Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Pomoc w wyborze telefonu.

Go down 
+4
MrsKopytko
Pani_Snow
Nevarra
Suzan
8 posters
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

Pomoc w wyborze telefonu.  Empty
PisanieTemat: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 3:05 am

No więc przejdę do sedna. 
Tata chce mi kupić telefon na abonament z orange na święta.Spodobała mi się sony ixperia J , czytałam trochę w necie. Ludzie mówią ,że muli się przy dużej ilości aplikacji, z kolei mój kuzyn jest z niego bardzo zadowolony.Ma ktoś go może?

Polecacie może jakiś inny? Od razu zaznaczam ,że nie toleruję windows phone. Musi być z androidem.
Najlepiej jakiś smaftfon xd . Abonament do 50 zł z orange.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 3:14 am

Jak smartphonie to najlepiej IPhone. Co prawda nie ma Androida, ale jest łatwy w obsłudze. Mam ok. 200 aplikacji i się wcale nie muli.
Powrót do góry Go down
Suzan
Przyjaciel Zagrody
Suzan

Nick w grze : Suzan
Liczba postów : 954

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 6:22 am

Sony to według mnie najlepsze telefony. Ja mam od już prawie 4 lat Sony Ericsson Xperia X8 i jestem ze staruszka zadowolona, mimo że na starość już mu odbija. Planuję sobie właśnie jakiegoś Soniaczka kupić no ale póki co mam związane ręce bo kasy brak a abonamentem się nie chcę obciążać żadnym -_-
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=31458
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 6:24 am

Aktualnie masz Avile w zetafonie za złotówkę.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Pani_Snow
W skromnych progach Zagrody
Pani_Snow

Nick w grze : Kokoni5
Liczba postów : 375

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 6:52 am

Ja tam polecam Nokię. Nigdy się nie zacina, jest wytrzymała i w miarę szybka. Dobry jest również iPhone, pomimo swojego krótkiego żywotu.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=538357
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 7:44 am

Tylko nie Avilla, mam już ją od 4 lat i po prostu mam jej dosyć, nigdy w życiu. ;_;
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 7:48 am

mam Xperię P, moja mama ma T (Bondowską, hehe), ja wahałam się między J, a P i kupiłam w końcu P... Miałam taką ofertę, że za stówę więcej miałam nieco lepsze parametry. Ale o J pytasz, więc się na temat P nie rozpisuję. Wink

Znajoma ma J... Z wyglądu taka trochę zacofana wersja normalnego smarfona. Dla mnie jest za mały jak na smarta. Wink
Powrót do góry Go down
MrsKopytko
Przyjaciel Zagrody
MrsKopytko

Nick w grze : Mrs Kopytko
Liczba postów : 3453

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 9:54 am

Polecam LG Swift L5 starej generacji. Mam i polecam serdecznie. Nie muli, nie zacina i wgl bardzo przyjazny tel. Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=686975
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 12:28 pm

Koleżanka ma Xperię J. Wydaje się całkiem fajny, potrafi mieć włączonych kilka aplikacji na raz i nie muli, ale są też minusy- szybko się rozładowuje, nie możesz wysyłać kilku dźwięków na raz i czasami potrafi się zawiesić bez powodu. 
Ja mam Samsunga Monte. Całkiem dobry telefon, ma całkiem sporą pamięć wbudowaną, łatwy w obsłudze, ma internet (aczkolwiek niektóre strony nie wchodzą tak, jak powinny), Wifi, Blutufa i wszystkie inne bzdety. Szkoda, że po kilku latach staruszek zacina się ciąć, sam wyłączać i odstawiać jakieś dziwne sceny, ale bardzo dobrze mi się go używa Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Kai Shouri
Już coś wie
Kai Shouri

Nick w grze : Kai Shouri
Liczba postów : 231

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostNie Lis 10, 2013 12:50 pm

Mam Samsung Galaxy Pocket, tańszy model od reszty Galaxy. Przez 2 lata działał idealnie, teraz zaczyna świrować, zawiesza się i czasami przestaje reagować. 
Przyjaciółka ma Xperię J od paru tygodni, bardzo jest zadowolona. Jak dla mnie telefon trochę za duży, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 12:38 am

hania, szybko tzn? 2-3 dni?

