mikerowave Główny Grafik
Liczba postów : 1075 Dołączył : 14/07/2013
| Temat: Divanne & Jade Sob Kwi 05, 2014 3:06 pm | |
| - Rozdział I:
Był to mroźny poranek kiedy Divanne obudziła się i ujrzała wiszącą nad nią głowę uśmiechniętej Jade. Były one najlepszym przyjaciółkami od czasów gimnazjum. Połączyła je miłość do Arctic Monkeys lecz potem okazało się, że miały o wiele więcej wspólnego. Divanne automatycznie popatrzyła na zegar na ścianie. Pokazywał godzinę szóstą czternaście.-Co chcesz?- powiedziała Divanne ze śpiochami w oczach.-Chciałam ci powiedzieć coś bardzo ważnego!- krzyknęła podekscytowana Jade.-Gadaj.- odpowiedziała Divanne sięgając po świeżą kawę, która stała na stoliku obok łóżka.-Mamy bilety! Rozumiesz?! Bilety na Cracow City Festival 2021! I dobrze wiesz kto będzie grał!- zaczęła ryczeć Jade podskakując na łóżku. Divanne wypluwając trochę kawy na pościel zaczęła gadać:-Arctic Monkeys! Vampire Weekend! Queens Of The Stone Age! Kurna! Jade jak ty to załatwiłaś?!-To nie ja nam zdobyłam bilety.- szepnęła Jade kręcąc oczami.-To kto?- zapytała Divanne z ciekawością.-Kamikazia... trochę dziwne, co nie? Ona chyba nigdy nie lubiła żadnego z tych zespołów a też się wybiera z nami.- odpowiedziała zastanawiając się. Divanne wiedziała, że Kazia od dawna lubiła Arctic Monkeys, choć nie chciała się do tego przyznać. Div siedziała tak przez parę sekund aż Jade popatrzyła na nią dziwnym wzrokiem.-Dziwne! Tak, bardzo dziwne.- powiedziała zdenerwowana Div.-No...- odpowiedziała Jade z bardzo podejrzanym wzrokiem. -Może wreszcie zobaczę miłość mojego życia!-Na pewno zobaczysz.- zaśmiała się Divanne.-No to... jeszcze trzy dni do rozpoczęcia! Musimy zacząć szykować się!- zaczęła śmiać się Jade. Obie dziewczyny sięgnęły po swoje kawy i zaczęły rozmawiać o koncercie.Kiedy skończyły się im napoje wstały z łózka i pobiegły do kuchni. Stała tam Ejli, która zostawała u nich na weekend.-Bry.- powiedziała do dziewczyn i zawróciła do pokoju gościnnego. Div i Jade zaczęły szykować śniadanie. Kiedy jajka się usmażyły zadzwonił dzwonek do drzwi.-Idź otwórz.- powiedziała Jade mieszając sałatkę. Divanne podeszła do drzwi i zajrzała przez oczko. Na korytarzu stała rudowłosa dziewczyna.-Kami! Wejdź.- powiedziała Div otwierając drzwi.-Dzięki.- odpowiedziała Kamikazia. -Ave!- powiedziała machając ręką gdy ujrzała w kuchni zapracowaną Jade, która właśnie zajmowała się nakładaniem jedzenia na talerze.-Cześć Kamyk, jajka?- powiedziała uśmiechając się lekko.-Pewnie!- krzyknęła Kami zdejmując kurtkę i siadając przy barku w kuchni.~*~
- Rozdział II:
Kiedy dziewczyny skończyły jeść śniadanie do kuchni weszła Van. Wyglądała na zadowoloną.-Skąd się tu wzięłaś?!- krzyknęła Div wyskakując z siedzenia. Wykonując tą czynność potrąciła Jade, której kubek z gorącą kawą wyleciał wysoko w powietrze. Kamikazia śledziła ten lot z otwartą gębą. Kubek poszybował w górę i zaczął spadać. Jade szybko odskoczyła, ale Kami nadal gapiąc się bezpłodnie w niego, siedziała w miejscu. Kubek uderzył mocno o blat i kawa popłynęła wszędzie, większość wylądowała na biednej Kazi. Całe jej włosy były mokre. Wszystkie dziewczyny patrzyły przerażone na nią. Nagle jej włosy zaczęły zmieniać się na kolor przypalonej jajecznicy. Odskoczyła od barku i krzyknęła:-Kurna chata! Nie!- zaczęła płakać i pobiegła szybko do łazienki. Jade i Div popatrzyły na siebie. Jade podniosła kawałek kubka na, którym widniał kawałek oka Matta. Div zaczęła grzebać po szafkach w poszukiwaniu szmatki by wytrzeć rozlaną kawę.Godzinę później z łazienki wyszła Kamikazia i krzyknęła:-Smażcie się w piekle!- wzięła swoją kurtkę i wybiegła za drzwi. Dziewczyny nie spodziewały się takiej reakcji. Van nie odezwała się słowem od momentu kiedy Kazia została oblana.-Dziewczny... nie powinnyśmy jej przeprosić?- zapytała nieśmiale Vanil.-Zwariowałaś! To ona gapiła się na kubek i nie ruszyła się.- warknęła Jade.-Jade, nie przesadzajmy. To nasza wina, że ten kubek się rozbił.- powiedziała Divanne próbując uspokoić Jade.~*~
All By Divan, 2014
Ostatnio zmieniony przez Divan dnia Nie Kwi 06, 2014 6:35 am, w całości zmieniany 6 razy | |
|
Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 1:00 am | |
| O! Ja też tutaj jestem. I nawet wpuścili mnie do domu. <3 | |
|
Gość Gość
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 1:11 am | |
| Kejtom tylko jedno nie pasuje. "Połączyła ich miłość do...", jeżeli się nie mylę to powinno być: połączyła je. Chyba że ktoś zmienił płeć. |
|
Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 1:58 am | |
| | |
|
mikerowave Główny Grafik
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 3:50 am | |
| - Kejt napisał:
- Kejtom tylko jedno nie pasuje. "Połączyła ich miłość do...", jeżeli się nie mylę to powinno być: połączyła je. Chyba że ktoś zmienił płeć.
Poprawiłam XD | |
|
mikerowave Główny Grafik
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 5:04 am | |
| Został dodany rozdział drugi! | |
|
Creamy Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Creamy Liczba postów : 515 Dołączył : 08/09/2013
| Temat: Re: Divanne & Jade Nie Kwi 06, 2014 5:09 am | |
| Jestem w opowiadaniu | |
|