Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| BLUP itp... | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Ryuzaki. Nowy
Nick w grze : Ryuzaki. Liczba postów : 33 Dołączył : 24/10/2013
| Temat: BLUP itp... Sro Paź 30, 2013 12:47 pm | |
| Z góry przepraszam za złe miejsce na wątek, ale dopiero zaczynam swoją przygodę w zagrodzie... A więc opiekuje się kontem koleżanki (wyjechała do sanatorium) i mam problem... Pewien jej koń niedługo będzie moją własnością ( /elevage/fiche/?id=18375338 (wpiszcie przed tymi cyframi adres howrse xD ) i zupełnie nie wiem jak bo wyblupować i ogółem polepszyć xD Nigdy w życiu nie BLUP'owałam koni i nie wiem jak to się robi Ale pokręciłam :X Po prostu powiedźcie mi jak zrobić, aby miała lepszy BLUP i UM... Jeszcze raz przepraszam za moje zakręcenie i niespójność wypowiedzi... | |
| | | DieSymphonie Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Die Symphonie Liczba postów : 124 Dołączył : 22/10/2012
| Temat: Re: BLUP itp... Sro Paź 30, 2013 1:06 pm | |
| Aby wyblupować konia, musisz pogrubić 3 jego najlepsze umiejętności: wytrzymałość, prędkość i ujeżdżanie. Jeśli wolisz go do klasyka, to możesz zamiast wytrzymałości pogrubić galop - też osiągnie blup 100. Pogrubić, to znaczy dotrenować do maksymalnej wartości. (Może być więcej niż w potencjale). Do potencjału nie liczą się umiejętności wrodzone, ani zabawy i lekcje. To znaczy, że Twój koń z treningu, przejażdżek i zawodów zdobędzie tyle umiejętności, co w potencjale, ale UM wrodzone i lekcje będą dodatkowe. Potencjał w prędkości to 333, a koń osiągnie wartość koło 450. Z zabaw wyciągnij +60UM - nie ma to nic do blupa, ale warto się postarać. Poza tym, koń musi wygrać 20dowolnych zawodów. Dopiero w wieku10lat może osiągnąć 100blup, nawet, jeśli już wcześniej spełnia wszystkie kryteria. Zawody też dodają umiejętności. Moja propozycja: wytrenuj prędkość i ujeżdżanie rób zawody - wyścigi w kłusie, galopie i skokach gdy wygra ich 20, weź się za trening galopu i przejażdżki. Nie baw się w trenowanie innych UM - najpierw wytrenuj, co ważniejsze. Pytaj, jeśli potrzebujesz więcej rad/wytłumaczenia czegoś | |
| | | Ryuzaki. Nowy
Nick w grze : Ryuzaki. Liczba postów : 33 Dołączył : 24/10/2013
| Temat: Re: BLUP itp... Sro Paź 30, 2013 1:09 pm | |
| Dziękuję *o* Normalnie jakbym biblię czytała | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: BLUP itp... Sro Paź 30, 2013 1:10 pm | |
| Witaj. Popaczaj tutaj:
http://www.zagroda-mgly.com/t8780-60-um http://www.zagroda-mgly.com/t47-blupowanie-konia http://www.zagroda-mgly.com/t1101-blupowanie-bez-itemow-w-10-lat | |
| | | DieSymphonie Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Die Symphonie Liczba postów : 124 Dołączył : 22/10/2012
| Temat: Re: BLUP itp... Sro Paź 30, 2013 1:19 pm | |
| Po kilku-kilkunastu koniach wyrobisz sobie już swoją metodę blupowania. Niektórzy zaczynają od zawodów, niektórzy zawody robią jako ostatnie... Efekt jest ten sam Doradziłam Ci zrobić prędkość i ujeżdżanie najpierw, ponieważ podnoszą szanse na wygranie zawodów. Po to nie trenuję na początku kłusu, galopu, ani skoków, żeby brać udział w zawodach o niskim stopniu trudności (na trudność tych zawodów wpływa poziom umiejętności - w wyścigach kłusu/galopu w konkursie skoków to oczywiste, w przełaju wytrzymałość i w ujeżdżaniu ujeżdżanie). Zawody też dodają umiejętności. Po lewej, na liście wykonanych czynności widzisz ile dodały/czy jeszcze dodają. Powodzenia | |
| | | Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: BLUP itp... Sob Lis 23, 2013 1:33 am | |
| Odpowiedź udzielona. Zamykam wątek. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: BLUP itp... | |
| |
| | | | BLUP itp... | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |