Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Uruchamianie tabletu. | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 8:52 am | |
| Mam baterie AAAA, ale Pentagram i tak nie działa. Bateria włączona. Wsadziła wtyczkę do wejścia USB, i tyle. Nie działa. Co trzeba zrobić. Może w jakiś sposób przełączyć z myszki na tablet? | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 8:54 am | |
| A masz zainstalowane sterowniki? | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 8:58 am | |
| Kiedy podłączałam poraz pierwszy, wyświetliło się że trzeba zainstalować sterowniki, kliknęłam ok, instalowało się kilka sekund i wyświetliła się informacja że urządzenie jest gotowe do użycia. Ale do końca nie pamiętam. To było jakiś czas temu. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 9:14 am | |
| Głupie pytania- a czy od tamtego czasu robiłaś coś z komputerem? A może usunęłaś sterowniki? Od jak dawna nie ruszałaś tabletu? Próbowałaś z innymi portami USB albo na innych komputerach? | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 11:08 am | |
| Agnes, spróbuj na nowo zainstalować stery. Windows lubi wywalać aplikacje, więc być może Twój system zrobił to samo ze sterownikami. Może bateria padła. Nieużywane przez dłuższy czas mogą stracić swoją użyteczność.
Btw. Gdzie kupiłaś baterie AAAA? Potrzebuję identycznych, ale nigdzie nie mogę kupić. | |
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 1:32 pm | |
| Mama szukała w sklepie na ul. Długiej (Kraków). Nie było, ale sprzedawczyni obiecała że poszuka w hurtowni. No i się znalazły. Bateria nie padła bo dostałam je dzisiaj. Wyglądało na to że wszystko jest ok. Kabelek podłączony, w prawym górnym rogu tabletu świeciło się czerwone światełko. Jednak kiedy przesuwałam rysikiem po obszarze roboczym, kursor ani drgnął. Odłączyłam myszkę, ale to nic nie zmieniło. Tablet został kupiony siedem lat temu, i od tego czasu nieużywany. Czy możliwe że po prostu się zepsuł od tak długiego nicnierobienia? | |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Pią Gru 06, 2013 1:54 pm | |
| Wątpię, choć wszystko, co związane z elektroniką, jest możliwe.
Próbowałaś na nowo zainstalować stery? Skoro twierdzisz, że tablet nie był od dawna używany, może po prostu nie masz ich zainstalowanych. Wystarczy, że po drodze instalowałaś świeży system i utraciłaś wszystkie dane, znajdujące się na partycji systemowej. To, że diodka się świeci, nie musi oznaczać, że tablet jest zainstalowany. Jest po prostu podłączony.
U mnie dość często zdarzało się, że musiałam reinstalować urządzenie lub aplikację, która była na dysku, ale Windows z niewiadomych przyczyn mi ją wysypał, więc możliwe, że u Ciebie podobnie jest ze sterem do tabletu. | |
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. Sob Gru 07, 2013 3:03 am | |
| Ale ja sterowniki instalowałam nie siedem lat temu tylko ze dwa miesiące temu | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Uruchamianie tabletu. | |
| |
| | | | Uruchamianie tabletu. | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|