Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Creepypasty | |
|
+6Dżemik hanka1998 Suzan PlaybackJunkie8 EveDallas Alaya 10 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Creepypasty Pon Lip 08, 2013 9:34 am | |
| Zakładam temat żeby nie spamić w wątku o zjawiskach paranormalnych. Dla niewiedzących - creepypasty to straszne historie. Nie wiem, co to dosłownie znaczy, bo creepy to z angielskiego "przerażający", a "pasta" to makaron, więc... XD Czytacie/oglądacie? Znacie jakieś ciekawe? A to jedna z moich ulubionych - wklejam w spoiler bo jest trochę długa, ale polecam (nie, to coś innego niż anatomia strachu ;D) Niecenzuralne słowa zamieniłam na *** XD Ostatnio natknęłam się na stronę z fajnymi creepypastami, więc znajdę więcej. - Spoiler:
Yup, znów ten sam sen, ten sam *** sen. Miałeś go kiedyś ? Jasne że miałeś, MUSIAŁEŚ mieć. To uczucie kiedy ciągle śpisz ale masz wrażenie że już się obudziłeś. Nie widzisz nic dziwnego czy przerażającego... ale jesteś w wielkim błędzie, w bardzo bardzo wielkim błędzie. Wstajesz z łóżka, przeciągasz się kilka razy ziewając. „ ? To zabawne” mówisz patrząc na zegarek, wskazuje on godzinę 13.00 lecz na dworze ciągle jest cholernie ciemno. „Co za kawał *** – to już nie pierwszy raz kiedy znowu się popsuł”. Kierujesz się na korytarz, wygląda dziwnie nieznajomo, jakby nigdy nie był Twój. Nie wiesz do kogo należy i nieważne jakby podobnie wyglądał czy pachniał to napewno nie należy do Ciebie. Ale oczywiście nie dostrzegasz tego w porę... NIGDY nie dostrzegasz tego w porę. Wolno kierujesz się do kuchni żeby przygotować sobie jakieś śniadanie, po drodze jednak napotykasz coś dziwnego, coś co wzbudza w Tobie pierwszy niepokój. „ ? Nie pamiętam żeby wisiał tutaj jakiś obraz...” mówisz sam do siebie.... Twoja dziewczyna nie spała dzisiaj u Ciebie, prawda? Nie jesteś żonaty. Mieszkasz sam. Jesteś cholernie pewny że tego *** obrazu nie było tutaj wczoraj wieczorem. Więc? Kto?! Ściany powoli zaczynają brązowieć podczas gdy Ty skupiasz się na obrazie. „Czy to jest człowiek?” Pytasz sam siebie. „Nie... nie... żaden Bóg nie stworzyłby takiej osoby!”. Postać na obrazie jest czarna jak węgiel. Ogniste, wściekło pomarańczowe oczy zdają się przewiercać Cię na wylot. Postać jest bardzo wysoka, na oko gdzieś około 8/9 stóp (1 stopa ~ 31 cm przyp. tłumacza). Jego twarz na pierwszy rzut oka wygląda całkiem ludzko, jest podłużna, bardzo przypomina owal. Z drugiej strony przypomina nieco pysk dzika. Długie i ostre pazury które zdają się wyrastać bezpośrednio z jego rąk przypominają noże. Postać stoi na lekko ugiętych nogach – jakby szykowała się do skoku. Jego „kolana” (jeżeli można nazwać to kolanami) wyginają się do wewnątrz, zresztą tak samo jak wszystkie inne jego stawy. Nadal wpatrujesz się w obraz, który absorbuje całą Twoją uwagę… Korytarz jest już teraz brudno brązowy. Po chwili Twoje źrenice rozszerzają się ze zdumienia i strachu gdy zauważasz że „człowiek” na obrazie zaczyna się poruszać. Krwawe łzy spływają powoli po jego policzkach. Natychmiast odwracasz się i zaczynasz uciekać, byle dalej od niego, byle dalej od tego przerażającego widoku… Nie mogąc złapać tchu uciekasz przez korytarz, który teraz wydaje się nie mieć końca. W oddali nie widać nic, dookoła Ciebie jest tylko nieprzenikniona czerń… Wtedy popełniasz ten klasyczny błąd. Zawsze to robisz, prawda? Oglądasz się za siebie… Mounstrum stoi teraz skulone na końcu korytarza, głową dotyka sufitu, a swoje pazury ciągnie po podłodze zostawiając w niej głębokie wyrwy. Chwiejnym krokiem zmierza w Twoją stronę. Porusza się dość szybko jak na swoje rozmiary, ale wciąż nie jest dostatecznie szybki żeby za Tobą nadążyć. Po długim biegu, który zdawał Ci się trwać w nieskończoność wreszcie dobiegasz do kuchni. Ale to nie jest już kuchnia którą pamiętasz. Jest pełna gnijącego mięsa, a brudny zlew wypełniony jest po brzegi krwią. Nie masz czasu aby się zastanawiać co się tutaj dzieje. Podbiegasz do drzwi aby je otworzyć ale są dokładnie zamknięte, oczywiście sprawdzasz wszystkie okna które są w pobliżu ale przez żadne z nich nie dasz rady się wydostać. Zbiegasz na dół mając nadzieję że tylne drzwi są otwarte. Gdy już czujesz że dotrzesz do celu, niespodziewanie bestia skacze na Ciebie. Opadasz z głuchym łoskotem na ziemię. Jesteś przerażony, czujesz paniczny lęk. Twoje serce zaczyna bić coraz szybciej kiedy stwór unosi Cię na wysokość swojej twarzy. Uśmiecha się, odsłaniając rzędy wielkich i ostrych jak brzytwa zębów. Swoim długim językiem lizę Cię po Twoim lewym policzku jakby sprawdzał jak smakujesz. Oczywiście próbujesz się wydostać, lecz im bardziej się szamoczesz tym mocniej stwór wbija swoje szpony w Twoje ramię, zostawiając w nim głębokie rany. Jego głos sprawia że zaczyna dzwonić Ci w uszach – czujesz że zaraz ogłuchniesz jeżeli nie przestanie. Z nieprawdopodobną siłą ciska Tobą o ziemię. Dławisz się własną krwią, a Twoje oczy zachodzą mgłą. Nagle budzisz się słysząc głośne krzyki, jednak szybko cichną ponieważ uświadamiasz sobie że to Ty jesteś ich źródłem. Jesteś oblany potem a Twoje łóżko jest przemoknięte na wskroś. Ale nie od potu… Jest tam coś lepkiego… Z przerażeniem stwierdzasz że jest to krew… Twoja krew… Zaczynasz panikować. „To był tylko sen… tylko sen… tylko sen… sen…” Dotykasz swojej twarzy jakbyś chciał sprawdzić czy wszystko jest na swoim miejscu. Czujesz na swoich palcach gęstą ślinę… „Nie to przecież niemożliwe” – zupełnie zdezorientowany mówisz głośno, patrząc na swoją dłoń. Na swojej ręce zauważasz głębokie i krwawiące rany, postanawiasz pojechać do szpitala. Wstajesz i sprawdzasz która jest godzina. Jest 13.00, ale za oknem jest dalej cholernie ciemno… „*** zegarek…” – mówisz pod nosem, łapiąc płytki oddech. Wychodzisz na korytarz, powoli kierujesz się w kierunku kuchni, wtedy też zauważasz coś dziwnego… „Tego obrazu nie było wcześniej tutaj…”
Po przeczytaniu tego bałam się zasnąć, żeby po obudzeniu się nie natknąć się na jakiś obraz, którego wcześniej nie było w moim domu. A Wy macie jakieś ciekawe? Chętnie poczytam, to nic, że będę się w nocy bała. XD | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Creepypasty Wto Lip 09, 2013 6:06 am | |
| strasznie podoba mi się początek, końcówka lekko zryta. lekko. Sami przeczytajcie: http://straszne-historie.pl/story/1667?reTo też jest fajne: http://straszne-historie.pl/story/175?re | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Creepypasty Wto Lip 09, 2013 8:38 am | |
| Ja nader wszystko polecam "Princess.exe". :3 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Creepypasty Wto Lip 09, 2013 4:51 pm | |
| Mnie tam nieco zainteresowała Creepypasta "Candle Cove"... Nie jest straszna, ale ma coś "tajemniczego" w sobie... Albo mnie zainteresowała tylko dlatego, że sama mam parę filmów/ seriali, o których mało kto pamięta, a istniały na pewno. Niestety nie podam do niej linka, bo nie znajdę na poczekaniu, tutaj już Wujek Google musi pomóc. |
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 1:22 am | |
| http://straszne-historie.pl/story/427?re I tooo: http://straszne-historie.pl/story/1624?re Genialne. Genialne. http://straszne-historie.pl/story/402?re | |
| | | Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 1:48 am | |
| ja kocham to ---> http://straszne-historie.pl/story/1216 to ---> http://straszne-historie.pl/story/352 (z cyklu trochę bardziej ryjących mózg >D) No i rzecz jasna te w stylu smile.jpg i tą o Slendziu | |
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 5:25 am | |
| Sakura, "Candle Cove"?... To była ta creepypasta o programie dla dzieci o piratach? Była ciekawa. <3 | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 5:55 am | |
| PlaybackJunkie8, tak dokładnie ta. |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 6:32 am | |
| - EveDallas napisał:
- http://straszne-historie.pl/story/427?re
I tooo: http://straszne-historie.pl/story/1624?re
Genialne. Genialne. http://straszne-historie.pl/story/402?re To drugie jest świetne. - Suzan napisał:
- to ---> http://straszne-historie.pl/story/352 (z cyklu trochę bardziej ryjących mózg >D)
Brr. Dobrze że do końca miesiąca jeszcze trochę zostało, może do tego czasu zapomnę o tej historii. XD To jest to Candle Cove? Klik. Końcówka super. ;D A tu jest trochę na ten temat + filmiki. Zobaczcie sobie ten pierwszy filmik, 0:38, po tym płaczącym dziecku przez jakieś pół sekundy widać takie dziwne coś. o.O A potem są szare kropki. Mi się to kojarzy ze zdziwionym reniferem, nie wiem czemu. XD Ooo, smile.jpg :3 Pamiętam jak sie tego bałam. Samego psa nie aż tak bardzo, tylko tego, że mi się to zapisze na pulpicie. ;P Wy coś czujecie, jak na to patrzycie? Bo podobno to nie jest oryginał i już nie ma takiego działania. No i są dwie wersje, zwykła i taka czerwona. Zastanawiam się, która wersja jest bardziej zbliżona do oryginału. | |
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 7:41 am | |
| Ja widziałam obie wersje i ch****nie się obu boję. >_< Sam fakt, że miało takie działanie mnie straszy. XDD Plus jak coś przeczytam to łatwo sobie coś umiem ubzdurać, więc oczywiście mózg działa i jak na to patrzę to mam głupie uczucia, typu właśnie że ktoś się na mnie patrzy. :> Mam fajną wyobraźnię, no nie?... | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 8:05 am | |
| No właśnie jeśli chodzi o smile.jpg to żadnej z tych podróbek teoretycznie nikt nie powinien się bać. Ktoś kiedyś pisał na forum którego nazwy nie pamiętam, że najpierw przeczytał historię, o jakiejś Mary co zobaczyła oryginalny smile.jpg i jej życie się zmieniło, o tym, że hackerzy wstawili oryginał na jakieś popularne forum i połowa użytkowników dostała padaczki i takie tam różne. Dopiero po naczytaniu tego wszystkiego postanowił zobaczyć obrazek i pisał że się przestraszył, czuł jakieś gorąco rozchodzące się po jego ciele, i jakieś takie inne dziwne rzeczy... XD Potem chciał się przekonać, czy ta podróbka rzeczywiście działa (choć oczywiście w mniejszym stopniu niż oryginał) i pokazał obrazek swojej mamie bodajże (nie mówił jej nic o tym, tylko pokazał obrazek i zapytał co o tym sądzi)... która stwierdziła, że to jakiś śmieszny ludek. XD (to była ta czerwona wersja) Czyli wniosek - to działa nasza wyobraźnia, kiedy naczytamy się tych strasznych historii o smile.jpg i tyle. ;D Co innego oryginał, ale jego chyba już nie ma w sieci (jeżeli w ogóle kiedykolwiek był, bo nie wiadomo, czy ta historia jest prawdziwa). Ja za to boję się tego dziwnego ludzika z Candle Cove, o którym pisałam w poprzednim poście (ten co się pojawia na chwilę w pierwszym filmiku, 0:38, po płaczącym dziecku). Mówię o tym. Czy on nie jest straszny? :O I jeszcze dziwne coś na początku filmiku. Obrazek z forum - klik. To jest dopiero straszne. :O Znacie jeszcze jakieś straszne obrazki? Pamiętam jeszcze takie dwa, tylko że nie pamiętam nazwy. :/ Ale nie będę ich tu opisywać, bo są takie, no... XD | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 9:04 am | |
| Alaya, tak to to "Candle Cove". Kiedy "odkryłam" tę creepypastę był jakiś środek nocy (gdzieś tak ok. 2:00), a do tego już od dłuższego czasu czytałam creepypasty, więc mój mózg sobie wyobraził stare, gnijące kukiełki jako bohaterów... To trochę się wystraszyłam i nie zamierzałam włączać żadnych linków czy filmików... (I nadal się boję... Ach ta moja wyobraźnia...) O dziwo nie w każdym przypadku tak mam... Ale może to dlatego, że ogólnie się boję takich starych bajek (tych polskich też i mam na myśli te stare, nie "My Little Pony" ) |
| | | Suzan Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Suzan Liczba postów : 954 Dołączył : 21/09/2012
| Temat: Re: Creepypasty Sro Lip 10, 2013 12:55 pm | |
| na paranormalne.pl jest kupę taki creepypast <3 to tam głównie zaglądam jak mam ochotę podnieść sobie ciśnienie >D niektóre są naprawdę super <3 | |
| Temat: Re: Creepypasty Czw Lip 11, 2013 8:57 am | |
| Kocham paranormalne.pl! Alaya, wiem, wiem, mówiłam, że mam fajną wyobraźnię. :3 Plus czytałam to o Mary. :3 | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Creepypasty Sob Sie 10, 2013 5:16 am | |
| Kiedyś czytałam masę creepypast, teraz jakoś się boję, zwłaszcza wieczorem. Potrafiłam nie spać parę nocy przez nie Najlepsze są princess.exe, smile.jpg, Slenderman, Jeff The Killer, kobieta bez wyrazu, ta o Pokemon Black Edition i jeszcze kilka innych fajnych znałam, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułów ;x Koniec gadania, idę czytać te, co podaliście | |
| | | Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Creepypasty Sob Sie 10, 2013 7:40 am | |
| Zawszę w koleżanką czytam taki blog (czy coś) ze strasznymi historiami, obrazkami i filmikami. Niestety nie pamiętam nazwy. Jak sobie przypomnę to napiszę. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Creepypasty Sob Sie 10, 2013 8:12 am | |
| Na pasty natknęłyśmy się z koleżankami około półtora roku temu, słuchałyśmy chyba na każdej przerwie w szkole ;d Ja osobiście nie lubię. Co tu dużo mówić, boję się xd Ale zdecydowanie lepsze - moim zdaniem - są te do słuchania, lepsze efekty |
| | | Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: Creepypasty Sob Sie 10, 2013 8:15 am | |
| To od Eve http://straszne-historie.pl/story/402?re jest rzeczywiście super Usłyszę kiedykolwiek szept czy śmiech ledwo na granicy słyszalności lub dostrzegę coś kątem oka na pewno będę uciekał XD | |
| | | Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Creepypasty Sob Sie 10, 2013 11:29 am | |
| Kurczę, uwielbiam takie klimaty, w sensie takie straszne opowiadania i bardzo mnie do tego ciągnie, ale po czymś takim boję się wyjść z pokoju, siedzieć przy biurku czy nawet czytać książkę, a co dopiero się dzieje w nocy. Bez przerwy sobie coś wyobrażam i muszę siedzieć w kącie pokoju, żeby mieć na niego widok. Bardzo chętnie bym te pasty poczytała, bo sporo o nich słyszałam, ale nie chcę przechodzić tego "po". To się u mnie utrzymuje nawet kilka dni. Nawet po przeczytaniu tego tematu trochę nieswojo się czuję. Jestem więc lekko rozdarta, bo człowieka samo to przyciąga xP | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Creepypasty Wto Sie 20, 2013 7:25 am | |
| A dacie link do princess.exe? Bo ciekawam, a creepypasta wikia się włączyć nie chce. >.< Ogólnie lubię te creepypasty z dopiskiem .exe, to coś z mojej działki gier C: Jest ich chyba dość dużo, najpopularniejszą jest Sonic.exe, tak myślę. Chcecie coś a'la Candle Cove (creepy program dla dzieci)? Wyszukajcie w angielskiej creepypasta wikia Happy Appy. C: A z tą nazwą "creepypasta"-tu wcale nie chodzi o makaron, tylko o czynność copy/paste (kopiuj/wklej). Czyli straszowklejanka, chociaż straszomakaron podoba mi się bardziej. :3 |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Creepypasty Wto Sie 20, 2013 8:15 am | |
| Mnie te creepypasty nie straszą :/ | |
| | | Amstaff W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Amstaff Liczba postów : 331 Dołączył : 17/06/2013
| Temat: Re: Creepypasty Wto Paź 29, 2013 11:15 am | |
| Fundacja Martwych Dzieci...brr..
http://straszne-historie.pl/story/419
Najdziwniejsze są te kanały na youtube tych gości z tej...sekty ?
I jeszcze to ich pisanie wszędzie tego & quot ; | |
| Temat: Re: Creepypasty Nie Gru 22, 2013 10:52 am | |
| Odgrzewam kotleta :3 Z cyklu mało strasznych, ale nieźle ryjących mózg https://www.facebook.com/creepypastapolska/posts/680008195355425 | |
| | | Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Creepypasty Wto Mar 25, 2014 9:00 am | |
| Nie wiem co przeczytać. Poleci mi ktoś? | |
| Temat: Re: Creepypasty Wto Mar 25, 2014 11:11 am | |
| Princess.exe lubię, stare dosyć, ale fajne. c: Nie każdemu może przypadnie do gustu, ale nie jest złe, więc polecam. Na stronie Paranormalne.pl jest temat z pastami, ma osiemdziesiąt lub dziewięćdziesiąt stron, lubię sobie czytać, jak się nudzę. c: Temat pierwszy i temat drugi. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Creepypasty | |
| |
| | | | Creepypasty | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|