Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wybór gimnazjum | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
anje Już coś wie
Nick w grze : anje Liczba postów : 171 Dołączył : 02/12/2012
| Temat: Wybór gimnazjum Pon Wrz 02, 2013 5:45 am | |
| Czy może ktoś napisać mi opinie o tych gimnazjach, ewentualnie polecić mi jakieś dobre warszawskie gimnazjum?
Gimnazjum nr 33 z Oddziałami Dwujęzycznymi im.Stefana Batorego, Warszawa ul. Myśliwiecka 6
Gimnazjum Dwujęzyczne Nr 34 im. Narcyzy Żmichowskiej, Warszawa ul.Klonowa 16
Gimnazjum Nr 25 im. Czesława Niemena w Zespole Szkół nr 84, Warszawa ul. Zwycięzców 44
Gimnazjum nr 106 w ZS nr 70 ul. Bajkowa 17/21
Do którego z tych najlepiej pójść? | |
| | | Kemishi Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Koteczka77 Liczba postów : 1026 Dołączył : 18/01/2012
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Pon Wrz 02, 2013 11:23 am | |
| Poszukaj tutaj I radzę ci także: -sprawdzić rankingi szkół i wybrać dobrą; -udać się na dni otwarte w tych szkołach; -popytać znajomych, gdzie idą; -wziąć pod uwagę, do którego masz najłatwiejszy dojazd/dojście.
Sama w tym roku poszłam do I, tyle że nie w Wa-wie ;D
| |
| | | aurora121 Już coś wie
Nick w grze : amika Liczba postów : 188 Dołączył : 13/07/2013
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Wto Wrz 03, 2013 8:44 am | |
| | |
| | | anje Już coś wie
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Sro Wrz 04, 2013 9:57 am | |
| - Kemishi napisał:
- Poszukaj tutaj
I radzę ci także: -sprawdzić rankingi szkół i wybrać dobrą; -udać się na dni otwarte w tych szkołach; -popytać znajomych, gdzie idą; -wziąć pod uwagę, do którego masz najłatwiejszy dojazd/dojście.
Sama w tym roku poszłam do I, tyle że nie w Wa-wie ;D
Dzięki. Co do rankingów i pytania znajomych, to właśnie te wybrałam na tej bazie. Co do dojazdu to on się nie liczy, bo chcę iść do dobrej szkoły, a nie do takiej do której łatwo się dostać. Co do tej strony. Poczytam sobie opinie dopiero jak zapłacę, co mi się nie opłaca. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Sro Wrz 04, 2013 10:38 am | |
| Ooo nie. Ja wybrałam liceum na zasadzie "co z tego, że daleko - mam zabezpieczenie, bo na 100% się dostanę" i w zeszłym roku niestety padłam ze zmęczenia (naprawdę, prawie otarłam się o szpital) narzekając na godzinny dojazd między innymi. Pamiętaj, że to jednak godzina mniej na naukę, a tej będziesz miała coraz więcej. Skoro chcesz iść do dobrego gimnazjum, to zapewne masz zamiar je skończyć z pozytywnym wynikiem nie tylko na papierze, ale i na psychice. Mi nie starczało czasu na ogarnięcie wszystkiego, jedna praca zajmowała mi czas do 21:00, a potem trzeba było iść spać, żeby przetrwać kolejny dzień. Dojazd zatem to jedna z ważniejszych spraw, nie wolno jej olewać. |
| | | anje Już coś wie
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Sro Wrz 04, 2013 11:37 am | |
| - vernille napisał:
- Ooo nie. Ja wybrałam liceum na zasadzie "co z tego, że daleko - mam zabezpieczenie, bo na 100% się dostanę" i w zeszłym roku niestety padłam ze zmęczenia (naprawdę, prawie otarłam się o szpital) narzekając na godzinny dojazd między innymi. Pamiętaj, że to jednak godzina mniej na naukę, a tej będziesz miała coraz więcej. :roll:Skoro chcesz iść do dobrego gimnazjum, to zapewne masz zamiar je skończyć z pozytywnym wynikiem nie tylko na papierze, ale i na psychice. Mi nie starczało czasu na ogarnięcie wszystkiego, jedna praca zajmowała mi czas do 21:00, a potem trzeba było iść spać, żeby przetrwać kolejny dzień. Dojazd zatem to jedna z ważniejszych spraw, nie wolno jej olewać.
W Wawie mam wszędzie dobry dojazd. Jedynie na Targówek i Bielany mam gorszy, ale tam się nie pcham. Raczej wybieram gimnazja w centrum, więc dojazd się nie liczy. W brew pozorom warszawska komunikacja miejska nie jest taka zła - wręcz przeciwnie - jest bardzo dobra i przyjazna człowiekowi. Dlatego dojazd się nie liczy. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wybór gimnazjum Sro Wrz 04, 2013 12:20 pm | |
| Nie musisz mi mówić jaka jest komunikacja, bo sama nią codziennie jeżdżę. Mam 2km do granicy Warszawy, a na Muranów dojeżdżam godzinę jednak. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wybór gimnazjum | |
| |
| | | | Wybór gimnazjum | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|