Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Czy mam niedowagę? | |
|
+4-Eruina- wiola9786 El Wild_Horse 8 posters | Autor | Wiadomość |
---|
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Czy mam niedowagę? Pon Wrz 02, 2013 5:03 am | |
| Rodzina ciągle truje mi że jestem za chuda. Ostatnio z koleżanką rozwiązywałyśmy test na wagę z jakiejś gazety (stosunek wieku do BMI), no i mnie wyszło że mam niedowagę. Niedużą. Bardzo mało brakowało do zielonego paska który oznaczał normę. Wzrost-166 Waga-46 Wiek-14 Ja nie jem jakoś wyjątkowo mało. Potrafię zjeść naraz całą tabliczkę czekolady! | |
| | | El Już coś wie
Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl Liczba postów : 270 Dołączył : 29/08/2013
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Pon Wrz 02, 2013 8:10 am | |
| Jesteś bardzo młoda to nie ma co się przejmować. Ja też przez bardzo długi czas miałam właśnie taką niedowagę, że BMI było lekko poniżej normy, dopiero od zeszłego roku moje BMI wynosi nieco więcej a w moim wyglądzie nie zmieniło się za dużo. Zresztą BMI nie jest jedynym wskaźnikiem, można mieć dobre BMI a wyglądać okropnie lub za niskie jak Ty a być zdrowszym. Jak dla mnie nie zwracaj uwagi na to gadanie, nie ma po co. Może masz szybką przemianę materii i od razu wszystko spalasz, może później zaczniesz nabierać kształtów, ale raczej wszystko jest w normie. Wbrew wszystkiemu tylko do nielicznych pasują ustalone zasady, nie każdy jest taki sam | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Pon Wrz 02, 2013 8:39 am | |
| Dzięki. Prawdopodobnie mam właśnie bardzo dobrą przemianę materii. Nie mogę uprawiać żadnych sportów, nawet ćwiczyć na wf-ie. Praktycznie w ogóle nie wychodzę z domu. Tylko te piętnaście min w jedną i drugą stronę do szkoły. Jem zwykle tyle ile mi dają, albo zostawiam jakąś 1/3-1/4, zależy czy jestem głodna czy nie. | |
| | | wiola9786 Już coś wie
Liczba postów : 267 Dołączył : 01/04/2012
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Pon Wrz 02, 2013 12:54 pm | |
| Ja też mam. lat-16 wzrost-165 waga-47 Wyglądam okropnie, jem tyle ile mogę. Potrafiłam w jeden dzień zjeść 3 tabliczki czekolady. i też mam szybką przemianę materii.
| |
| | | -Eruina- Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : -Eruina- Liczba postów : 1632 Dołączył : 06/06/2012
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Wto Wrz 03, 2013 8:23 am | |
| Mi wychodzi że jestem w normie, ledwo co doszłam do "zielonego paska", ale norma. Jak osoby które się już wypowiadały, chodzi tu o przemianę materii, więc nie masz się czym martwić, waga sama powinna za jakiś czas wskoczyć na dobre BMI, w końcu dojrzewasz | |
| | | lue56 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : lue56 Liczba postów : 343 Dołączył : 02/08/2013
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Sro Wrz 04, 2013 8:40 am | |
| Oj ja bym wolała mieć niedowage! Nie mam nadwagi waga prawidłoowe lat: 13 wzrost: 162 waga: 50 (porównując się z dziewczynami mojego wzrostu i wieku to dużo) nie miałabym nic ale mam troche tłuszczyku na brzuchu (nie dużo ale i tak nigdy nnie lubie pokazywać brzucha) a ty nie masz się czym przejmować bo często tak jest to się jeszcze ureguluje a po za tym podobno masz niewielką niedowagę więc... | |
| | | aurora121 Już coś wie
Nick w grze : amika Liczba postów : 188 Dołączył : 13/07/2013
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Sro Wrz 04, 2013 10:12 am | |
| ja mam 1.80 waga to 61 kilo | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Czw Wrz 05, 2013 1:46 pm | |
| Najważniejsze żeby jeść zdrowo, kilka małych posiłków dziennie, regularnie. Po co połykać puste kalorie w postaci 3 tabliczek czekolady, nawet jeśli masz szybką przemianę materii, szkoda zdrowia Ja też mam nieprawidłowe BMI ale się nie odchudzam. | |
| | | Selena1992 Już coś wie
Nick w grze : Selena1992 Liczba postów : 297 Dołączył : 14/08/2012
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Czw Wrz 05, 2013 2:49 pm | |
| Mam wagę prawidłową Ja sprawdzałam na stronce: http://www.obliczbmi.com.pl/bmi-kalkulator.html Mi wychodzi w normie. Jak sprawdzałam twoje "wymiary" to też miałaś w normie, więc niby BMI to samo, ale kalkulator inny | |
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Sob Wrz 07, 2013 7:13 am | |
| O yeah przytyłam xD nawet nie wiedziałam
TWOJE BMI = 17.74 kg/m2 (Waga prawidłowa) | |
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Sob Wrz 07, 2013 7:40 am | |
| - Sabula napisał:
- Najważniejsze żeby jeść zdrowo, kilka małych posiłków dziennie, regularnie. Po co połykać puste kalorie w postaci 3 tabliczek czekolady, nawet jeśli masz szybką przemianę materii, szkoda zdrowia
Ja też mam nieprawidłowe BMI ale się nie odchudzam. nie chodzi o to , że jadłam same 3 tabliczki czekolady. Po prostu jak otworzyłam to nie mogłam się opanować i do tego jem codziennie chyba co 2godz. Tak naprawdę jem więcej od mojego ojca, dacie wiarę?(ma wagę w normie) | |
| | | Sabula Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 1203 Dołączył : 08/08/2011
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? Sob Wrz 14, 2013 6:55 am | |
| Pewnie dlatego że teraz rośniesz, i ogólnie potrzebujesz dużo energii, ale nie zawsze będzie tak kolorowo, dlatego ja już teraz zaczęłam uważać na to co i jak jem, do niedawna jadłam same śmieci. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Czy mam niedowagę? | |
| |
| | | | Czy mam niedowagę? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|