a wyjdzie Ci to tylko na lepsze, wszyscy którzy wytykali Ci teraz błędy, nie zrobili tego, bo się uważają za Bóg wie kogo, czy żeby Ci zrobić na złość, oni chcieli po prostu żebyś poprawiła błędy, i wtedy Twoja grafika będzie, może nawet lepsza? Nie złość się, bo nie o to tu chodzi. A jeśli nie lubisz krytyki, to albo nie zakładaj wątku w tym dziale, albo od razu napisz "Wszyscy macie mnie chwalić! :3". | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 11:16 am | |
| - horsesbeauty napisał:
- Tosh. - Pamiętaj, że nikt nie chciał Cię urazić, staraj się brać pod uwagę tą krytykę, a wyjdzie Ci to tylko na lepsze, wszyscy którzy wytykali Ci teraz błędy, nie zrobili tego, bo się uważają za Bóg wie kogo, czy żeby Ci zrobić na złość, oni chcieli po prostu żebyś poprawiła błędy, i wtedy Twoja grafika będzie, może nawet lepsza?
Nie złość się, bo nie o to tu chodzi. A jeśli nie lubisz krytyki, to albo nie zakładaj wątku w tym dziale, albo od razu napisz "Wszyscy macie mnie chwalić! :3". dokładnie! i nie ma co odchodzić, trzeba się po prostu wziąć w garść i zamiast dziesięciu nijakich prezentacji zrobić jedną, ładną i porządną. Nie złość się, bo nikt nie chciał cię tu urazić. Wstawiając swoje grafiki do wątku "Oceń moją pracę" na ZM, musisz się liczyć że ludzie na prawdę to ocenią. Jeśli nie rozumiesz Gimpa, wpisz w google np."jak korzystać z Gimp", albo coś w tym stylu. Ja też zaczynałam w photoscape, ale zdecydowałam żeby już zamknąć ten rozdział i rozpocząć nowy. Otwórz gimpa, weź bylejaki obrazek i popróbuj efektów które tam znajdziesz, pozmieniaj krycia, kolory, itp. i w taki sposób na pewno coś ci wyjdzie! bo w photoscape nic wielkiego nie zrobisz. Ty już doszłaś w tym programie do wysokiego poziomu i według mnie, czas to skończyć. Przemyśl to, na prawdę. Zapamiętaj tylko, nic nie stracisz, możesz jedynie zyskać. Czekamy na twój wielki powrót |
| | | awelo W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : ... Liczba postów : 430 Dołączył : 03/04/2013
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 11:24 am | |
| Oj, gdybyś widziała moje początki Też miałam problemy z przyjmowaniem krytyki, a kilka osób (wszystkich pozdrawiam ) przekonało się o tym na własnej skórze. W końcu jednak posłuchałam rad, a moja grafika stała się o niebo lepsza (to wcale nie oznacza, że teraz jest wspaniała) od tamtych. Więc pomyśl - my Ci chcemy tylko pomóc, żeby Twoja grafika była jak najlepsza. Weź sobie moje słowa do serca a myszkę w dłoń, zabierz się do roboty a zobaczysz, że już wkrótce zamiast znienawidzonej przez Ciebie krytyki pojawi się jakiś cichy komplement...? Kto wie...
Ostatnio zmieniony przez awelo dnia Czw Lip 11, 2013 12:16 am, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | horsesbeauty W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Gotye Liczba postów : 417 Dołączył : 22/07/2012
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ Sro Lip 10, 2013 4:42 pm | |
| Dokładnie! Każdy zaczynał, chciałabyś zobaczyć mój początek? Proszę bardzo: https://2img.net/r/ihimg/a/img267/5750/dogbykenyind2ia8gp.jpg A dzięki krytyce innych, i milionach wątków do oceniania, moja grafika, no cóż, nie jest lepsza,niż wcześniej? Spójrz: https://2img.net/r/ihimg/a/img822/9160/f96.png Jest poprawa, prawda? A to w tylko kilka miesięcy. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ | |
| |
| | | | TOSHIWA POWRACA Z NOWĄ LEPSZĄ GRAFIKĄ | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|