Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Co sądzicie o chomikuj? ;D | |
|
+3Nevarra EveDallas mina stirit1 7 posters | Autor | Wiadomość |
---|
mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : British Dougs Liczba postów : 526 Dołączył : 25/06/2011
| Temat: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 6:06 am | |
| Z góry przepraszam jeśli taki temat już jest ;D Otóż pytanie i temat brzmi: Co sądzicie o chomikuj. Macie konta? Udostępniacie coś? Polecacie jakiś użytkowników? | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 6:41 am | |
| Ja nie mam konta, w chomiku wkurza mn to że jak ktoś nie ma konta to musi za wszystko płacić.-.- |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 6:49 am | |
| Tak, mnie to też zdenerwowało. Dziwne co prawda jest to, że jeśli nie masz konta - od razu musisz płacić, ale wystarczy tylko się zarejestrować, nie musisz nic wgrywać, nic robić, po prostu wypełnić parę luk odnośnie maila, nazwy i hasła- po prostu się zarejestrować i już masz możliwość ściągania czego tam chcesz. Widać, że zależy im na ilości zarejestrowanych nie na ilości wgrywających : D | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 8:52 am | |
| Mam konto, cz\ęsto doładowuję transfer - ściągam setkami ebooki i flimy z davidem :3 | |
| | | mina stirit1 Przyjaciel Zagrody
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 9:11 am | |
| Ja założyłam sobie konto, bo chciałam sobie ściągnąć pewną książkę, po czym okazało się, że jej niestety już nie ma D; | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 10:49 am | |
| - Cytat :
- w chomiku wkurza mn to że jak ktoś nie ma konta to musi za wszystko płacić.-.-
Absolutnie nie MUSISZ płacić. Załaduj to co ludzie chcą - dostaniesz punkty - punkty wymienisz za transfer. Kiedyś korzystałam sporo, obecnie już praktycznie wcale, czasem tylko jakiś poradnik czy mod do gry | |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 11:38 am | |
| Co do chomika jest wiele kontrowersji, jednak jest to dla mnie fantastyczne źródło multimediów (niekoniecznie za darmo). Całkiem sporo plików, w miarę szybkie pobieranie. (A w podróży to się dla mnie liczy. Pobrać, wyłączyć internet i dalej w drogę, tyle że zamiast się nudzić mogę obejrzeć film bez przerywania, bo zasięgu zabrakło. ) Poza tym należę do grona płacącego, więc nie czuję się zbytnio piratem. Wojny o prawa autorskie pozostawiam chomikowej administracji. Oczywiście szanuję prawa autorskie i staram się ich przestrzegać, ale bądźmy szczerzy, nie zamierzam kupować płyty dla jednego utworu... Aktualnie pomyślano o takich przypadkach, jednak dla mnie to trochę za późno. |
| | | Go?? Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Wto Lip 23, 2013 11:41 am | |
| - mina stirit1 napisał:
- Ja założyłam sobie konto, bo chciałam sobie ściągnąć pewną książkę, po czym okazało się, że jej niestety już nie ma D;
Może trzeba poczekać, aż ktoś inny załaduje, poszukać pod innymi nazwami (też się tak zdarza)... :DTeż tak często mam, jak się uprę - znajdę, jak nie na chomikuj to w internecie...XD |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Sro Lip 24, 2013 11:58 am | |
| Jak zwiększyć transfer bez czekania ? |
| | | Szron Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1598 Dołączył : 28/12/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Sro Lip 24, 2013 2:45 pm | |
| Ściągam dużo, w szczególności gry, filmy i e-booki. | |
| | | CzekoBoom VIP
Liczba postów : 1195 Dołączył : 16/03/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Czw Lip 25, 2013 4:27 pm | |
| Jak miałam konto to nawet wtedy musiałam płacić jakieś 2zł z eski jak chciałam pobrać coś co ma więcej niż 50MB.. ;x | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Pią Lip 26, 2013 1:52 am | |
| |
| | | Layzy Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Layzy Liczba postów : 584 Dołączył : 20/07/2011
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Pią Lip 26, 2013 4:30 am | |
| Konto mam i właśnie z chomika ściągam wszystko czego potrzebuję. Głównie poszczególne odcinki seriali, gdy na kinomaniaku nie ma napisów no i oczywiście muzykę, bo jednak wolę zapłacić te kilka złotych za transfer, a nie od razu wydawać 59zł na płytę, z której podoba mi się jedna czy dwie piosenki. E-booki też się zdarzają, ale to raczej jak chcę coś przeczytać np. w podróży, a nie chcę ze sobą brać całej książki. | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Pią Lip 26, 2013 6:19 am | |
| Hm... Chyba nikt mnie na policję nie zgłosi, kiedy powiem, że korzystam i często dorabiam sobie nowe konta tylko po transfer? Ściągam, często takie piosenki, których nie ma na ulub.pl, e-booki rzadziej, a nigdy nie ściągałam jeszcze filmów, seriali czy anime. Musiałabym trochę popracować nad chomikiem, żeby mieć na to transfer, może kiedyś mi się zachce. No, a prócz tego czaję się pościągać skany mang niektórych grup z centrum-mangi.pl, które mają chomika. :> Ogólnie to dość często używam, ale nielegalnie. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D Pią Lip 26, 2013 10:20 am | |
| Nie wie ktoś czy można ściągnąć tą książkę? "Pogromca Realu. Moja prawdziwa historia" Robert Lewandowski, Wojciech Zawioła |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Co sądzicie o chomikuj? ;D | |
| |
| | | | Co sądzicie o chomikuj? ;D | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|