W konkursie wzięły udział następujące osoby:- Baldurrka z opowiadaniem "Dyrendarda i Damyarvent"
- gracja_m z opowiadaniem "Spotkanie z Wróżką i Pegazorożcem"
- mycha805 z opowiadaniem bez tytułu
- Star-x3 z opowiadaniem "Mój ty Aniele"
- wampirka3012 - z opowiadaniem "Nimfa..."
- d-_-bKoniara z opowiadaniem "Skryte myśli Czarodziejki"
- iskra o z opowiadaniem "Kłopoty jeża i inne historie"
- Ognistaa z opowiadaniem bez tytułu
- Vensis z opowiadaniem "SZKARŁATNYM ATRAMENTEM"
- Shelle z opowiadaniem "riko- japońskim piórem."
- Rademedes z opowiadaniem bez tytułu
Już po pierwszych kilku zdaniach wiedziałam, że ciężko będzie to przebić. Czytało się jak prawdziwą książkę - bohater i świat wokół niego żyją. Po użytym słownictwie widać, że co jak co, ale książek tego typu czyta sporo
Jeśli coś kiedyś wyda - bardzo chętnie przeczytam. Gratuluję
II miejsce Tu wahałam się między dwoma pracami. A ostatniego dnia doszła jeszcze trzecia walcząca o to miejsce... W końcu jednak zdecydowałam się przyznać nagrodę Rademedes. Ciekawe wprowadzenie w świat. Opis bohaterów elegancko wkomponowany w treść, ciekawe zakończenie.
Ponieważ dwie inne prace też były bardzo dobre postanowiłam przyznać...
III miejsce za które nagroda wynosi 30 tys Equus. Miejsce to egzekwo otrzymują: Star_x3 oraz Vensis. Vensis - jeśli można kiedyś otrzymać ciąg dalszy - prosiłabym
Praca bardzo dobra jednak do pierwszego miejsca zabrakło... Czegoś... Miecz, który ma swoją osobowość przewinął się kiedyś w jakiejś czytanej przeze mnie książce... Może to mi nie podpasowało...? Nie wiem...Praca była więc początkowo typem numer dwa. Ale przyszła Rademedes i po dłuższej analizie wybrałam jednak ją. Star - też coś innego, bohaterka z krwi i kości. Tylko ta nazwa wrogów, którzy ją zaatakowali... Nie można było coś swojego?
gracja_m - W opowiadaniach dziwnie wyglądają konkretne godziny (ok 22; 20.30). Tak samo emoticony - powinno się je raczej zastąpić "uśmiechnął się" "zaśmiał się". Poza tym dziwne połączenie dwóch historii... Można było rozciągnąć jakoś tę przygodę z pegazorożcem, opisać lot, odczucia... Historia dziewczyny mało wiarygodna - o ile on ma trochę życia w sobie, o tyle ona w ogóle.
iskra o - to niestety nie jest fantasy...
mycha805 - Jakoś nie przepadam za polskimi imionami w książkach fantasy...Początek ciekawy. Ten pomysł... Ale druga połowa, to co się działo po tygodniu... Można to było fajnie rozwinąć, tę podróż na bagna, spotkanie ze strzygą. A ty streściłaś to do jednego, czy dwóch zdań
Wielka szkoda....
Ognistaa - widzę nawiązanie do doktora WHO z Tardisem, a można było coś swojego wymyślić
Mało wiarygodne dla mnie to początkowe zaproszenie - zobaczyła wariata, wystraszyła się go i zamiast zwiać zaprasza go do domu?
Shelle - jakoś dziwnie napisane... Musiałam przeczytać dwa razy zanim załapałam o co chodzi. Ten kawałek pieśni... Jaką JĄ? Można było rozwinąć tą pieśń...
wampirka3012 - Dziwne zakończenie... Takie urwane... W skrócie "wróciła do domu i koniec". Ciekawie zaczęte, dobra forma, opisy... Ale zepsute zakończeniem. Już lepiej było pozostać na: " Dziewczyna długo jeszcze stała i spoglądała w stronę, gdzie ostatni raz widziała jednorożca." Podobało mi się też jej imię
nr 3 -iskra o
nr 4 -mycha805
nr 5 -Ognistaa
nr 6 -Shelle
nr 7 -wampirka3012