Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Endomondo

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

Endomondo Empty
PisanieTemat: Endomondo   Endomondo I_icon_minipostPią Lis 29, 2013 9:54 am

Istnieje ciekawa stronka dla osób odchudzających się lub regularnie ćwiczących. Co daje? Motywację i satysfakcję Wink

Link: KLIK

Na czym polega:
Za każdym razem po treningu zaznaczasz sobie co robiłaś i ile czasu (najlepiej włączać stoper w komórce, to ma się dokładny czas). Jeśli była to jazda rowerem/bieg/chodzenie itp zaznaczasz też trasę na mapie, co wylicza ci przebytą odległość i twoją średnią prędkość. Plus wylicza w przybliżeniu spalone kalorie.

Jeśli ma się smartfona, to jest jeszcze łatwiej - można zainstalować aplikację i przed każdym treningiem uruchamiać odpowiednią opcje.

Szczegóły:
Spoiler:

Warto się zapisać, jeśli chce się poprawić kondycję Wink Patrzenie na swoje statystyki motywuje.
Albo ostatnia sytuacja - brzydka pogoda, ale dawno nie jeździłam rowerem. No, ale tak się nie chce... Wink Deszcz pada, wiatr wieje... Stwierdziłam, że rzucę oko kiedy ostatni raz jeździłam. Dawno. Zajrzę czy ktoś ćwiczy (jak ma aplikację włączoną publicznie, to można sprawdzić przyciskiem "teraz trenują"). Okazało się, że w Legnicy akurat biega jedna osoba. Przebiegła już koło 6 km. W deszczu. I tą jedną osobą jest aktor z teatru, którego znam (nie osobiście Wink ). To jak on biega w taką pogodę to ja nie ruszę tyłka z domu? I pojechałam XD
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
_pati201_
Już coś wie
_pati201_

Nick w grze : _pati201_
Liczba postów : 287

Endomondo Empty
PisanieTemat: Re: Endomondo   Endomondo I_icon_minipostPią Lis 29, 2013 10:24 am

Przydatna sprawa, chyba że komuś grozi niedowaga a kolejne spalanie kalorii może się źle skończyć...
Powrót do góry Go down
Rooda
W skromnych progach Zagrody
Rooda

Nick w grze : Rooda
Liczba postów : 310

Endomondo Empty
PisanieTemat: Re: Endomondo   Endomondo I_icon_minipostSob Lis 30, 2013 7:35 am

Tego właśnie potrzebowałam! Wielkie dzięki, Arveno!
3 lata temu, gdy pierwszy raz próbowałam walczyć ze zbędnymi kilogramami, trafiłam na podobną stronę. Z tą różnicą, że była ona dostępna jedynie w wersji anglojęzycznej. Drugim minusem było to, że była ona skierowana głównie do ludzi biegających.
Ta strona jest o wiele bardziej rozbudowana co daje większe możliwości. Już dzisiaj zaczynam testować. (:
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=2451545
Sponsored content

Endomondo Empty
PisanieTemat: Re: Endomondo   Endomondo I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Endomondo
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: