Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
blaze the cat Już coś wie
Nick w grze : blaze the cat Liczba postów : 128 Dołączył : 23/02/2013
| Temat: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Sro Sty 29, 2014 10:06 am | |
| Jeśli masz smartphone'a z JAKIMKOLWIEK programem, w którym można coś narysować, nawet jeśli jest on przeznaczony do pisania np. notatek (np. QuickMemo), spróbuj swoich sił. Nie masz talentu? Jeśli najpierw spróbujesz, a nie od razu ziu z tabletem - zaoszczędzisz pieniądze i czas. RYSIK Przydaje się też na tablecie!
Aby dotykowy ekranik podchwycił go i się nie porysował, bierzemy... NIE ŚMIAĆ SIĘ... wykałaczkę LUB patyczek do szaszłyków. Następnie trzemy o coś, by końcówka była miękka (tzn. żeby były włoski). Masz rysik.
Dawać porady XoX | |
| | | Szarusia16 Przyjaciel Zagrody
Liczba postów : 745 Dołączył : 20/04/2011
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Pią Sty 31, 2014 11:09 am | |
| Tablet graficzny to nie to samo co te tablety z dostępem do internetu i innych pierdół. Nijak się one mają do rysowania. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Pią Sty 31, 2014 11:17 am | |
| - Szarusia16 napisał:
- Tablet graficzny to nie to samo co te tablety z dostępem do internetu i innych pierdół. Nijak się one mają do rysowania.
Zgadzam się. |
| | | Aquila Raczkujący
Nick w grze : Aquila. Liczba postów : 72 Dołączył : 01/07/2014
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Wto Lip 01, 2014 1:11 pm | |
| Przecież ekrany tabletów nie-graficznych nie działają na nacisk... | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Sro Lip 02, 2014 2:49 am | |
| Nie wiem jak z innymi, ale mój telefon nie reaguje na nacisk, a bardziej na ciepło ludzkiego ciała. No nie wiem na co, ale jak dotknę ekranu np. zakrętką od butelki to nawet się nie skapnie ;-; | |
| | | Aquila Raczkujący
Nick w grze : Aquila. Liczba postów : 72 Dołączył : 01/07/2014
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Sro Lip 02, 2014 3:19 am | |
| Właśnie doczytałam. Większość ekranów dotykowaych działa następująco: kiedy dotykamy ekranu, zmienia się pole elektryczne na nim i urządzenie może 'znaleźć' położenie naszego palca. Tak więc naciskanie patyczkiem nic nie da, bo nie zakłóca pola. | |
| | | kim* Jedną nogą w ZM
Nick w grze : kim* Liczba postów : 557 Dołączył : 18/06/2013
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Sro Lip 02, 2014 5:23 am | |
| Większość smartfonów produkowanych teraz reaguje wyłącznie na tworzywa organiczne typu palce, włosy etc. więc nie ma szans żeby patyczek/folia "zrobiły" cokolwiek na ekranie. I niektórym radzę podszkolić się w temacie tabletów i tabletów graficznych, bo to dwie zupełnie inne rzeczy. | |
| | | Izzy Feary Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 2 Dołączył : 30/08/2016
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet Wto Sie 30, 2016 4:04 am | |
| Na moim smartfonie mogę w ustawieniach włączyć tryb 'w rękawiczkach' wtedy mogę używać dosłownie wszystkiego, aby korzystać z ekranu. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet | |
| |
| | | | Smartphone - sprawdź, zanim kupisz tablet | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|