A znacie może jakiś bardziej oszczędny smartfon?
Powrót do góry Go down
MrsKopytko
Przyjaciel Zagrody
MrsKopytko

Nick w grze : Mrs Kopytko
Liczba postów : 3453

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 12:53 am

LG Swift L5 - Nie muli, bateria spokojnie przy normalnym używaniu starcza na 7-10 dni.
Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=686975
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 1:02 am

Ma go moja koleżanka, w sumie to może być ale szukam czegoś lepszego, bardziej typowego smartfona. Ale i tak dzięki za radę Smile.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 1:07 am

A właśnie Haniu, jaką J ma pamięć? Ile piosenek może zmieścić bez karty?
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 1:49 am

http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_plan_multi/telefony/samsung/samsung_galaxy_core_plus?loyalty=24&commitmentId=348&offer=4606&rateplan=XT_5527&processType=NEW

A może jakieś opinie o tym?
Powrót do góry Go down
hanka1998
ZAGRODZIANIN
hanka1998

Nick w grze : hanka1998
Liczba postów : 5814

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 2:09 am

Oj Alv, nie powiem ci za dużo, bo sama nie mam Xperii Razz Ale jakoś ze 3 dni bez ładowania pociągnie, tak na moje oko. Chcesz wiedzieć więcej, to poszukaj na necie. Tam jest wszystko. 
A co do tego Galaxy- tak poszperałam w Googlach i wygląda na to, że jest całkiem dobry. Zastanowiłabym się nad wzięciem właśnie jego Wink
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=1007218
Nevarra
ZAGRODZIANIN
Nevarra

Nick w grze : Nevarra
Liczba postów : 2774

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 5:26 am

Albo poczekaj do początku grudnia, każda firma lubi robić wtedy promocje i coś nowego wypuści.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=42994
Lubelak
Administrator
Lubelak

Liczba postów : 2816

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 9:57 am

http://tech.wp.pl/kat,130054,title,Android-iOS-czy-Windows-Phone-ktory-system-wybrac,wid,16144105,wiadomosc.html?ticaid=111a5a
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=494332
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostPon Lis 11, 2013 10:37 am

Co Ci mogę powiedzieć - nie kupuj Samsunga. Wszystkie te "łał" które kosztują kupę kasy w większości się tną i rozwalają, wiem z własnego i nie tylko doświadczenia.
Za to z całego serca mogę Ci polecić Sony oraz Nokię, chociaż druga opcja ma Windowsa więc to odpada Wink Okay są też LG i iPhone :>
Co do samych cen to Ci nie pomogę, bo w Orange byłam dwa miesiące i zawsze te durnoty typu "Wykorzystaj jako siedmioletnia dziewczynka 30zł w miesiąc, dzwoniąc tylko do mamy, że wracasz do domu", "Płać do Play'a więcej" etc mnie wnerwiały, więc już tam nie jestem :>
Powrót do góry Go down
Jetrel
VIP
Jetrel

Liczba postów : 503

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostSro Lis 13, 2013 7:03 am

Na chwilę obecną najlepiej z nowych telefonów prezentuje się rodzina Xperia. Moja ulubiona to Xperia L, ale to już odrobinę wyższa półeczka cenowa.  
Radze poczekać do grudnia z umową, wtedy można wyciągnąć zdecydowanie więcej od sieci. Jeśli ktoś od Ciebie ma abonament z Orange, niech zrobi umowę na siebie, zawsze dostaniesz jakiś gratis.
Apropo telefonów, jesli ktoś szuka telefonu poza abonamentem, mam na sprzedaż HTC Incredible S, czerwony. Najnowszy Android, nie zacina się. Telefon cud, miód i malina, używany ale stan super;) W porównaniu z najnowszymi smartfonami w tych cenach, bije je na łeb.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipostSob Lis 16, 2013 12:31 am

Zdecydowałam, wezmę sobie jednak ixperie J. Muszę zobaczyć jak to jest w innych sieciach, ale pewnie wybiorę Orange. Dzięki wszystkim za rady . Very Happy
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Pomoc w wyborze telefonu.    Pomoc w wyborze telefonu.  I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Pomoc w wyborze telefonu.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: