Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Szermierka klasyczna. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Szermierka klasyczna. Nie Lis 17, 2013 4:19 am | |
| Ktoś się uczy? Jak dokładnie to wygląda? Czy trzeba kupić własny sprzęt (chodzi o szkołę fechtunku Aramis) Czy nadaję się, mimo iż jestem bardzo nie wysportowana i mam dużą wadę wzroku? Jak dużo trzeba ćwiczyć (mnij więcej ile czasu w tygodniu)? Proszę o wszelkie rady mogące przydać się osobie zainteresowanej nauką szermierki klasycznej. | |
| | | Katrina123 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Katrina_S Liczba postów : 402 Dołączył : 31/05/2013
| Temat: Re: Szermierka klasyczna. Nie Lis 17, 2013 12:27 pm | |
| Miałam kolegę, który trenował szermierkę. Z tego co wiem, nowi mieli sprzęt z klubu, ale i tak prędzej czy później trzeba kupić własny. A wada wzroku... cóż, jak wszędzie może przeszkadzać ;p Według mnie przy takim sporcie soczewki są najlepszym rozwiązaniem. | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Szermierka klasyczna. Nie Lis 17, 2013 12:49 pm | |
| Nie mogę nosić soczewek z powodu zwyrodnienia siatkówki (czy jak to tam się nazywa). Kiedy powiedziałam mamie o tym że chciałabym się uczyć szermierki, to stwierdziła że nie dam rady, ponieważ nie zauważę w porę ataku. Jednakże nie widzę przecież tak źle, aby nie widzieć co jest metr- dwa ode mnie. Z łucznictwem, rozumiem, miałabym problem, ale to co innego. P.S. Wadę wzroku mam -20. | |
| | | El Już coś wie
Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl Liczba postów : 270 Dołączył : 29/08/2013
| Temat: Re: Szermierka klasyczna. Nie Lis 17, 2013 12:56 pm | |
| Najlepiej będzie jak sama pójdziesz i zobaczysz jak się będziesz czuła. Zresztą jak w codziennym życiu zauważysz, że ktoś biegnie w Twoim kierunku to atak też zobaczysz CO do sprzętu najlepiej pisać maile do klubów i pytać - jak szukałam informacji dla siebie to w niektórych klubach mogłam pożyczyć łuk, w innym mogłam kogoś poprosić o wypróbowanie a potem załatwić sobie swój. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Szermierka klasyczna. | |
| |
| | | | Szermierka klasyczna. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|