| Witam, proszę pisać imiona koni | |
|
+39Guzik Broszka yvetteevans EveDallas Eneglend Asiaa. Carinaly Kai Shouri Mirelle Wanda1819 Azarel Herrouash Szatejel Farabolxd Linea2010 Sara Roma Piernikowa Mamba Nevarra Hella Natusia:) poziomka22 Sweet Rabbit Yakumona Eamelaa Elfka Gucio amorkowa ZetkaEmka Presence Star-x3 nevinowa Olcia_98 Pati...xd Ola Koniara gorgie Sakura Aki LadyArvena Lubelak 43 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Sie 28, 2011 3:11 pm | |
| Zakładam temat na życzenie hodowcy gorgie. | |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Sie 28, 2011 3:16 pm | |
| |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pon Sie 29, 2011 2:55 pm | |
| Link ten jest już gdzie indziej, ale dam i tutaj imiona bóstw z całego starożytnego świata. Link pod wyrazem "imiona" Mój koń startowy nazywa się "No Tak" - to pierwsze słowa znajomej gdy dowiedziała się że zacząłem grać w howrse.
Ostatnio zmieniony przez Lubelak dnia Nie Mar 04, 2012 1:18 pm, w całości zmieniany 4 razy | |
|
| |
LadyArvena Administrator
Nick w grze : LadyArvena Liczba postów : 4123 Dołączył : 17/01/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 3:29 am | |
| ja początkowo leciałam ze słownikiem hiszpańskim XD Potem zaczęłam losowo kasie, piotrki... Teraz cokolwiek, byle odpowiedniego rodzaju było... Wyspa, Szpinak... Cokolwiek... | |
|
| |
Aki Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Akira. Liczba postów : 1998 Dołączył : 05/05/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 3:37 am | |
| Ja tam z Harry'ego Pottera imiona dawałam puki się nie skończyły | |
|
| |
Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 4:30 am | |
| -Lorelai -Kintoki -Black Pearl -Izis -White Lady -Caryca -Attyla (nie mylić płci, to imię męskie dla ogiera od imienia największego przywódcy Hunów) -Indygo -Ikebana -Amaterasu -Zico -Bastet | |
|
| |
gorgie Nowy
Liczba postów : 22 Dołączył : 27/06/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 10:30 am | |
| Po pierwsze - dziękuję za założenie tego działu. Brakowało mi go, gdy rodzą mi się źrebaki. Ja najczęściej daje imiona trochę śmieszne lub imiona upadłych aniołów Lista imion na A Abbadon Azrael Azzazel Aria Ariel Amant Alladyn Amarant Artagin Algier Aramenia Almanka Aksamitka Albanka Arabeska
| |
|
| |
Ola Koniara W skromnych progach Zagrody
Liczba postów : 324 Dołączył : 03/06/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 12:38 pm | |
| Ja w hodowli fiordów daję imiona na pierwszą literę z imienia matki, więc wszystkie są na C. W innych hodowlach, to przetłumaczam różne wyrazy na włoski i jak ładnie brzmi, to zostawiam ;P Kilka imion na C podam: Carmen Cassino Cramp Celesta Czort Cyma Cyna Cynia Cyprys Cyprian Casablanca Canter Chaos Cytrus Cartem Carlos Citrus Cavalier Cardis Cykoria Cart Dore Cascada Comanch Cytra Camarcen Ceremonia Cyganka Cygan Cynamon Czas Castello Camona Ceria
| |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Sie 30, 2011 1:59 pm | |
| Ja robie imiona po cygańsku lub vanillia, chilli, bazylia albo cos takiego. |
|
| |
Pati...xd Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Pati...xd Liczba postów : 4498 Dołączył : 01/08/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Sro Sie 31, 2011 1:22 am | |
| Ja daje takie imiona: Dla klaczy: Ayla Diana Emma Kasia Karina Motylek Nina Rose Walencja Dla ogiera: Jack Karek Meteor Nelson Jak brakuje mi pomysłu na imię to nazywam imionami z Harr'ego Pottera | |
|
| |
Lubelak Administrator
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Sro Sie 31, 2011 2:52 am | |
| Ja tam wolę - daj na kino, kup mi ciastko, podrap po plecach - tylko to jakoś nie działa. Mam konia co nazywa się "No tak", to pierwsze słow kumpeli jak jej powiedziałem iż gram w konie. | |
|
| |
Olcia_98 Nowy
Liczba postów : 7 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Czw Wrz 01, 2011 11:23 am | |
| Moje konie noszą takie imiona:
Klaczki: - Bańka ;P - Inka - Karinka - Mufinka - Muza - Ruby - Iria
Ogiery: - Azyl - Dingo - Heros - Karo - Milano
No i Pewniak, ale to było zadanie, a imienia później nie zmieniałam, bo konik poszedł na sprzedaż | |
|
| |
nevinowa Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : nevinowa Liczba postów : 1105 Dołączył : 23/06/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pią Wrz 02, 2011 1:01 pm | |
| Ja moich koni imion nie wypisze bo ponad 500 to lekka przesada Imiona zazwyczaj biore koni z sk Golejewko (realnej stadiny w której jezdze) lub sama wymyślam polskie połaczenie dwóch slów i przetłumaczam je na inny jezyk | |
|
| |
Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pią Wrz 02, 2011 2:10 pm | |
| - nevinowa napisał:
- lub sama wymyślam polskie połaczenie dwóch slów i przetłumaczam je na inny jezyk
dokładnie jak ja ;d Ale najbardziej lubie dopasowywać imiona do maści ze ZJ - wystarczy spojrzec na moją zakładkę "jednorożce" ;] | |
|
| |
Presence Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Presence Liczba postów : 1861 Dołączył : 23/07/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Sob Wrz 03, 2011 4:58 am | |
| ja jednego konia nazwałam Kawałek Chleba | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Sob Wrz 10, 2011 10:06 am | |
| Moja ulubiona klacz ma na imię Prilla. Sama to wymyśliłam, ale kilka osób skopiowało... Ja hoduję araby, też na pierwszą literę imienia matki - teraz są wszystkie na M... Kilka: -Messa -Mułła (To raczej dla ogierka, ale dałam klaczy) (Mułła - szaleniec) -Miasia -Mała Mi -Mandaryna -Marielka -Mona Lisa -Malwinka W jednej linii od Mayorii (większość) | |
|
| |
amorkowa ZAGRODZIANIN
Nick w grze : amorkowa Liczba postów : 2307 Dołączył : 02/04/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Sob Wrz 10, 2011 10:19 am | |
| Arezzo, piękne imię ogiera. Niestety wiele osób skopiowało ;( | |
|
| |
Gucio Nowy
Liczba postów : 1 Dołączył : 23/09/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pią Wrz 23, 2011 2:53 pm | |
| Ja zazwyczaj biorę zagraniczne imiona lub coś typu "Owsianka", "Limonka" | |
|
| |
ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Czw Wrz 29, 2011 4:59 am | |
| Ja dla arabów często biorę imiona z Janowa Podlaskiego (Pianissima, Palabra itp.) | |
|
| |
Elfka Raczkujący
Nick w grze : elfka_z_minhiriath Liczba postów : 61 Dołączył : 20/10/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Czw Paź 20, 2011 4:59 am | |
| Ja na początku bardzo starałam się dobierać fajne imiona. Sporo moich początkowych koni nosi/nosiło imiona z mitologii greckiej a także z książki "Silmarillion" Tolkiena Jednak im więcej się ma koni tym trudniej wymyślać kolejne... Napiszę kilka moich przykładowych: Bella, Ramzes, Rapsodia, Sonata, Tosca, Narcyz, Trajan, Haldir, Karim, Eowina, Luna, Celeborn. Poza tym jak wymyślę koniowi jakieś fajne imię, to bardziej żal mi go sprzedawać niż jak ma jakieś takie sobie imię | |
|
| |
Eamelaa Nowy
Nick w grze : Eamelaa Liczba postów : 30 Dołączył : 17/04/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Czw Paź 27, 2011 10:48 am | |
| Ja bardzo często biorę imienia koni z stajni w której jeżdżę np.: -> Essa (najlepiej dodać do karej klaczy ) -> Eyleen -> Era -> Android -> Wicher ( sporo koni takie imię ma ) Lub takie które ja wymyśliłam ^.^ : -> Ellada -> Parabole | |
|
| |
Yakumona Już coś wie
Liczba postów : 248 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pon Paź 31, 2011 2:47 pm | |
| Ja wymyślam imiona koni na życzenie, jeśli ktoś chce, takie które się nie powtarzają. Czasem mam już gotowe imię, czasem daję imię pokrewne do imienia matki lub ojca. Często daję też nieco dziwne imiona, np. Siostra Młynarza, Obieżyświat, Jesienny Skrzat... | |
|
| |
Sweet Rabbit ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Rabbitek Liczba postów : 1911 Dołączył : 04/11/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Lis 20, 2011 12:42 am | |
| Ja daję moim koniom imiona angielskie, jak np. Clower, Emily, Zack, Jony. Dodatkowo dodaję plusiki, co bardzo ładnie wygląda + ... +, a jeśli koń ma min. gwiazdkę to jest to !+ ... +!. Jeśli jest to róg to ^+ ... +^, bezróg ^- ... -^ a każdy inny koń nie należący do hodowli - ... -. Polecam takie imiona jak Cody i Ashley. BAY | |
|
| |
poziomka22 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : poziomka22 Liczba postów : 2369 Dołączył : 31/07/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Lis 20, 2011 1:39 am | |
| Ja mam przyrostek na Olimpie po francusku więc araby nazywam tak jak się nazywali bogowie i boginie. | |
|
| |
Natusia:) Już coś wie
Liczba postów : 195 Dołączył : 14/09/2011
| Temat: Imiona dla koni Nie Lis 20, 2011 2:11 am | |
| Ja znam takie, mało ale może się komuś spodobają: >Pokusa >Kwestura >Mokata >Nina >Nika >Lagona >Jasmina >Ismena >Willa >Natalii Większość z tych imion noszą moje konie na howrse | |
|
| |
Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Lis 20, 2011 3:14 am | |
| Ja nazywam konie zawsze po matce. Ma to swoje wady ale przynajmniej jak się patrzy na imię to wiadomo po kim. Najgorzej jest jak jedna kobyła ma dużo źrebaków i zaczynają się kończyć pomysły. Ale ogólnie imiona mam bardzo zróżnicowane: tytuły piosenek, dziwne imiona które sama wymyślam, polskie słowa i nawet jedną postać z filmu. | |
|
| |
Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Nie Lis 20, 2011 4:48 am | |
| Efekt wrodzonego lenistwa: wklepujemy w wujka google hasło "name generator", wybieramy dowolny link, wyszukujemy imię Całkiem sporo można np. znaleźć też tutaj: http://www.horses-and-horse-information.com/horsenames/a.shtml | |
|
| |
Hella Już coś wie
Liczba postów : 214 Dołączył : 23/04/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Pon Lis 21, 2011 8:47 am | |
| Nevarra fajny ten link. Można sobie znaleźć coś fajnego. Ja kiedyś tworzyłam razem z kilkoma osobami listę imion smoków na nightwood i teraz czasem z niej korzystam. | |
|
| |
Yakumona Już coś wie
Liczba postów : 248 Dołączył : 31/10/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Lis 29, 2011 12:31 pm | |
| Hella, ja na nightwood mam 6 smoków z japońskimi imionami i jednego z imieniem Venevia, które wymyśliłam, a także tak nazywa się moja klacz startowa. Tak jak ty używam polskich słów, imion, które sama wymyślę i tytułów piosenek, np. Dust 'N' Bones, Street of Dreams. Ale łaskawie proszę wszystkich o NIEKOPIOWANIE imion moich koni. Moje jednorożce mają łacińskie imiona, moja klacz Cataracta miała takie źrebaki: Frigus, Fluenten Amnem, Tempestas, Sapphirus. | |
|
| |
Piernikowa Mamba Raczkujący
Liczba postów : 82 Dołączył : 07/10/2011
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni Wto Lis 29, 2011 1:02 pm | |
| A ja zakochałam się w imionach z 'Sh' ,ubóstwiam je <3 Shir,Shari,Shary,Shara,Sharin,Sharistia itp. Lubię też coś w stylu 'Dosiąść wiatr' tylko ,że po francusku :3 | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Witam, proszę pisać imiona koni | |
| |
|
| |
| Witam, proszę pisać imiona koni | |
|