Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Petycja od hodowców dla kupujących

Go down 
+3
Kotersiow
Sakti
gorgie
7 posters
AutorWiadomość
gorgie
Nowy
gorgie

Liczba postów : 22

Petycja od hodowców dla kupujących Empty
PisanieTemat: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostWto Sie 23, 2011 6:36 pm

Witam wszystkich czytających!
Jestem dopiero początkującym hodowcą, lecz chciałabym przemówić w imieniu wielu. Od jakiegoś czasu zaczynam zauważać, że wiele osób w ogóle nie zwraca uwagi na umiejętności wrodzone kupowanego konika. Co za tym stoi -mnoży się liczba 'hodowców", który rozmnażają konie już w wieku 2 lat i 6 miesięcy. Moim zdaniem to nie fair wobec hodowców, którzy męczą się z BLUPowaniem koni i dopiero następnie rozmnażaniem. To pochłania wiele pieniędzy, kuponów i czasu. I co na tym się zyskuję? nic, bo rzadko który kupujący zwraca uwagę na umiejętności wrodzone źrebaka tylko na PG. A to duży błąd, gdyż źrebaki mające rodziców z 100 BLUP łatwiej się trenuję i osiągają one większe umiejętności.
Dlatego proszę o kupowanie tylko takich źrebaków - popierajmy trudzących się hodowców.
A moją petycją jest to, by każdy konik urodzony z rodziców o BLUP=100, miał jakiś znaczek na sprzedażach coś podobnego jak gwiazdka dla koni czystej krwi czy róg dla jednorożców
Z góry dziękuję za przeczytanie:)
Powrót do góry Go down
Sakti
Raczkujący
Sakti

Liczba postów : 66

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostWto Sie 23, 2011 7:16 pm

Śmiech mnie ogarnia jak czytam takie posty. Kilka dni temu pisałam do Ciebie w sprawie krycia klaczy ogierem o 3 punkt lub cos koło tego niz na publicznych, odmuwiłaś, bo zasady hodowli masz i inaczej nic z tego nie bedzie - to moge zrozumieć. Ale ten post? Napisz wprost graczu który grasz bo grasz- alias, nieswiadomy graczu nie kupuj arabskich koni z poza mojej hodowli, bo ja chce miec najlepszą, ale dajcie mi jak najwięcej kuponów, bo inaczej nie mam szans Wink Nie masz, nie miałaś i mieć nie bedziesz szans na najlepsze araby do puki tym z czołówki sie gra nie znudzi lub słabsi hodowcy nie połączą sił. Co byś nie wystawiłą za kupon oni bez trudu wystawią o punkt lepszego konia za tą samą cene i zarobia Wink Do puki słabi się nie połączą tak oni zawsze będą górą :/

Ostatnio zmieniony przez Sakti dnia Sro Sie 24, 2011 5:58 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostWto Sie 23, 2011 7:53 pm

Dla mnie to jest sensowne. Sama mam hodowle i szlag mnie trafia jak na sprzedaży ktoś wystawi Coba o takim samym PG jak konie z mojej hodowli, kasuje tyle samo kuponów co my a koń to śmieć bo wrodzone to miernota. Petycja od hodowców dla kupujących 2153337378 Ja i członkowie hodowli dbamy nie tylko o pg ale umiejętnosci, czyli JAKOŚĆ!! Żal mnie ogarnia gdy oni zarabiają a my nie. Poza tym Sak, nie mysl że tak od razu każdy chce kupony. Ale to jest poporostu niesprawiedliwe.
Powrót do góry Go down
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

Nick w grze : Astaraela
Liczba postów : 199

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostWto Sie 23, 2011 11:48 pm

Słuchajcie, w takim razie poproszę o złotą radę co mam zrobić. Jak, nie wydając prawdziwych pieniędzy, mam zarobić na KF i OM, by nie rozmnażać niewyblupowanych klaczy, a poprzez rozmnażanie wyblupowanej, nieśmiertelnej i z objęciami, zarobić na OM, KF i KK dla pozostałych klaczy? Albo mi konie zaczną fajdać kuponami, albo - zgodnie z Waszą petycją - mam ograniczyć się tylko do kupowania, a sprzedawać raz na ruski rok (PD nie są nieskończone) konia, który w tym momencie będzie już sto lat za murzynami, a więc i tak nikt go nie kupi - nie za kupon, za który mogłabym polepszyć swoją hodowlę. I proszę ograniczyć współczynnik cudu: nie wygram ośmiu Krezusów, sześciu Rubinów i dwunastu Szafirów, bo może trochę farci mi się w tej grze, ale nie aż tak.

Prawda jest taka, że ja mogłabym napisać petycję w drugą stronę: o kupowaniu koni z od zwykłych graczy, nie od wielkich hodowców, bo oni to materialistyczne maszyny nastawione jedynie na zarobek nie na zabawę, ciężko obrażające się za zaproponowanie niskiej ceny za ich cud-konia, oraz (tu wstaw swoje zarzuty), a ludzie z różnymi końmi, lepszymi, gorszymi, droższymi, tańszymi - z takimi można świetnie się bawić oraz (tu wstaw swoje plusy).

Ale jaki byłby tego sens? Dla mnie to dyskusja o tym, co było pierwsze: kura czy jajko, i tyle.

Edit: za ewentualne błędy przepraszam, spałam tylko pół godziny. Jak walnęłam jakiegoś byka, poprawię go, gdy zrobię Łejkap: podejście drugie. Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=972509
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 1:21 am

To tak na dwoje babka wróżyła - koń bez UM zawsze będzie tańszy. I ludzie to kupują. Tylko potem się dziwią, że "ciągle nie wygrywają". A niby jak ma wygrać koń o kilkadziesiąt punktów słabszy od tych, które miały już osiągnięte maksimum umiejętności wrodzonych po 100BLUP rodzicach?
Selekcja zrobi swoje - jak ktoś rozmnaża konie z ujemnym BLUP to cofa się w hodowli.

Śmieszy mnie też wystawianie koni z PG 360 i pisanie "do GP"...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 1:34 am

Co nie? Ale kurcze. Zrobią takie byle co ludzie poza jakąkolwiek hodowlą i sprzedają. Wiecie ile ja włożylam kasy w Coby? I nie gadajcie mi że wy jesteście pokrzywdzeni bo odbieram kupony. To poprostu już bezszczelne! Wszyscy z mojej hodowli wkładają minimum 3 kupony na konia. Jesli to klacz zwróci im się mniej wiecej z 3-4. Prawie jak narazie nie zarabiamy na koniach przez ludzi takich jak ci co własnie robią byle jakie konie lub stanowią konkurencje dla nas.
Powrót do góry Go down
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

Nick w grze : amorkowa
Liczba postów : 2307

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 1:41 am

Ja sobie obiecałam, że nie będę kupować kuponów, ale dla hodowli kupiłam z 10 ;( Eh, niech mi się teraz to nie zwróci ! -,-
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2562520
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 5:32 am

Cytat :
To poprostu już bezszczelne!
Och, wybacz APX, że my, motłoch nadający się tylko do kupowania waszych koni, ośmielamy się sprzedawać nasze konie. Czy pielgrzymka do Częstochowy odbyta na kolanach umniejszy choć trochę nasze winy?

A tak serio, to czy Wy czasem tego nie oczekujecie? Bo podsumowując: apelujecie o kupowanie koni z rodziców przodujących w umiejętnościach i potencjale ORAZ wyblupowanych, ergo po rodzicach na 99% wyhodowanych na klepsydrze/objęciach - zamiast koni z rodziców niewyblupowanych. Czyli chcecie, jeśli dobrze rozumiem, by przeciętni i gorsi gracze kupowali konie tylko od Was, a sami - z racji że są przeciętni i słabi - mają nic nie sprzedawać? Bo gdy sprzedają, to zarabiają tyle samo, co Wy, a puszczają w obieg prawie takie konie jak Wy, ale tańsze? Jeśli dyrektor jednej z korporacji zadzwoni do mojego ojca, by zwijał swój dwuosobowy biznes, bo ludzie przychodzą do jego sklepu, zamiast kupować produkty z ich firmy - jeśli to się wydarzy, pokornie przestanę sprzedawać konie, ograniczę się jedynie do kupowania. Tymczasem zamiast kwękać, że ludzie wolą tańsze i gorsze (a czasami nawet nie tańsze i gorsze, a tańsze i takie same, jak Wasze), powinniście zrobić tak, by Wasze było lepsze i tanie. Powinniście wyrobić sobie taką markę, że koń z Waszym przyrostkiem to pewien sukces, a nie kolejny-koń-z-przyrostkiem-którego-nie-będę-mogła-zdjąć. Bo skoro i tak wwalacie prawdziwą kasę w grę, to co Wam szkodzi wygryźć nas, zamiast narzekać, że istniejemy? Obniżcie ceny tak, by nasze istnienie nie miało sensu. Nie ma nad Wami nikogo, kto mógłby na Was nałożyć karę za monopolizowanie rynku. Sprzedajcie trzy konie po cenie jednego, ale sprzedajcie je, a nie wystawiajcie do końca świata na aukcjach. Do dzieła.
Powrót do góry Go down
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 6:09 am

Kotersiow masz rację Wink
Zawsze lepiej sprzedać swojego konia taniej od innych, niż narzekać na brak zainteresowania Wink
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 6:25 am

Albo robisz coś to nie leżysz. Tak mowi moja teściowa. A teściowa mądra kobieta. Albo robisz konie dobrze albo nie rób wcale i tyle. Robisz coś to rób szybko i dobrze.
Powrót do góry Go down
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 6:33 am

No to hoduj genialne konie. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, nie zabraniam Ci grać tak, jak chcesz, jak umiesz, jakie masz możliwości.
BTW, skoro robisz szybko i dobrze, to czemu narzekasz na tych co robią wolno i źle? Przecież powinni być lata świetlne za Tobą i nie stanowić dla Ciebie konkurencji. Więc albo nie robisz tak szybko i dobrze, jak byś mogła, albo oni znaleźli sposób by też robić szybko i dobrze, a przy tym nie płacić.
Powrót do góry Go down
Go??
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 6:56 am

Bo robią byle co z tym samym pg co nasza hodowla i cena ciut nizsza a um leżą. I co kupi gracz? Klacz za 3 kupony z um 80 czy klacz z um 50 i 1 kupon? A to same pg.
Powrót do góry Go down
amorkowa
ZAGRODZIANIN
amorkowa

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 7:01 am

Raczej kupi tego tańszego. A my możemy też wystawić za 1 kupon i 5000 Equus. Albo za 2 kupony sprzedać klacz i ogiera
Powrót do góry Go down
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 7:12 am

Z mojego punktu widzenia: klacz za 3 kupony to zdzierstwo, bo nie wyszkolę jej na GP z racji, że nie mam biletu na GP ani widoku na zdobycie go (pominę kwestię, ze pewnie z 80 UM trzeba by stanąć na rzęsach, by stworzyć konia na GP, bo to był tylko przykład, jeśli dobrze rozumiem). Jako że nie mam kasy na najpotrzebniejsze rzeczy (KK, OM), to tym bardziej nie kupię Zestawów Posejdona, lonż czy innych takich, wiec wykrzaczam się przy porządnym wytrenowaniu i sprzedaniu konia dobrego-ale-nie-genialnego, bo nie prześcignę tych kutych na cztery nogi. (Poza tym to godzi w Was i Wasze konie, więc nie powinnam tego robić pod karą chłosty). Pozostaje mi tylko ciągnąc potencjał i sprzedawać te konie, by kiedyś mieć kasę na Waszą klacz za 3 kupony, które nadal będzie na sprzedażach, gdy tym czasem nikczemnik sprzedający po kuponie dorobi się koni takich, jak Wasze a nawet lepszych.

To teoria.

Praktyka jest taka, że nie ważne, ile kuponów kosztuje koń, wszystko to dzieło przypadku. Jest chorda graczy klikająca na oślep i równie dobrze mogą kupić na oślep Waszego konia, jak i tego gorszego: zwłaszcza, że przeciętny gracz dostrzeże tylko to, że konie niemal identyczne drastycznie różnią się ceną. Więc to nawet nie chodzi o złą jakoś hodowli tańszego konia - bo nie zawsze tak jest - a o fakt, że ludzie nie wiedzą, w co inwestować. W prawdziwym życiu nie potrafią, wątpię by w "głupiej grze internetowej" chciało im się myśleć nad tym i nastawiać się na rozwój, a nie kupować konie "bo tani i ładny". Moja znajoma - już nie gra i jej konto zostało skasowane - nawet nie wiedziała, że blupowanie jest ważne, a miała ponad 100 dni stażu. Zastrzelcie ją za to.
Powrót do góry Go down
gorgie
Nowy
gorgie

Liczba postów : 22

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 8:47 am

chyba źle mnie zrozumiano, więc wyjaśniam
Po pierwsze to nie reklama mojej hodowli, tylko prośba o poparcie WSZYSTKICH hodowców dbający o jakość sprzedawanych koni.
Po drugie cena: rozległy się głosy oburzenia, że konie zrodzone z rodziców z 100 BLUP są droższe niż te zrodzone z rodziców z ujemnym BLUP. Otóż ja apelowałam do osób, które kupują( i wystawiają) konie z gorszymi umiejętnościami za tą samą cenę co konie z wyższymi umiejętnościami.
Po trzecie: w całej grze kupiłam 7 kuponów i to na początku. Nie kupuję masowo kuponów, lecz je zdobywam.
Powrót do góry Go down
Star-x3
ZAGRODZIANIN
Star-x3

Nick w grze : Star-x3
Liczba postów : 2045

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 8:49 am

Ja tam nie kupuje koni za kupony - jedyny wyjątek to te na GP i czasem jednorożce.
Jeśli mam kupić konia do hodowli to wydam eq lub sobie wyhoduję po jakimś czasie z własnej klaczy.

Poza tym ludzie którzy nie mają miliona equus na pewno nie kupią drogiego konia choćby nie wiem jakie miał PG i um wrodzone więc... Większość będzie kupować za jak najniższe ceny, jeśli chce się konie sprzedać trzeba ceny obniżać. Coby (klacze) z gwiazdkami i ok. 70 um. wrodzonych sprzedaję za 24000 już. Smile
Powrót do góry Go down
http://gwiazdkax3.deviantart.com/
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 10:15 am

Cytat :
Po drugie cena: rozległy się głosy oburzenia, że konie zrodzone z rodziców z 100 BLUP są droższe niż te zrodzone z rodziców z ujemnym BLUP. Otóż ja apelowałam do osób, które kupują( i wystawiają) konie z gorszymi umiejętnościami za tą samą cenę co konie z wyższymi umiejętnościami.
Tylko widzisz, to raczej działa w drugą stronę. Raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie podniesie ceny, by dać innym szansę. To prędzej Ci z wysokimi powinni obniżać, by robić konkurencję. Zresztą, czy wszyscy tu jak jeden mąż chodzimy w drogich ubraniach od drogich producentów? I czy ktoś słyszał głosy, by mali producenci podnieśli cenę, bo dzięki temu przeciętny Kowalski wybierze markowe spodnie, zamiast zwykłych wycieruchów? Proszzz...
Powrót do góry Go down
milandra
Nowy
milandra

Liczba postów : 42

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 10:52 am

A wiecie co by było najlepiej zgłosić na kontakt? To, by sprzedawać konie za tyle, ile są warte: Podlicza ci PG, Umiejętności, BLUP itd. a potem podaje zakres cen, za jaki konia można wystawić. Jeśli np. jest koń z wieloma gwiazdkami, BLUPem 100 i um. powyżej 600, to pokazuje się zakres np. 50 000 equus -100 000 equus , 2 kupony - 5 kuponów.

To by było sensowne.
Powrót do góry Go down
Kotersiow
Już coś wie
Kotersiow

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipostSro Sie 24, 2011 10:55 am

Swoją szosą, już wiem, jaką ja powinnam wystosować petycję. Skoro są gracze, którzy kupili/kupują kupony za prawdziwe pieniądze, to nie powinni sprzedawać za kupony swoich podopiecznych. Bo po co, skoro i tak mają zamiar wydać realne pieniądze na grę? A tymczasem ja, posiadająca 2 z 3 młode jednorożce po wyblupowanej klaczy nie mogę ich sprzedać, bo są pseudo-hodowcy, którzy za realne pieniądze chcą sobie wszystko kupić, a ci prawdziwi, z pomysłem i prawdziwą ciężką pracą a nie z mnóstwem ułatwień, nie maja szans w grze. Ojej, ale czekajcie... Nie ma takiej petycji, nie apeluję o nic takiego. Shocked

Milandra - do pewnego stopnia tak, ale za to to bardzo okroiłoby grę... I strasznie ograniczyło handel rzeczami z Czarnego Rynku - gracze bez dostępu do zarezerwowanych sprzedaży i bez możliwości wystawienia beznadziejnego konia z kilaka kuponów wysyłaliby miliardy petycji na ten temat, że to niesprawiedliwe ograniczenie. Wink Poza tym to część zabawy - wycenić konia tak, by został sprzedany i przyniósł nam zysk. Wink
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Petycja od hodowców dla kupujących   Petycja od hodowców dla kupujących I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Petycja od hodowców dla kupujących
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Petycja
» Petycja hahaha
» Petycja o dowg.pl
» Coś na poprawę humoru :) Petycja Piwna ;)))
» Nietypowa petycja POMOŻCIE

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: