| Do Zamknięcia | |
|
+5Julitta12 Alaya Ayame MrsKopytko olenka123 9 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
olenka123 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : olenka123 Liczba postów : 307 Dołączył : 17/03/2013
| Temat: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 4:34 am | |
| http://curlyhearcompany.deviantart.com/art/Horse-380068621 jak wam się to podoba? Chciałam trochę poprawić i dorobić resztę. Ale myślę, że chyba jest kiepsko :/
Ostatnio zmieniony przez olenka123 dnia Pon Sie 19, 2013 11:16 am, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 5:13 am | |
| Mam wrażenie, że gdzieś widziałam tego konia... ale na zdjęciu | |
|
| |
Ayame Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Emi99 Liczba postów : 776 Dołączył : 03/08/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 5:22 am | |
| Ta, widziałam z nim tapetę. Jakościowo dość słabo. Nie podoba mi się lineart, zwłaszcza na ciele konia. Cienie są rozmieszczone niepoprawnie. I od kiedy koń ma takie jasne chrapy? | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 5:23 am | |
| Ja też, to jest to zdjęcie. Ale konika widzę, że kolorowałaś sama. Jak dla mnie to jest trochę za mało pocieniowany - dodałaś parę jaśniejszych i ciemniejszych kresek, ale to wciąż za mało. Na DA jest masa poradników na temat cieniowania, radzę z nich skorzystać. | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 5:58 am | |
| HA! Wiedziałam, że go gdzieś widziałam. - Cytat :
- Jeżdżę na takim koniu w stadninie stąd pomysł, żeby go narysować. Maść ma co prawda kasztanową, ale dla nas zawsze będzie rudy...
Narysować? Raczej przekalkować i pokolorować | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 10:15 am | |
| okeeey patrzyłam na zdjęcie i rysowałam ale okeeey i to miał być tylko komiksowy koń | |
|
| |
Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 12:52 pm | |
| No, przynajmniej się przyznałaś. To jak, pocieniujesz? | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 1:04 pm | |
| Tylko zastanawiam się czemu WSZYSTKIE linie się pokrywają? | |
|
| |
Julitta12 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Joona Liczba postów : 362 Dołączył : 13/04/2013
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 2:10 pm | |
| MrsKopytko, chyba lubisz kompromitować ludzi. Chociaż nie wydaje mi się, że wszystkie linie się pokrywają, ja znalazłam takich kilka , to tylko jest ten ogon i te trzy kosmyki na na samym dole jego szyi. A co do reszty to zgadzam się z tobą. Ogólnie to ta praca jest estetyczna i nawet ładna. Tylko te cienie leżą. A jeżeli to miał być taki komiksowy koń to jeszcze wiele jest tu do zrobienia. A i ten lineart jest taki "za gruby". | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Czw Lip 18, 2013 11:36 pm | |
| - Julitta12 napisał:
- MrsKopytko, chyba lubisz kompromitować ludzi.
Nie kompromitować... proszę się o mnie nie wyrażać w taki sposób. Ja po prostu chcę pokazać, że po co mówić, że się coś narysowało, skoro można powiedzieć od razu, że użyło się zdjęcia, przekalkowało się ogólne kontury i dokończyło się prace SAMEMU? Czy tak nie jest łatwiej? Przynajmniej nie musisz się potem ludziom tłumaczyć | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 2:18 am | |
| Yyy, MrsKopytko, sama też często tak robię - ściągam pozę ze zdjęcia i kończę sama, nadal na to zdjęcie patrząc. Czemu jeszcze nigdy nie zwróciłaś mi uwagi? |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 2:28 am | |
| I kończysz sama, rozumiem... Nie chciałam by to zabrzmiało jak oskarżenie lecz po prostu chciałam powiedzieć, że nie da się zrobić tak żeby wszystkie linie pasowały idealnie bez przyłożenia swojej pracy od obrazka. To, że ktoś rysuje posługując się zdjęciem to nic złego. Ale po co mówi, że Narysowała? Skoro linie pasują i wygląda to tak, że po prostu przekalkowała? Jeżeli się wytłumaczy przeproszę ją i sprawę uznam za zamkniętą. | |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 4:16 am | |
| - vernille napisał:
- Yyy, MrsKopytko, sama też często tak robię - ściągam pozę ze zdjęcia i kończę sama, nadal na to zdjęcie patrząc. Czemu jeszcze nigdy nie zwróciłaś mi uwagi?
No właśnie. Ja nie znam na pamięć anatomii konia i na zdjęcie zerknąć trzeba, a jak ćwiczę sobie kolorowanie to żeby nie tracić czasu po prostu rysuję lineart na zdjęciu i później je usuwam. Trolololo. Verni zwracam Ci uwagę. Jesteś podła, proponuję na wstępie zakaz graficzenia i karę śmierci. :* | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 4:47 am | |
| Jezuu... Jak ktoś przypuszcza, że jakaś praca może być plagiatem to nie może powiedzieć? To jest w końcu chyba forum, tak? | |
|
| |
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 5:01 am | |
| Nikomu nie odpuścisz co? Krytykujesz nawet prace nawet najlepszych grafików. A czy znasz się na tym? Czy sama rysujesz chociaż w połowie tak dobrze. Proszę moderację o wybaczenie, ale moja cierpliwość jest ograniczona. | |
|
| |
Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 5:05 am | |
| - vernille napisał:
- Yyy, MrsKopytko, sama też często tak robię - ściągam pozę ze zdjęcia i kończę sama, nadal na to zdjęcie patrząc. Czemu jeszcze nigdy nie zwróciłaś mi uwagi?
Nadal to robisz? ;_; | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 5:07 am | |
| - Agnes napisał:
- Krytykujesz nawet prace nawet najlepszych grafików.
Może dokładniej? dobrze, kończę już ten temat bo widzę, że się słowem nie można odezwać bo już chwilę potem są jakieś docinki. to jest forum do czorta i każdy ma prawo wypowiadać swoje zdanie, tak? to wypowiadam. Niech każdy robi sobie to co chce i jak chce. Dziękuję , dobranoc, AMEN. | |
|
| |
najreproduktor Jedną nogą w ZM
Liczba postów : 518 Dołączył : 22/07/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 6:12 am | |
| Jezu rzuciliście się na kopytka. ;__; Ja zgadzam się z nim bo mogła powiedzieć : "wzorowałam" się na zdjęciu i link do zdj, a nie ... | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 6:47 am | |
| Dziękuję najki Człowiek chce coś powiedzieć a wy od razu na niego najeżdżacie... zrozumiałabym osobówką ale żeby tak od razu czołgiem ;_; | |
|
| |
Temperance Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Temperance Liczba postów : 846 Dołączył : 06/11/2011
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pią Lip 19, 2013 6:56 am | |
| Poczekaj, bo ja niedługo wjadę tirem. | |
|
| |
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pon Lip 22, 2013 2:06 am | |
| Hehehe dziękuję tym, którzy mnie bronili jak i drugiej stronie Dziękuję też MrsKopytko, że uświadomiła mi żebym następnym razem wstawiała link (chodź nie wiem czy to bardzo potrzebne no ale cóż) Ogólnie prawie wszystko rysuje sama korzystając z poradników i tutoriali Większość rysuje na kartce i skanuje do kompa, ale są do dokończenia. Jeszcze raz dzięki wam i do zobaczenia na howrse. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pon Lip 22, 2013 3:10 am | |
| - Szarusia16 napisał:
- vernille napisał:
Nadal to robisz? ;_; Owszem, jeśli praca nie jest na zamówienie/do konkursu o ściśle określonych zasadach, to nie zamierzam się męczyć z anatomią bez celu. Wręcz przeciwnie, przerysowywanie ze zdjęć wychodzi mi na lepsze. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Do Zamknięcia Pon Lip 22, 2013 4:14 am | |
| Sama robię podobnie-biorę sam kształt konia,bo anatomia u mnie leży,a staram się wykonać maść sama.Kształtu NIKT nie ma prawa uznać za plagiat,no przecież każdy koń może ustawić się w podobnej pozycji,w kłusie,galopie,czy stępie.Chodzi tylko o wykonanie innej maści i nie używanie aż tak podobnych zdjęć z Google.Sorry bardzo,ale to zdjęcie jest okropnie popularne. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Do Zamknięcia | |
| |
|
| |
| Do Zamknięcia | |
|