Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Magda˙˙˙˙˙˙˙

Go down 
+2
Krysia1
magdasa
6 posters
AutorWiadomość
magdasa
Nowy

Liczba postów : 12

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 5:04 am

Mam na imię Magdalena
szukam przyjaciół na hworse, ale jestem troche nieśmiała
nie wiem jak zagadać. Nikogo nie mam wsród znajomych, a nie chce się narzucać nikomu.
Jestem od 3 tyg w grze, mam klacz Bell bell i ogiera Brolga
ktoś chce się ze mną zapzyjażnić? Można śmiało pisać prywatne wiadomości do mnie, możemy pogadać o koniach, bo je bardzo lubie, choć nie mam żadnego w realu.
Pozdrawiam
Powrót do góry Go down
Krysia1
W skromnych progach Zagrody
Krysia1

Nick w grze : Krysia1
Liczba postów : 349

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 7:33 am

Witaj w grze Magdo Smile Napisz do kogoś że pokrycie oferujesz. I się zaprzyjaźnisz. Ja tak miałam Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=126272
LadyArvena
Administrator
LadyArvena

Nick w grze : LadyArvena
Liczba postów : 4123

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 7:41 am

Witamy na forum Wink

Czym jeszcze, oprócz koni się interesujesz? Jeśli można wiedzieć...
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=187343
Volkovia
Volkovia

Nick w grze : Volkovia
Liczba postów : 304

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 8:45 am

Tak ogólnie "witamy na forum" to mój tekst ;p

Napisz o sobie więcej, jakieś zainteresowania, jaką muzykę lubisz a na pewno kogoś poznasz.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3187635
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Nick w grze : Kara_fryza
Liczba postów : 562

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 8:48 am

Witaj Madźka Smile Tutaj napewno znajdziesz dużo fajnych osób:) Ja się narazie jeszcze nie spotkałam na tym forum z kimkolwiek stroniącym od znajomości. Po to forum jest, żeby rozmawiać, poznawać się i zdobywać przyjaciół Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=282990
magdasa
Nowy

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 9:39 am

dzięki za odzew Wink
należe do osób, które od małego miały na punkcie zwierząt kota Smile
Szczególnie lubie psy i konie. W domu mam psa imieniem Pikuś (ratlerek). Hodowałam kiedyś rybki, ale mi nie szło.
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 9:52 am

ja mam teraz z chłopakiem 3 akwaria i też jemu coś nie idzie. Choć mi się wydaje ze po prostu mu się nie chce czyścić. Wiecznei ma tam glony...
Powrót do góry Go down
magdasa
Nowy

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 3:05 pm

oj, te glony

Ostatnio zmieniony przez magdasa dnia Pon Mar 14, 2011 11:06 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 3:17 pm

Ni używaj proszę mojego imienia ani w grze ani na forum. Tu jestem Furia albo Kara, ew. ktoś jeszcze do mnie pisał Fryzia. Jestem dziwna i żyję w dwóch światach. Jednym jest życie, drugim są moje sny i życie po doświadczeniach z LD zmienione. Nie chcę tu być Izą. Tu jestem Furia, Kara, Fryzia.

My mamy w każdym rośliny i to właśnie od żywych roślin są glony. Jak po czyszczeniu nie ma roślin to i nie ma glonów. Jak są rośliny, to są glony... Najwyraźniej tak musi być Neutral
Powrót do góry Go down
Qnie055
Raczkujący
Qnie055

Liczba postów : 71

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostNie Mar 13, 2011 11:26 pm

Ja na glony miałam 1 sposób - glonojad Smile
Powrót do góry Go down
magdasa
Nowy

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 1:37 am

ok Fryzia Wink
ja miałam glonojady i to mi tez nic nie dawało. A z tymi roślinkami to już nie wiem? ja icj wogóle nie miałam, a miałam takie zielone akwarium, jak nie wiem co, a potem szybko rybki mi padały Sad
Powrót do góry Go down
magdasa
Nowy

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 1:42 am

w sumie powinnam podać na początku mój profil: http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=727082
Powrót do góry Go down
Qnie055
Raczkujący
Qnie055

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 10:50 am

Może to było nieodpowiednie PH wody czy też bakterie ?
Ja zawsze dosypywałam sól (taką dla ryb, do kupienia w zoologicznym)

I raz na jakiś czas też takie kolorowe (niebieskie) kropelki, one zapobiegały rozwojowi bakterii.
Jeśli kupiłaś jakąś nową rybę to przez nią mogła reszta zdechnąć.
Miałam też w akwarium prawdziwą muszlę. To podobno dobrze działa na wodę.
Powrót do góry Go down
Furia
ZAGRODZIANIN
Furia

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 12:40 pm

O, muszę spróbować z solą i tym niebieskim likierem, słyszałam o tym. Podobno faktycznie działa. Nam jeszcze żadne nie zdechły, ale mam filtr, żywe rośliny (ryby muszą takie mieć!), mam Heleny (ślimaki wysysające inne szkodliwe ślimaki) i co kilka dni wymieniam 30% objętości wody na świeżą. To wszystko ma duże znaczenie.
Powrót do góry Go down
Qnie055
Raczkujący
Qnie055

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 12:50 pm

Też nigdy nie wymieniałam całej wody, a miałam akwa. przez 2 lata.
Raz tylko parzyliśmy kamyczki, bo właśnie tam gdzie glonuś nie docierał były glony.
Powrót do góry Go down
Krysia1
Krysia1

Nick w grze : Krysia1
Liczba postów : 349

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 1:00 pm

Ale glonojady nie jedzą glonów. To są błędne informacje. Też tak myślałam dopóki nie wytłumaczył mi facet w zoologicznym.
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=126272
Qnie055
Raczkujący
Qnie055

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostPon Mar 14, 2011 1:09 pm

No nie wiem, ale w każdym razie oczyszcza z zielonego mchu Wink
Powrót do góry Go down
magdasa
Nowy

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostWto Mar 15, 2011 4:37 pm

Może jeszcze się pokuszę kiedyś o akwarium, jak bede miała swoje mieszkanie. Rybki zawsze mnie uspokajały i mogłam się patrzeć na nie długimi minutami. A jakie macie rybki? ja hodowałam gupiki, mieczyki, molinezje, skalary, glonojada też miałam i kiryski. Zmieniałam wodę , co miesiąc, miałam filtr i grzałke. Akwarium 50 l, bo z dużym jest łatwiej prowadzić hodowle, ale nie szło mi to. Nie rozumiałam tego, że mój sąsiad miał mniejsze akwarium, zielono tam było od glonów, jeszcze gorzej niż u mnie, a rybki u niego dobrze się miały. No ,ale miał żywe rośliny, a ja nie.
Powrót do góry Go down
Qnie055
Raczkujący
Qnie055

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipostSro Mar 16, 2011 11:02 am

Ja hodowałam glonojada, prętniki, skalary, duszki brazylijskie, welony "teleskopy", swego czasu też mieczyki i gupiki, ale przede wszystkim bocje wspaniałe - moje ukochane rybki, miałam ich w akwarium aż 6.
I jeszcze sumiki, sumiki rekinie, gurami, zawsze był jakiś bojownik syjamski lub wspaniały i parę przeźroczek.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Magda˙˙˙˙˙˙˙ Empty
PisanieTemat: Re: Magda˙˙˙˙˙˙˙   Magda˙˙˙˙˙˙˙ I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Magda˙˙˙˙˙˙˙
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: ARCHIWUM :: Archiwum-
Skocz do: