Istnieje ciekawa stronka dla osób odchudzających się lub regularnie ćwiczących. Co daje? Motywację i satysfakcję
Link: KLIK
Na czym polega:
Za każdym razem po treningu zaznaczasz sobie co robiłaś i ile czasu (najlepiej włączać stoper w komórce, to ma się dokładny czas). Jeśli była to jazda rowerem/bieg/chodzenie itp zaznaczasz też trasę na mapie, co wylicza ci przebytą odległość i twoją średnią prędkość. Plus wylicza w przybliżeniu spalone kalorie.
Jeśli ma się smartfona, to jest jeszcze łatwiej - można zainstalować aplikację i przed każdym treningiem uruchamiać odpowiednią opcje.
Szczegóły:
- Spoiler:
Rodzaje sportów:
Tak wygląda przykładowa strona treningów:
Dodawanie treningów:
Po wybraniu uzupełniasz szczegóły:
Na swojej głównej stronie też ma się ogólne podsumowanie:
Statystyki:
Warto się zapisać, jeśli chce się poprawić kondycję
Patrzenie na swoje statystyki motywuje.
Albo ostatnia sytuacja - brzydka pogoda, ale dawno nie jeździłam rowerem. No, ale tak się nie chce...
Deszcz pada, wiatr wieje... Stwierdziłam, że rzucę oko kiedy ostatni raz jeździłam. Dawno. Zajrzę czy ktoś ćwiczy (jak ma aplikację włączoną publicznie, to można sprawdzić przyciskiem "teraz trenują"). Okazało się, że w Legnicy akurat biega jedna osoba. Przebiegła już koło 6 km. W deszczu. I tą jedną osobą jest aktor z teatru, którego znam (nie osobiście
). To jak on biega w taką pogodę to ja nie ruszę tyłka z domu? I pojechałam XD