Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Wada wzroku... | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Shizuka Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 25 Dołączył : 05/11/2013
| Temat: Wada wzroku... Czw Kwi 10, 2014 11:57 am | |
| Nie wiem czy tutaj powinnam to napisać, a nie znalazłam podobnego tematu, więc...
Otóż tak. Dzisiaj byłam u okulisty. Wyniki badania mnie zdziwiły. Wada wzroku : 0,75. Do tej pory nie miałam żadnych problemów ze wzrokiem, sokole oko i brak "rozmazanego obrazu". W wieku 3-4 lat miałam coś w stylu "ukrytego zeza", czyli przy oglądaniu np. obrazków w gazecie jedno oko mi uciekało, ale dzięki ćwiczeniom z długopisem i w przychodni na specjalnym sprzęcie, oraz rocznej udręki z okularami udało się u mnie całkowicie wyeliminować tą wadę. Co rok chodziłam do okulistki i wyniki były pozytywne, czyste 0.0. Mam teraz takie pytanie. Lekarz powiedział mi, że nie ma potrzeby bym nosiła okulary. Od czego zależy czy ktoś musi je nosić czy nie mimo tego, że ma taką samą wadę? | |
| | | PlaybackJunkie8 Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Julis Liczba postów : 1483 Dołączył : 07/12/2012
| Temat: Re: Wada wzroku... Czw Kwi 10, 2014 12:13 pm | |
| Wydaje mi się, że zależy od wady. Masz samą wadę, która nie wykracza poza 1.0, więc chyba nie ma potrzeby. Ja sama mam blisko zera, ale, niestety, mam astygmatyzm, przez co okulary nosić muszę. : x Ale gdybym nie miała to prawdopodobnie nie musiałabym nosić. Więc wydaje mi się, że to zależy od wady i tym, czy są jakieś inne choroby. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Wada wzroku... Pią Kwi 11, 2014 12:28 am | |
| Ja ci zazdroszczę tak niskiej wady, nie musisz okularów na to. Ja mam np. na lewe oko -3 a na prawe -0,5. To dopiero masakra. |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Wada wzroku... Pią Kwi 11, 2014 2:42 am | |
| Ja mam ponad dwa, wiec okulary nosze, brat na jednym oku ma niby malo, ale astygmatyzm, i musi nosic. Jak masz czyste 0.75 to nie kazdy nosi okulary. Przy astygmatyzmie juz bys musiala nosic | |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Wada wzroku... Pią Kwi 11, 2014 6:41 am | |
| Od wady i dodatkowych chorób. Ja mam - 20 na obydwa oczy, i okulary - 14 | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Wada wzroku... | |
| |
| | | | Wada wzroku... | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |