Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak czyścić okulary? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Jak czyścić okulary? Wto Maj 27, 2014 11:55 am | |
| Żyjemy w czasach, kiedy co druga osoba nosi okulary i mimo, że coraz częściej wypierane przez szkła kontaktowe, są one nadal popularnym i cennym towarem. Właśnie po to, żeby co rok nie kupować nowej pary, powinno się szczególnie o nie dbać. Wiedza, jak je czyścić, na pewno przyda się wszystkim okularnikom. Ponieważ codziennie nosisz je po kilkanaście godzin na nosie warto, aby nie były one brudne ani tłuste. Ponadto warstwa brudu zbierająca się na oprawkach szkieł i tuż nad twoim nosem może się przyczyniać do zatykania porów skóry i powstawania wągrów. Dużo przyjemniej jest też patrzeć przez parę czystych szkieł. Jeśli chcesz wiedzieć, jak skutecznie czyścić okulary (zarówno korekcyjne, jak i słoneczne) – oto przepis dla Ciebie.
Cały artykuł: http://www.tipy.pl/artykul_10585,jak-czyscic-okulary·.html | |
| | | Ejli Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Eiiri Liczba postów : 1433 Dołączył : 31/12/2011
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? Sro Maj 28, 2014 1:44 am | |
| Huehuehuehuehue płyn do mycia okularów skończył mi się kilka lat temu .~. | |
| | | EveDallas Moderator
Nick w grze : EveDallas Liczba postów : 4676 Dołączył : 22/11/2011
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? Sro Maj 28, 2014 4:43 am | |
| ...Zmieniam oprawki co dwa lata, czyszcze chusteczka i co jakis czas igla c': Czas sie doedukowac. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? Sro Maj 28, 2014 4:58 am | |
| Zawsze myłam płynem do naczyń- nie widziałam problemu, może dlatego, że mam astygmatyzm Fajne są też chusteczki w rossmanie do czyszczenia, tylko paskudnie śmierdzą. |
| | | Wild_Horse Jedną nogą w ZM
Nick w grze : Elsker Liczba postów : 553 Dołączył : 06/02/2013
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? Sro Maj 28, 2014 6:29 am | |
| Mam kilka opakowań chusteczek nasączonych spirytusem i bardzo miękką szmatkę. | |
| | | Kirara Uzależniony
Nick w grze : OJT (skrót) Liczba postów : 2239 Dołączył : 03/06/2012
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? Pon Cze 02, 2014 5:01 am | |
| W sumie to znam wszystkie te sposoby. Głównie to od mojej mamy, która nosi okulary od ponad 20 lat i od cioci, która jak zwykle naczyta się tego wszystkiego w Internecie i później się tym chwali... Ale przynajmniej wiem, że ten artykuł nie jest mi potrzebny. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak czyścić okulary? | |
| |
| | | | Jak czyścić okulary? | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|