Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Przezroczysty GIF | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Arawis Nowy
Nick w grze : Arawis Liczba postów : 3 Dołączył : 10/08/2013
| Temat: Przezroczysty GIF Sob Sie 10, 2013 11:19 am | |
| Witam. Chciałabym dowiedzieć się, jak zrobić GIF'a z np. przezroczystym tłem w GIMP'ie. Przykładem takiego jest stamp: Ma przezroczyste tło, ale jest ruchomy. Byłabym wdzięczna za odpowiedź | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przezroczysty GIF Sob Sie 10, 2013 1:05 pm | |
| Identycznie jak grafikę z wypełnionym tłem. GIF z natury jest przezroczysty, kasujesz tylko pierwszą stworzoną warstwę i dajesz jako startową przezroczystą. | |
| | | Arawis Nowy
| Temat: Re: Przezroczysty GIF Nie Sie 11, 2013 7:51 am | |
| Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jeden problem. Gdy zapisuję gif'a, który jest przezroczysty grafika się dziwnie psuje, wygląda on tak: Na tle forum dobrze tego nie widać, ale chodzi np. o ten blask w rogu stampa, który normalnie jest prześwitujący, a tu cały biały i krawędzie różowej plamy. Gdy robię normalnego gif'a wszystko jest ładnie. Wiecie może, jak to naprawić | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Przezroczysty GIF Nie Sie 11, 2013 12:04 pm | |
| Efekt "zubożenia" ilości kolorów. Nie ma opcji prześwitującej, albo jest kolor, albo go nie ma. | |
| | | Arawis Nowy
| Temat: Re: Przezroczysty GIF Nie Sie 11, 2013 12:41 pm | |
| Jestę geniuszę Dobrze, że są na świecie tacy ludzie jak ty. W imieniu całej chorej ludzkości - Dziękujemy | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Przezroczysty GIF | |
| |
| | | | Przezroczysty GIF | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|