Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Szermierka klasyczna.

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

Nick w grze : Elsker
Liczba postów : 553

Szermierka klasyczna. Empty
PisanieTemat: Szermierka klasyczna.   Szermierka klasyczna. I_icon_minipostNie Lis 17, 2013 4:19 am

Ktoś się uczy? Jak dokładnie to wygląda? Czy trzeba kupić własny sprzęt (chodzi o szkołę fechtunku Aramis) Czy nadaję się, mimo iż jestem bardzo nie wysportowana i mam dużą wadę wzroku? Jak dużo trzeba ćwiczyć (mnij więcej ile czasu w tygodniu)? Proszę o wszelkie rady mogące przydać się osobie zainteresowanej nauką szermierki klasycznej.
Powrót do góry Go down
Katrina123
Przyjaciel Zagrody
Katrina123

Nick w grze : Katrina_S
Liczba postów : 402

PisanieTemat: Re: Szermierka klasyczna.   Szermierka klasyczna. I_icon_minipostNie Lis 17, 2013 12:27 pm

Miałam kolegę, który trenował szermierkę.
Z tego co wiem, nowi mieli sprzęt z klubu, ale i tak prędzej czy później trzeba kupić własny. A wada wzroku... cóż, jak wszędzie może przeszkadzać ;p Według mnie przy takim sporcie soczewki są najlepszym rozwiązaniem.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4771634
Wild_Horse
Jedną nogą w ZM
Wild_Horse

Nick w grze : Elsker
Liczba postów : 553

PisanieTemat: Re: Szermierka klasyczna.   Szermierka klasyczna. I_icon_minipostNie Lis 17, 2013 12:49 pm

Nie mogę nosić soczewek z powodu zwyrodnienia siatkówki (czy jak to tam się nazywa). Kiedy powiedziałam mamie o tym że chciałabym się uczyć szermierki, to stwierdziła że nie dam rady, ponieważ nie zauważę w porę ataku. Jednakże nie widzę przecież tak źle, aby nie widzieć co jest metr- dwa ode mnie. Z łucznictwem, rozumiem, miałabym problem, ale to co innego.
P.S. Wadę wzroku mam -20.
Powrót do góry Go down
El
Już coś wie
El

Nick w grze : joycia/int Yooyu/pl
Liczba postów : 270

PisanieTemat: Re: Szermierka klasyczna.   Szermierka klasyczna. I_icon_minipostNie Lis 17, 2013 12:56 pm

Najlepiej będzie jak sama pójdziesz i zobaczysz jak się będziesz czuła. Zresztą jak w codziennym życiu zauważysz, że ktoś biegnie w Twoim kierunku to atak też zobaczysz Smile
CO do sprzętu najlepiej pisać maile do klubów i pytać - jak szukałam informacji dla siebie to w niektórych klubach mogłam pożyczyć łuk, w innym mogłam kogoś poprosić o wypróbowanie a potem załatwić sobie swój.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Szermierka klasyczna.   Szermierka klasyczna. I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Szermierka klasyczna.
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: