Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Sasza1496 Nowy
Liczba postów : 4 Dołączył : 23/08/2011
| Temat: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Wto Sie 23, 2011 3:11 pm | |
| hej, wiem, że to mój drugi post z kolei, ale zainteresowało mnie bardzo, to co się dzieje z ośrodkami.
Mianowicie: zauważyłam, że ogromna ilość OJ nie posiada marchewek, pryszniców, mieszanek. O co chodzi?! | |
| | | Allyson Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 23/08/2011
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Wto Sie 23, 2011 3:13 pm | |
| pewnie pora roku. miały marchewki, mieszanki, ale się skończyły, a była zima, więc nie wszystko rośnie. | |
| | | DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 1:23 am | |
| Allyson ma rację. Jednak nie wszystkie Ośrodki dbają o marchewki lub mieszanki. Ja osobiście skupiam się na grze, a na ośrodku nieco mniej . | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 3:46 am | |
| A ja skupiam się i na tym i na tamtym i dbam o to, aby zawsze były marchewki. Mieszanki już niekoniecznie, bo za dużo dzióbdziania przy tym, ale jak będzie mi się chciało, pobawię się w hodowanie składników do nich. Na razie wzięłam się za uprawę rzep, żeby ośrodek mógł szybko i dobrze zarobić. Powiększam boksy, także każdy pieniądz się przydaje. Jest lato, więc obsadziłam nasionami rzepy tyle pól, ile mogłam | |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 3:52 am | |
| Kasa, misiu, kasa. Wszystko kosztuje. A wielu osobom albo brakuje funduszy na nasiona (a często i nie mają ochoty sadzić wszystkiego po kolei), prysznice czy lepsze boksy, albo po prostu "mają" OJ.. I nie dbają ani o żyzność, ani o zakwaterowane konie. A cenę mają ustawioną na maksa | |
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 4:31 am | |
| Ja też systematycznie rujnuję się na większe boksy, bo chcę utrzymać poziom ośrodka . Ale szybko nadrabiam, robiąc nawozy, siejąc i sprzedając rzepę | |
| | | DusiaKoniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 301 Dołączył : 19/07/2011
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 10:12 am | |
| Ja też w OJ mam zawsze marchewki i co jakiś cza skupuję boksy, jednak zarządzanie OJ jakoś mi nie wychodzi . | |
| | | Allyson Nowy
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 2:53 pm | |
| ja w sumie zaczęłam od hodowania rzep i marchewek. Rzepy posprzedawałam, jeszcze tam przenicę, teraz mam 4 łąki obsiane jabłkiem, a w szklarni rzepy chyba. Stwierdziłam, że najpierw trzeba zarobić. Potem nigdzie nie było marchewek, stwierdziłam, że swój boks zarezerwuję dla swojego konia, kupiłam boks i nic nie zdąrzyłam zrobić, bo się na niego rzucili. To samo z drugim. Teraz podniosłam poziom i czekam, aż skończą zakwaterowanie, bo denerwuje mnie ciągły brak marchewek... | |
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 2:58 pm | |
| - Allyson napisał:
- Potem nigdzie nie było marchewek, stwierdziłam, że swój boks zarezerwuję dla swojego konia, kupiłam boks i nic nie zdąrzyłam zrobić, bo się na niego rzucili. To samo z drugim.
Też miałam z tym problem. Kupowałam boksy, które chciałam zarezerwować dla swoich koni, ale nim zdążyłam wpisać rezerwację dla siebie, okazywało się, że boks jest już zajęty. Wkurzona tą sytuacją podniosłam poziom do 900 i dopiero wtedy mogłam spokojnie dać rezerwację. Po wszystkim wróciłam do poprzedniego poziomu um. Zauważyłam też, że w przypadku wielu ośrodków, które są na liście, nie ma pokazanych marchewek, a mimo to, one tam są... Tak czy siak, trzeba zajrzeć na stronę ośrodka, żeby się dowiedzieć, czy te marchewki tam są czy też nie. | |
| | | Allyson Nowy
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! Sro Sie 24, 2011 3:12 pm | |
| I tak wielkim i miłym zaskoczeniem było dla mnie, jak powróciłam po długiej nieobecności na howrse i zobaczyłam, że jak szukasz ośrodka, to Ci się pojawiają marchewki. W sumie to dobrze. U mnie nikt nie pracuję, bo ja chciałam przetrwać tylko trudny okres z marchewkami i boks dla siebie, a tu ktoś przedłuża pobyt... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! | |
| |
| | | | Ośrodki Jeździeckie - co się dzieje?! | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|