Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Koń | |
|
+6Alex147656 Sakura blaze the cat Jetrel ebonita Weraj02 10 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Dżemik Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : JadeXDD Liczba postów : 2112 Dołączył : 13/10/2012
| Temat: Re: Koń Nie Kwi 20, 2014 4:20 am | |
| Bardzo ładne prace. Najbardziej podoba mi się ten niebieski. Od kiedy rysujesz?
* Autorkę wątku proszę o niepisanie posta pod postem, a edytowanie ich. Jeśli takie sytuację będą się powtarzac będę zmuszona dac ostrzeżenie. Ewentualnie posta pod postem można napisac jeśli nikt nie pisał ostatnio w wątku. * | |
| | | Weraj02 Raczkujący
Nick w grze : Ruda tańczy Liczba postów : 83 Dołączył : 05/12/2013
| Temat: Re: Koń Nie Kwi 20, 2014 10:34 am | |
| Dobrze, a rysuję od kilku miesięcy, oczywiście na komputerze, pracę z ogólnie rysunkami końmi zaczęłam, kiedy miałam 8 lat, takie dziecięce rysunki, lepiej zaczęłam, kieydy kupiłam sobie książkę-poradnik o rysowaniu tych zwierząt. Zrobiłam kolejny wybryk natury, ale tym razem pracowałam 2 godziny edit:Złączyłam dwa posty, ponieważ napisałaś posta pod postem. ~JadeXDD | |
| | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Re: Koń Sob Cze 07, 2014 11:59 am | |
| No, powracam z dwoma pytaniami: 1.Czy ktoś się za mną i mymi bazgrołami stęsknił? 2.Czy mogę to wrzucić? | |
| | | Nemmip Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Nemmip Liczba postów : 428 Dołączył : 08/03/2014
| Temat: Re: Koń Sob Cze 07, 2014 12:21 pm | |
| Powiem prosto: Ostatni rysunek na 90% nie przejdzie. Po pierwsze anatomia. Zacznę od dołu - Kopyta są w złym kształcie. W miarę dobrze wycieniowane. Ale przyjrzyj się anatomii kopyt końskich, cieniom, jakie na nie spadają, światłu itp.KOPYTA - Co do samych nóg to anatomia ich jest taka sobie. Cieniowanie leży i kwiczy, bo nie widać, gdzie są stawy, wgłębienia, uwypuklenia itp. A przy okazji zauważ jakie tinkery (oczywiście zakładam, że to Tinker) mają "grube" nogi - Tułów i szyja są zdecydowanie za krótkie. Popatrz na zdjęcia, jeśli masz możliwość- pojedź na stajnię "pomacaj" (XD) sobie konie. Posprawdzaj, gdzie mają miejsca wklęsłe, gdzie są stawy, poszczególne kości i ect. Zobacz też na poniższy obrazek: - Spoiler:
- Głowa jest zdecydowanie za krótka, oczy, chrapy, pysk nie są wycieniowane. Ogółem trzeba przejrzeć dużo tutów. Osobiście polecam poszukanie sobie na Youtube speed artów. Mi osobiście to pomogło w technice cieniowania. | |
| | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Re: Koń Nie Cze 08, 2014 1:33 pm | |
| Ok, tamten to już całkiem mi poległ, narysowałam coś ognistego. To nie miał być tinker, tylko jakiś arabopodobny z plamami xD - Spoiler:
| |
| | | Weraj02 Raczkujący
| | | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Re: Koń Nie Lip 13, 2014 7:24 am | |
| Teraz sobie poćwiczyłam na linearcie z googla. Jak mi wyszło? P.S. Dodałam nowy post, bo to inny temat. | |
| | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Dwa z padem (lipiec) Czw Lip 17, 2014 3:23 pm | |
| Ok, zrobiłam coś, co m przypomina konika. Nie wiem jeszcze jak zrobić takie "kołeczka" na sierści siwka. Drugie cudo Trochę mi nie wyszedł róg. | |
| | | Alaya Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Alaya Liczba postów : 731 Dołączył : 09/07/2012
| Temat: Re: Koń Wto Lip 22, 2014 1:04 pm | |
| Czy inspirację do tych dwóch ostatnich brałaś z maści ZJ z Howrse? Bo widzę pewne podobieństwo. Co do tego: Podoba mi się ogon, całkiem nieźle Ci wyszedł, grzywa troszkę gorzej. Polecam Ci poczytanie tutoriali, np. ten autorstwa vernille: klik. Jeśli chodzi o cienie to według mnie jest ich trochę za mało, np. na klatce piersiowej - tam cień istnieje pod postacią jednobarwnej, szarej plamy. Poza tym koń ma nieco nierówne kontury, np. na brzuchu ma taką grubą kreskę, której nie powinno być przynajmniej z lewej strony, gdzie raczej powinno być coś jaśniejszego. Z tyłu jego ciała cienie są już ładniejsze niż na jego początku, ale też jeszcze trochę bym je poprawiła, przede wszystkim na tej nodze najbardziej z tyłu. Ma też nieco krzywe kopyta, niektóre są bardziej zaostrzone, a inne bardziej zaokrąglone, przez co wyglądają nierówno. Tylne kopyta nie powinny być też mniejsze o przednich (mówię tu przede wszystkim o lewym tylnym w porównaniu do prawego przedniego choć może tylko tak mi się wydaje przez te różnice w zaostrzeniu na końcach). Jeśli rysowałaś go sama to nie jest zły, gdyby trochę poprawić cienie i grzywę mógłby z niego wyjść całkiem przystojny koń, więc życzę Ci weny i mam nadzieję że nad nim popracujesz. | |
| | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Re: Koń Sro Lip 23, 2014 3:19 am | |
| Inspiracje czerpałam z googla, a linie są krzywe, bo nie ogarniam photoshopa i nowego pada, a co do cieni, to też tak sądzę Dziękuję, a co do kotyp, zdjęcie nie miało dobrze widocznych kopyt, a kożystałam z jenego. | |
| | | Weraj02 Raczkujący
| Temat: Re: Koń Sob Paź 04, 2014 4:44 am | |
| Proszę o usunięcie tematu | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Koń | |
| |
| | | | Koń | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |