Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Fatalna jakość prezki z gifem | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Derbella98 Nowy
Nick w grze : Derbella Liczba postów : 29 Dołączył : 16/01/2014
| Temat: Fatalna jakość prezki z gifem Sro Lut 05, 2014 7:23 am | |
| Hej, nauczyłam się niedawno robić prezentacje z gifem. Wykonuje je w gimpie 2.6. I problem jest w tym, że ona zapisuje się w bardzo kiepskiej jakości i nie wiem jak ustawić lepszą jakość m.in. napisy się baardzo pikselizują albo znika ramka... Da się to naprawić? A może trzeba zrobić coś innego, robię gdzieś błąd? W jakich darmowych programach da się jeszcze robić prezentacje z gifem? Przykład - https://2img.net/h/oi59.tinypic.com/ofr5hy.jpg Przykład - https://2img.net/h/oi58.tinypic.com/2ywww0g.jpg Pozdrawiam i proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony przez Derbella98 dnia Wto Lut 11, 2014 12:27 pm, w całości zmieniany 1 raz | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Sro Lut 05, 2014 11:01 pm | |
| Wiesz, jak bardzo chcesz to i photoshop jest darmowy x.x. |
| | | ebonita Główny Grafik
Nick w grze : ebonita Liczba postów : 787 Dołączył : 03/10/2012
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Czw Lut 06, 2014 12:31 am | |
| proszę tu nie propagować piractwa fakt faktem photoshop ma miesiąc używania za darmo ... a co do gimpa to zapraszam na fora tematyczne gimpa tam na pewno znajdziesz wiele odpowiedzi | |
| | | Derbella98 Nowy
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Czw Lut 06, 2014 5:26 am | |
| Niestety tylko na miesiąc... Tak już czytałam wiele informacji ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie więc zapytałam tutaj ;)Poczekam jeszcze chwilę, może ktoś będzie umiał mi pomóc. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Czw Lut 06, 2014 9:03 am | |
| - Derbella98 napisał:
- Niestety tylko na miesiąc... Tak już czytałam wiele informacji ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie więc zapytałam tutaj ;)Poczekam jeszcze chwilę, może ktoś będzie umiał mi pomóc.
Ależ ja właśnie mówię o tym że ma miesiąc użytkowania darmowy. Nie żebym coś... Ja? Piractwo? NIUEEE _^_ |
| | | Vi. Już coś wie
Nick w grze : Wioletta9992 Liczba postów : 128 Dołączył : 09/12/2013
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Sob Lut 08, 2014 4:57 pm | |
| Można to robić różnie, ale i tak gif to gif, powiedźmy sobie szczerze - masakrycznie słaba jakość. Jeżeli chodzi o napis, to ja ogólnie polecam zrobić go osobno, nie na tle po prostu. To się tyczy wszystkiego(oprócz ramki). Ale ja się nie znam, ja to wszystko ogólnie kodem robię, więc nie mam takiego problemu.
| |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Nie Lut 09, 2014 4:01 am | |
| Wiesz, format gif ma to do siebie że nie obsługuje półprzezroczystości (w tym półprzezroczystych pikselków na krawędziach literek), no i ma ograniczenie do 256 kolorów. I nic z tym nie zrobisz. | |
| | | Derbella98 Nowy
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem Wto Lut 11, 2014 12:26 pm | |
| Szkoda... dziękuje (jeśli ktoś ma jeszcze jakieś rady czy coś to proszę na pw) | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Fatalna jakość prezki z gifem | |
| |
| | | | Fatalna jakość prezki z gifem | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|