Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Tworzywa Prez | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Prez Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 5 Dołączył : 15/12/2013
| Temat: Tworzywa Prez Nie Gru 15, 2013 1:19 pm | |
| Hej, Postanowiłam troszku się pobawić z moim tabletem i jakimś cudem zainstalowanym nowym programem.Kiedyś tam tworzyłam w wakacje jak nie miałam nic do roboty,po roku szkolnym zaczęło mi brakować czasu,więc najnaturalniej nie ćwiczyłam swojego warsztatu.Chodź próbowałam zaczynać od rzeczy prostych (dwa tyg.od tabletu były dla mnie nie do wytrzymania),założyłam szkicownik i z nudów rysowałam..."poniacze".O dziwo mi wychodziły xD Ale nie o poniaczach teraz będę mówić,lecz trochę porysowałam inne konie z czegoś a'la kursu rysowania i wyszedł mi taki szkic (sorry za zbyt grube linie przy pysku i czole,lecz nie za bardzo zdawałam sb sprawę z nacisku): - Spoiler:
Korzystam z tabletu Bamboo Pen oraz programu ArtRage 2.6 Ogółem chodzi mi o szczerą i porządną krytykę,co jest źle i co mam poprawić.Być może za jakiś kwartał (dziś miałam rejestrację na Howrse) to będzie w CP Pozdrawiam | |
| | | Ania731 Raczkujący
Nick w grze : Ania731 Liczba postów : 70 Dołączył : 19/08/2013
| Temat: Re: Tworzywa Prez Nie Gru 15, 2013 3:33 pm | |
| Trochę za duża głowa jak dla mnie. A nogi za chude. | |
| | | Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Tworzywa Prez Nie Gru 15, 2013 3:51 pm | |
| Masz 2 możliwości: zmniejszyć nieco łeb i skrócić trochę szyję lub zwiększyć nieco resztę - wydłużyć konia i jego nogi, trochę powiększyć zadek i anatomia będzie grała ;)Popraw trochę tylne nogi. Generalnie niezły szkic, jaki masz tablet i program? Mi się nigdy nie udało narysować tak równego szkicu bez kombinowania i we w miarę ludzkim czasie w programach, które mam. | |
| | | Prez Nowy
| Temat: Re: Tworzywa Prez Pon Gru 16, 2013 7:14 am | |
| Dzięki za rady Jak pisałam posiadam tablet Bamboo Pen (jakaś trzecia wersja,ale ja się nie znam) i dodatkowo dostałam przy zakupie Art Rage | |
| | | Prez Nowy
| Temat: Re: Tworzywa Prez Pon Gru 16, 2013 12:30 pm | |
| EDIT Jak z waszymi zaleceniami zmniejszyłam głowę (i konisko wygląda normalnie ^^) nogi lekko poprawiłam,bo są delikatnie obrócone,czyli koń nie stoi idealnie bokiem. - Spoiler:
| |
| | | Sakura ZAGRODZIANIN
Nick w grze : LadyTigra Liczba postów : 2211 Dołączył : 20/06/2011
| Temat: Re: Tworzywa Prez Pon Gru 16, 2013 3:55 pm | |
| Cielsko konia zostawiłabym w spokoju, jednak głowa i odcinek szyjny zaraz za nią troszkę za szerokie, trzeba by było odrobinę je zwęzić, trochę powiększyć ganasz, bo na razie konik ma 'zapadnięte' lico. Nogi od drugiej strony za długie. Gdybyś ustawiła przodem swojego konika, wyszłoby na to, że obie prawe nogi ma o pół pęciny dłuższe od lewych, a że koń ma nieco szerszy rozstaw nóg, niż człowiek stojący na baczność, więc naturalnie trzeba mu zrobić je optycznie krótsze . Na Twoim miejscu poprawiłabym również pierś, odrobinę ją uwypuklając i powiększając. Co do reszty, się nie czepię, bo konik ładny i ciekawam, co wyjdzie z wypełnienia go kolorem . | |
| | | Prez Nowy
| Temat: Re: Tworzywa Prez Wto Gru 17, 2013 4:51 am | |
| Ok.Dzięki za radę Sakuro (i cieszę się,że podoba się Tobie) Właśnie co do koloru to sama nie wiem.Rozmyślam nad jakąś jednolitą maścią z odmianami.Fajnie by wyglądał w jasnokasztanowatej,karej lub jasno gniadej | |
| Temat: Re: Tworzywa Prez Wto Gru 17, 2013 10:27 am | |
| Wiem, że to nie ta rasa, ale niesamowicie kocham srokate konie, zwłaszcza o umaszczeniu karym . Jak widzę łaciate konisko, moje 'śliczne' ślepka od razu zaczynają błyszczeć . | |
| | | Prez Nowy
| Temat: Re: Tworzywa Prez Wto Gru 17, 2013 10:38 am | |
| Taki bardziej przypakowany srokacz będzie jakąś odmianą EDIT: Skróciłam nogi (te dalej),nakreśliłam mniej więcej łatki (będzie chyba kilka wersji kolorystycznych),poprawiłam pierś,jeszcze zmniejszyłam głowę i skróciłam szyję oraz zmniejszyłam miejsce zetknięcia szyi z korpusem. Efekty: - Spoiler:
Tylko mam dylemat do tej strzałki,bo nie wiem czy ją zostawić czy całą łepetynkę czarną zostawić | |
| Temat: Re: Tworzywa Prez Wto Gru 17, 2013 4:14 pm | |
| Nóżki już lepsze, tylko cały czas w głowie coś mi nie pasuje. Mianowicie, uczepiłam się tego ganasza jak rzep psiego ogona . Jeżeli narysujesz go wyżej i połączysz z linią paszczęki, wtedy głowa optycznie się zwęzi i będzie git. Jeszcze szyjkę mu trochę odchudź, bo za bardzo odznacza się na tle całej sylwetki . Reszta, uważam, że jest w porządku . Jak uda mi się zainstalować tablet na lapie siostry, pokażę, o co mi chodzi . Konik śliczny, tylko wymaga jeszcze kilku drobnych poprawek kosmetycznych . | |
| | | MrsKopytko Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Mrs Kopytko Liczba postów : 3453 Dołączył : 16/12/2011
| Temat: Re: Tworzywa Prez Sro Gru 18, 2013 3:12 am | |
| Ja to bym się uczepiła prawej tylnej nogi. Wygląda jak złamana ;c | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Tworzywa Prez | |
| |
| | | | Tworzywa Prez | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |