Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wycena koni | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
mindastray Nowy
Nick w grze : mindastray Liczba postów : 34 Dołączył : 13/07/2013
| Temat: Wycena koni Czw Sie 01, 2013 6:42 am | |
| Hej. Mam problem z dwoma końmi. Otóż na początek [źrebak]- nie wiem, co z nim zrobić. Czy trenować i sprzedać, czy od razu sprzedać. Jeżeli tak, to za ile?
[Drugi koń] już tutaj nie mam innego wyjścia, tylko sprzedać, bo dla mnie się nie przyda, ale co robić? Czy dalej go trenować i później sprzedać, czy sprzedawać od razu, czy może jest za stary,żeby cokolwiek z nim zrobić? Jeżeli sprzedać, to jaka cena? | |
| | | ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Wycena koni Czw Sie 01, 2013 7:26 am | |
| źrebak byłby coś wart gdyby miał jakiekolwiek wrodzone (powyżej 200) a niestety nie ma możesz go sprzedać jako rozpłodowego - moze ktos sobie chce otworzyć hodowle - ale pewnie na sprzedażach takich jest setki
co do starszego - trening ma zepsuty (brak rzeczy poprawiających końcowy wynik) ... więc nie wiem kto by go chciał kupić ... może wyblupuj chociaż ? | |
| | | mindastray Nowy
Nick w grze : mindastray Liczba postów : 34 Dołączył : 13/07/2013
| Temat: Re: Wycena koni Czw Sie 01, 2013 1:13 pm | |
| To jest pierwszy źrebak od tej klaczy, jeszcze nie ma 100 BLUP, liczyłam na klacz do dalszej hodowli, więc dlatego tak niskie UM wrodzone. Myślisz, że z większymi UM wrodzonymi można by takiego dobrze sprzedać? Czy generalnie bardziej opłaca się podnieść mu UM? Nie śpieszy mi się zbytnio, więc mogę trochę czasu poświęcić na trening.
Jeśli chodzi o drugiego to szczerze, trzymam go tylko do punktów dorastania i ewentualnie jakichś promocji (tak, jak np. teraz, kiedy liczy się czas treningu, przejażdżek), więc niezbyt mi zależało, żeby go szybko wyBLUPować. Dlaczego go wyhodowałam? Tak jak w przypadku źrebaka, liczyłam na klacz. Tutaj tez mi się nie spieszy, więc stad pytanie - dalej trenować, trzymać na kupony i sprzedać w wieku np. 28 lat, czy sprzedawać? Jak tak, to za ile? | |
| | | *Directionerka Już coś wie
Nick w grze : *Directionerka Liczba postów : 184 Dołączył : 06/08/2013
| Temat: Re: Wycena koni Czw Sie 15, 2013 9:26 am | |
| ogier wart jest 25.000tys a źrebie około 17.000tys | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wycena koni | |
| |
| | | | Wycena koni | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach