| Zabawa lingwistyczna | |
|
+12Czekoladoowa Greys Kemishi Temperance wilczyca1000 tinolandia Alex147656 gosia2029 Minoo MrsKopytko ardnasak LadyArvena 16 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Zabawa lingwistyczna Wto Lip 16, 2013 2:18 pm | |
| Zadanie: Napisz wypowiedź na dowolny temat, w którym umieścisz min. 20 słówek hiszpańskich. Przykładowa wypowiedź: "Dziś pojechałam z moim novio w montaña. Najpierw poszliśmy na compras. Ja kupiłam sobie pantalon, a on sombrero na którym wyszyty był czarny gato..." Słówka hiszpańskie podkreśl.
Czas: 19 lipca 2013, godz: 20:00
Nagrody: Wszystkie osoby, których praca będzie spełniać warunki otrzymają po 20 monet. Dodatkowo wśród uczestników zostaną rozlosowane nagrody: -2 Puszki Pandory (od Vinona) - 2 Fortuna Krezusa (od Republika) - Klaczka Jednoroga Kłusak (od kaprysab) - Krew Meduzy (od Ellis) - Kamień Filozoficzny (od Athi)
Ostatnio zmieniony przez LadyArvena dnia Sro Lip 17, 2013 2:08 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
ardnasak Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : ardnasak. Liczba postów : 671 Dołączył : 22/01/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Wto Lip 16, 2013 3:46 pm | |
| Czy jest limit słów? Czy można wypowiedź napisać całą po hiszpańsku? XD Czy trzeba trochę po polsku, trochę po hiszpańsku? ;c | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 1:47 am | |
| Razem z moim caballo postanowiliśmy wybrać się nad río. Pływaliśmy bardzo długo i już mieliśmy wychodzić, gdy nagle coś poruszyło się w agua. Spojrzałam, a na dnie brillan się blaskiem słońca srebrna la moneda. Postanowiłam ją podnieść ale w tym samym momencie ella przeskoczyła kilka centímetros dalej. Gdy w końcu ją recogí mi i wyjęłam z agua, okazało się, że to nie moneta a extraño, płaski caracol. Wyjęłam plástico reklamówkę z bolsillo moich spodni i włożyłam do nich ślimaka. Wyjechaliśmy z wody, a ja po przybyciu do los establos od razu pobiegłam do mojego tío, znawcy animales, nawet tych exóticas. Wujek wziął go na manos i opowiedział mi o tej rasie ślimaków. Mogą one przeżyć bez wody nawet dos miesiące lecz muszą mieć dostęp do las hojas bananowca. Musiałam oddać go do zoo, ponieważ ten gatunek amenazado jest wyginięciem. Wielka szkoda, że nie mogłam go parada :C
Proszę bardzo :DJak będą jakieś błey to nie moja wina, a tłumacza, bo zupełnie nie ogarniam hiszpańskiego ;D | |
|
| |
Minoo Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Minoo Liczba postów : 652 Dołączył : 30/12/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 4:13 am | |
| Wieczorem ja i moja compañera wyszłyśmy na spacer z naszymi perros. Rozmawiałyśmy o vacaciones. Obie jedziemy za dos días na campamento ecuestre w to samo miejsce. Ostatnim razem poznałyśmy wiele gente interesante. Nie tylko jeździłyśmy tam caballo, ale też grałyśmy w fútbol, voleibol i w baloncesto. Nie mogłyśmy się doczekać kiedy ahí vamos. Przez cały kolejny día, byłam zajęta embalaje. W dzień w który viajamos był calor. Ale finalmente tam pojechałyśmy. Było maravilloso! Ciesze się że fui allí! Hasta luego!P.S. Mogą być drobne błędy. | |
|
| |
gosia2029 Nowy
Nick w grze : gosia2029 Liczba postów : 1 Dołączył : 11/07/2013
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 6:04 am | |
| Razem z moją colega wybraliśmy się do herraduras. Od razu poszłyśmy do estable. Conducir na klaczy Karinie oraz semental Wojtku. Caballos te były rasy fryzyjskiej. Bawiliśmy się exelente. Ukradkiem oglądała nas propietaria stajni. Sugerido abyśmy wzięły udział w tegorocznych młodzieżowych campeonato jeździeckich. Zgodziliśmy się. Do ganar w tych zawodach był tygodniowy permanecer na campamento. Kiedy nadszedł dzień mistrzostw bardzo się estrés. Jednak nasi los padres mówili,że na pewno damy sobie consejo. I nie mylili się! Ja se encargó de 3 miejsce, a moja koleżanka 1 lugar. Jak się fundar może zabrać ze sobą acompañante i wybrała mnie! Nie mogę doczekac się tego wyjazdu! P.S. Nie wiem czy jest wszystko jak należy, ale raczej będą drobne błędy. ;)I ja również się przyznaje że korzystałam trochę z tłumacza | |
|
| |
Alex147656 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alex147656 Liczba postów : 715 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 6:57 am | |
| Postanowiłam wybrać się z moimi amigos na caminar. Rozmawiałyśmy o różnych rzeczach, najczęściej i najdłużej o amor i ropa de. Jednak mnie interesowali chicos, a nie ciuchy. Wolałam miłość od compras. Przecież zakupy nie są takie romántico! Gdy próbowałam przekonać je, że miłość jest lepsza, moją uwagę przykuł hombre guapo. Gdy na mnie spojrzał swoimi niebieskimi oczami, moje corazón zaczęło szybciej bić. Sonreír się uroczo, a ja nie miałam pojęcia co zrobić. On był taki dulce! Podszedł do mnie, a moje compañera spojrzały na niego i zamrugały coquetamente oczami. Zarumieniłam się, gdyż mój amado zaśmiał się, gdy je zobaczył.
Me enamoré de od pierwszego wejrzenia. On chyba też. A raczej na pewno, ponieważ po tygodniu zostaliśmy maravilloso parą. A po roku zostałam jego prometida, pomimo iż casamiento mnie przeraża. Jednak on mnie suplicado, więc jak mogłam mu rechazar? Oczywiście niñas zostały moimi damas de honor, no a jakżeby inaczej?
Jednak teraz zdradzę wam moją misterio - gdy szłam w mojej vestido blanco como la nieve encantadora do altar... Niestety moja madre mnie obudziła, a ja znów byłam tylko ordinario, ratón gris, która mogła tylko pomarzyć o ślubie. Mój sueño się skończył.
Sorry za wszystkie błędy. Może i moja siostra jest hiszpanką (serio!), jednak nie mam z nią kontaktu, żeby mi pomogła, a tłumacz jest okropny. Jeśli będzie ze mną kłopot, to napiszcie na PW, prześlę przetłumaczenie wszystkich słówek | |
|
| |
tinolandia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : tinolandia Liczba postów : 1555 Dołączył : 17/05/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 8:08 am | |
| Postanowiłam się wybrać z moimi dos perro na caminar.Nie lubię z nimi wychodzić , ponieważ są zbyt loco .Zawsze idziemy do bosque , ale dzisiaj poszliśmy do parque .Gdy wyszliśmy z casa na moje nieszczęście spotkaliśmy bezpańskiego perro ,który zaczął obwąchiwać moich .Ostatkiem sił wyciągnęłam moich od tamtego.Szybko corrí moje psy do parku gdzie czekała na mnie mój colega z swoim perro , który był normal i amistoso dla wszystkich.Zawsze go lubiłam , może dlatego , że był labladorem , które bardzo lubiłam .Moje psy są dobermanami co sprawia , że są takie peligroso .Po przywitaniu rozmawialiśmy a psy się olfatear .Kolega był escondido co sprawiało , że stawałam się confundido .W drodze powrotnej spotkałyśmy criador moich psów.Strasznie się cieszyła że jesteśmy nadal juntos Po kilku minutach pożegnałam się i poszłam dalej do domu.Gdy dotarłam do domu wypuściłam psy do ich boxeo .To był dla mnie desastroso dzień a najbardziej za to dziękuje moim dos perro . | |
|
| |
tinolandia Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : tinolandia Liczba postów : 1555 Dołączył : 17/05/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 8:17 am | |
| - tinolandia napisał:
- Postanowiłam się wybrać z moimi dos perro na caminar.Nie lubię z nimi wychodzić , ponieważ są zbyt loco .Zawsze idziemy do bosque , ale dzisiaj poszliśmy do parque .Gdy wyszliśmy z casa na moje nieszczęście spotkaliśmy bezpańskiego perro ,który zaczął obwąchiwać moich .Ostatkiem sił wyciągnęłam moich od tamtego.Szybko corrí moje psy do parku gdzie czekała na mnie mój colega z swoim perro , który był normal i amistoso dla wszystkich.Zawsze go lubiłam , może dlatego , że był labladorem , które bardzo lubiłam .Moje psy są dobermanami co sprawia , że są takie peligroso .Po przywitaniu rozmawialiśmy a psy się olfatear .Kolega był escondido co sprawiało , że stawałam się confundido .W drodze powrotnej spotkałyśmy criador moich psów.Strasznie się cieszyła że jesteśmy nadal juntos Po kilku minutach pożegnałam się i poszłam dalej do domu.Gdy dotarłam do domu wypuściłam psy do ich boxeo .To był dla mnie desastroso dzień a najbardziej za to dziękuje moim dos perro . Ale ciesze się że ich mam bo ich bardzo me encanta.
Prosze o uwzględnienie tego , jako dodanie. | |
|
| |
wilczyca1000 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : wilczyca1000 Liczba postów : 1019 Dołączył : 04/03/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 10:26 am | |
| Dzisiaj z moim amigo wybraliśmy się na caminar. Pogoda była bastante. Z obu stron polnej carretera rosły flores. Pájaros ćwierkały radośnie. Poruszyłam temat, który jest wszystkim dobrze znany właśnie dziś, tydzień temu i ogólnie wyczekiwany przez wszystkich : vacaciones. Camarada odrzekł, że raczej się nigdzie nie wybiera w tym roku i że zostaje w casa. Ja też nigdzie nie wyjeżdżałam. Założyłam gafas, bo sol przyświecało coraz mocniej. Wybraliśmy się do tienda, by zakupić helado de chocolate i jugo de naranja. Gdy wyszliśmy ze sklepu cielo zachmurzyło się. Po chwili zaczął padać lluvia. Na drodze tworzyły się charcos. W jedną z nich przez przypadek weszliśmy i od stóp do głów byliśmy w barro. Zaczęłam się reír. Mój amigo był lekko zirytowany, ale w końcu też zaczął się śmiać. Niebo przejaśniło się i została jedna nube. Spojrzałam na teléfono celular i była trzecia. Musiałam już iść. Pożegnałam przyjaciela i oddaliłam się szybkim krokiem. To był udany día.
Za wszelkie językowe zawijańce przepraszam serdecznie xD Nie łapię się w hiszpańskim, a tłumacz gógle często przekręca. | |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 11:28 am | |
| A zabawię się, a co :DNie mogę z tego jak to brzmi. Kiedy wszedł do dormitorio, jego ukochana novia siedziała przy espejo rozczesując swoje piękne, lśniące pelo. Oparłszy się o framugę puerta uśmiechnął się, kiedy ich ojos się spotkały w odbiciu. Podszedł więc do niej i objął obiema manos w talii, po czym pocałował delikatnie w mejilla, na co odpowiedziała skromnym ruborizarse na twarzy. Wciąż nie zmieniając wyrazu odsunął się i przysiadł na cama przyglądając się cepillar czeszącej każdy kawałek jej brązowych ondas. Zapatrzył się tak fuertemente, że nawet nie zorientował się kiedy skończyła i zaczęła peligrosamente zbliżać się w su kierunku. Sobresaltado obserwował jak siada mu na rodillas i kładzie dłonie na jego espalda przybliżając się coraz bardziej. Nie minęła segundo kiedy corazón zaczęło mu bić más rápido. Spodziewał się, że go besarlo, lecz jedyne co poczuł, to siarczysty pstryczek w nariz, więc jedyne co mu pozostało to escuchar tylko jej donośnego, ale uroczego risa. Sam odpowiedział taką samą reacción, próbując udawać brak jakiegokolwiek następstwa na ten perfidnie złośliwy atacar.Trochę jak post z PBF'a ... przyzwyczajenia | |
|
| |
Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 11:48 am | |
| - Rozmowa na lotnisku. napisał:
- Już za 5 minut miał kończyć zmianę, gdy nagle...
-Amigo! - radośnie wrzasnął ktoś na lotnisku. Cristiano leniwie odwrócił się. Wakacyjna praca była zdecydowanie aburrido. -Qué? - mruknął. Wysiadywanie na lotnisku w roli informacji turystycznej zdecydowanie nie należało do jego ulubionych trabajos. -Ueem... E... Polonia.. Eee... Ja - Polonia! -¿Cómo puedo ayudar? -Ke? Ke? Ja - Polonia! Gdzie - być - hotel - Eduardo? -Hotel Eduardo? Aaa... ¡vamos! Cudzoziemiec stał jednak bez ruchu. -No, no! Ee... Ja - szukać - hotel Eduardo, ke? -¡vamos! -Emm... A! Senior, ja - chcieć wiedzieć gdzie Eduardo Hotel ale ja nie chcieć iść do Eduardo hotel, ke? -Señor, yo acabar de trabajos. -Aha. Ale hotel Eduardo! O, uno momento... -Señor, yo acabar de trabajos! -Eee... ja - hungry - chcieć - sopa! E? -Ahorita yo clamar el director! Con claridad?! -Si, señor...
* * *
Później. -Wiesz, kochanie, Ci hiszpanie są naprawdę niekumaci. Powinni chodzić na kurs języka. No ale już jestem w Eduardo... -Kocie, a co mu mówiłeś? -No, jak człowiek do człowieka - ja - chcieć do hotel Eduardo! A on mi chyba proponował posadę dyrektora, czy coś... Jakieś Aloga, kalmar, dyrektor, wiesz, nie znam hiszpańskiego... -Długo go tak męczyłeś? -No przecież próbowałem mu tłumaczyć! Ja swoje - on swoje. I jeszcze jakieś tam ,,Iwanos" rzucał pod nosem... Nie martw się, skarga poszła kochanie. :* Biiiiip Biiiip Biiiip Takie tam | |
|
| |
Greys Już coś wie
Nick w grze : Greys, rzadko wchodzę Liczba postów : 138 Dołączył : 01/05/2013
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 12:18 pm | |
| Za wszelkie ewentualne błędy przepraszam Siedziałam na playa . Sol mocno grzało. Rybacy łowili pescados, niños grały w siatkówkę plażową, a adultos opalali się. Wstałam i podeszłam do agua. Była callefacción. Lesión, że nie można tu pływać. Podobno można spotkać tu tiburones. Wtem, jeden z rybaków złapał realmente bardzo alto rybę na caña de pescar. Przez dłuższy czas nie mógł jej wyciągnąć. Dopiero, gdy pomogli mu inni pescadores, udało się wydobyć presa z wody. Okazał się nią ogromny timburón. Wszyscy bañistas uciekli w popłochu. Tylko ja zostałam i podeszłam do rybaków. Okazało się, że rekin był falso, a tę truco rybacy stosują tylko po to, by ludzie nie płoszyli im ryb. Método była bardzo eficaz i dzięki niej rybacy mogą dużo zarabiać | |
|
| |
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Sro Lip 17, 2013 2:41 pm | |
| - ardnasak napisał:
- Czy jest limit słów? Czy można wypowiedź napisać całą po hiszpańsku? XD Czy trzeba trochę po polsku, trochę po hiszpańsku? ;c
Czy mogę prosić o odpowiedź na moje pytanie? Chciałabym jak najszybciej ją uzyskać, ponieważ konkurs niedługo się kończy i mogę nie zdążyć | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Czw Lip 18, 2013 1:39 am | |
| Trochę po hiszpańsku, trochę po polsku. Limit? Max jedna strona? XD | |
|
| |
Czekoladoowa W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Konik1a Liczba postów : 339 Dołączył : 10/04/2013
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Czw Lip 18, 2013 1:46 am | |
| Jestem na gira en Madrid.Jest tu fantásticamente. Personas są bardzo bonito.Jestem w hotelu o nazwie el palacio de los extranjeros.Hotel jest bardzo lujo i o dziwo prowadzi go Polak, moja compañera.Antes śniadaniem widziałam przy stole jeszcze 2 Polskie familia. Me sorprendió, że tyle rodzin jest w Madrycie, aunque ...
Ciudad jest hermoso!
Staram się mieć ojos dookoła głowy, porque moja wycieczka dobiega final.
Jestem triste z tego powodu.
FINAL
| |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Czw Lip 18, 2013 5:12 am | |
| Przepraszam za wszystkie błędy, ale korzystałam z tłumacza, bo hiszpańskiego nie umiem. Dziś pojechałam na compras, żeby comprar sobie parę ropa (XD). Udało mi się comprar ładną blusa. Kiedy już final, pojechałam do casa, żeby wybrać się na equitación, bo przy moim domu mamy estable. Odbywałam właśnie equitación, kiedy nagle przede mnie i mojego caballo wyskoczył lobo. Na szczęście mój caballo się nie asustar. Gdy już se analiza animal, doszłam do wniosku, że to nie lobo, tylko extraviarse perro. Perro odprowadził nas do casa, a gdy już de vuelta a casa, odwrócił się i ejecutar w swoją página. To była interesante aventura. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Czw Lip 18, 2013 1:18 pm | |
| - ardnasak napisał:
- ardnasak napisał:
- Czy jest limit słów? Czy można wypowiedź napisać całą po hiszpańsku? XD Czy trzeba trochę po polsku, trochę po hiszpańsku? ;c
Czy mogę prosić o odpowiedź na moje pytanie? Chciałabym jak najszybciej ją uzyskać, ponieważ konkurs niedługo się kończy i mogę nie zdążyć Całą po hiszpańsku raczej nie, bo miałabym problem z sprawdzeniem Zresztą wtedy łatwiej by wam było z google coś wyrobić. A tak musicie pojedyncze słówka sprawdzać. A limit słów... Raczej nie ma. Chociaż mam nadzieję, że nikt nie napisze kilkustronicowego opowiadania XD Spokojnie można te 20 słów w 20 zdań wepchnąć. | |
|
| |
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Czw Lip 18, 2013 2:02 pm | |
| El 18 junio do 22 czerwca me estuve we Francji. Fui z moją przyjaciółką - Marysią. La excurciòn durò cuatro dni. Zobaczyłam muchos monumentos. Widziałam Torre Eiffla. Byłam en Disneyland. W Disneylandzie widziałam ludzi en disfraces. Wydawali się ridículos. Pasé bardzo buen tiempo. Byłam divertida. Zwiedzanie zabytków con najlepszą amiga es magnifíco! Principe w muchos fiestas francésas. Quiero pojechać tam otra vez. | |
|
| |
Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Pią Lip 19, 2013 10:47 am | |
| Dziś z moją hermana pojechałyśmy na playas. Mi siostra guiado. Wzięłyśmy Toallas i gafas. Na plażę dojechałyśmy coche. Gdy llegamos a. miałyśmy zamiar bronceado. Ale w pewnym momencie zaszło sol. Schowałyśmy się pod árbol. Ale rozpętała się tormenta. Szybko corrimos do amplio. Gdy estábamos przy hotelu w que vivido samochód nagle muerto. Na felicidad dało się go más despegar. Dojechałyśmy el hotel. | |
|
| |
wercia d Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Meren_wen Liczba postów : 840 Dołączył : 07/10/2012
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Pią Lip 19, 2013 11:23 am | |
| Razem z moją compañera Anią opalałyśmy się na playa. Chciałyśmy wejść do agua, ale zauważyłyśmy roja flagę, więc ubrałyśmy shorts i sudaderas, a następnie poszłyśmy do restaurante. Ja zamówiłam pescado con patatas fritas, a Ania hamburguesa. Wszystko było delicioso. Następnie pochodziłyśmy po ciudad. Gdy przechodziłyśmy obok tienda de ropa, zauważyłam hermosa blusa verde con un caballo, którą oczywiście kupiłam. Przyjaciółka kupiła pantalón azul. Po zakupach poszłyśmy do correo, by wysłać postales. Wróciłyśmy do hotel, po czym zaczęłyśmy się wygłupiać, aż w końcu usnęłyśmy. | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Nie Lip 21, 2013 5:37 am | |
| Punkty z zabawy lingwistycznej zostały dodane. Losowanie nagród już za chwilę | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Nie Lip 21, 2013 6:42 am | |
| Nagrody: -2 Puszki Pandory (od Vinona)- 2 Fortuna Krezusa (od Republika) - Klaczka Jednoroga Kłusak (od kaprysab) - Krew Meduzy (od Ellis) - Kamień Filozoficzny (od Athi)Osoby biorące udział w losowaniu:
- MrsKopytko
- Dagger Fighter
- gosia2029
- Alex147656
- tinolandia
- wilczyca1000
- Acinoyx
- Kemishi
- Greys
- Czekoladoowa
- Alaya
- ardnasak
- JadeXDD
- wercia d
Każdy może wygrać tylko jedną nagrodę. 2 Puszki Pandory (od Vinona) wygrywa numer... | |
|
| |
Pani Losu LOS
Liczba postów : 825 Dołączył : 31/01/2011
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Nie Lip 21, 2013 6:42 am | |
| The member 'LadyArvena' has done the following action : Dices roll
'k14' : 1 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Nie Lip 21, 2013 6:43 am | |
| Pozostałe nagrody: -2 Puszki Pandory (od Vinona)- 2 Fortuna Krezusa (od Republika) - Klaczka Jednoroga Kłusak (od kaprysab) - Krew Meduzy (od Ellis) - Kamień Filozoficzny (od Athi)Osoby biorące udział w losowaniu:
MrsKopytko
- Dagger Fighter
- gosia2029
- Alex147656
- tinolandia
- wilczyca1000
- Acinoyx
- Kemishi
- Greys
- Czekoladoowa
- Alaya
- ardnasak
- JadeXDD
- wercia d
2 Fortuny Krezusa (od Republika) wygrywa numer... | |
|
| |
Pani Losu LOS
'k14' : 1 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Powtórka losowania, bo 1 już było. Losowanie: | |
|
| |
Pani Losu LOS
'k14' : 2 | |
|
| |
LadyArvena Administrator
| Temat: Re: Zabawa lingwistyczna Nie Lip 21, 2013 6:45 am | |
| Pozostałe nagrody: -2 Puszki Pandory (od Vinona)- 2 Fortuny Krezusa (od Republika) - Klaczka Jednoroga Kłusak (od kaprysab) - Krew Meduzy (od Ellis) - Kamień Filozoficzny (od Athi)Osoby biorące udział w losowaniu:
MrsKopytko
Dagger Fighter
- gosia2029
- Alex147656
- tinolandia
- wilczyca1000
- Acinoyx
- Kemishi
- Greys
- Czekoladoowa
- Alaya
- ardnasak