Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Ulotki | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
hanka1998 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : hanka1998 Liczba postów : 5814 Dołączył : 29/11/2011
| Temat: Ulotki Pon Cze 23, 2014 11:14 am | |
| Nie mam planów na większość wakacji, a pieniądze by się przydały. Na spełnienie marzeń potrzebuję około 400-500 polskich złotych. A że jestem człowiekiem leniwym i mam lekkie problemy z kręgosłupem, to nawet nie pchałam się na zbieranie owoców. Czy ktoś z Was ma doświadczenia w ulotkowym biznesie? U mnie w mieście raczej nie będzie problemu ze znalezieniem pracy, więc o to nawet się nie martwię. Ile można na tym zarobić? W internecie zdania są raczej podzielone i chciałabym zdobyć informacje od kogoś kompetentnego | |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Ulotki Pon Cze 23, 2014 3:42 pm | |
| Nie mam doświadczenia, ale: czy dostarczą ulotki na miejsce, czy masz trzymać paczki w domu. Zarabiaj, jak najbardziej, tylko ustal z nimi zasady. Jak nie zrozumiałe to tak: nie dasz rady dźwigać 25 kilo ulotek kilka kilometrów i rozdawać chodząc z nimi, zaplecze niech zapewnią. To takie na szybko. | |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 4:14 am | |
| E tam, skoro przez tyle lat noszę książki do szkoły, to i z 25 kg na plecach nie będę miała problemu | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 9:24 am | |
| Będziesz chodzić z ulotkami w nierzadko gorące dnie, potem jak niektórzy te ulotki wezmą, to co zobaczysz? Że leżą na ziemi albo w śmietniku. Chce ci się stać ileś godzin bez przerwy w upale? Weź sobie coś lżejszego - na problemy z kręgosłupem długie stanie raczej nie pomoże. Serio, weź jakąś lekką pracę, na której nawet możesz więcej zarobić - chociażby wyprowadzanie psa sąsiadki czy nawet opieka nad dziećmi, cokolwiek |
| | | Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 10:05 am | |
| Droga hanka1998, nami się nie przejmuj, działaj | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 10:17 am | |
| Dobra, rób co chcesz, fakt. Zrobisz co uznasz za stosowne. |
| | | hanka1998 ZAGRODZIANIN
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 12:10 pm | |
| Ależ ja chcę właśnie poznać Wasze zdanie Nil'Chi- długie stanie/chodzenie w upale i patrzenie się na porozrzucane ulotki nie robi na mnie specjalnego wrażenia. W różnych wolontariatach nastałam się wiele godzin w upały i mrozy, przygotowana na to jestem Tylko rzecz w tym, że nie wiem jak się mają stawki. A, powiedzmy sobie wprost, to mnie najbardziej interesuje Chyba po prostu przejdę się po paru miejscach i popytam ulotkowiczów, bo tak najszybciej się rozeznam w tym wszystkim. | |
| | | Gość Gość
| Temat: Re: Ulotki Wto Cze 24, 2014 2:28 pm | |
| Haniacz. Jak jesteś przygotowana na ekstremalne warunki to dasz radę. Stawki, z tego co się orientuję, to granice 7-15 zł/h. |
| | | Nevarra ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Nevarra Liczba postów : 2774 Dołączył : 26/03/2011
| Temat: Re: Ulotki Sro Cze 25, 2014 3:59 pm | |
| Zdecydowanie nie pchaj się w ulotki. Naprawdę, olbrzymia paczka do tachania po domkach na obrzeżach miasta to masa kilometrów w nogach (trening masz przy okazji - marszobiegi z obciążeniem). A przy problemach z kręgosłupem nawet "stacjonarne" wpychanie chłamu ludziom wykańcza. Lepszą opcją jest rozdawanie bezpłatnych gazet na większych skrzyżowaniach (ludziska same się pchają, gazetki masz w wózku, na miejsce też cię dostarczają)
A nie myślałaś nad hotelikiem dla zwierzęcej drobnicy (jeśli masz miejsce w domu)? Sporo schronisk zbiera takie oferty na czas wakacji, stawki ustalasz samodzielnie, wszelkie warunki również (wyżywienie, zakres opieki itd). Ale polecam jednak sporządzanie z każdym umowy i pobieranie zaliczki. Licz się z tym, że czasem jednak właściciel nieszczególnie się spieszy je odebrać (stąd zawrzyj w umowie zapis, że jeśli w ciągu tygodnia czy dwóch po ustalonym terminie nie odbierze zwierzaka oddajesz fundacji / do schroniska / najbliższego zoologa) | |
| | | Malto ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Malto (konto skasowane), Malciak (do śledzenia poczynań Ow&Co) Liczba postów : 2378 Dołączył : 09/04/2011
| Temat: Re: Ulotki Sob Cze 28, 2014 10:57 am | |
| Osobiście pracowałam przy rozdawaniu ulotek dwa razy - dwa lata z rzędu, z okazji organizacji Biegu Św. Dominika (Jarmark Dominikański). Wspominam to dość dobrze. Ulotki dostarczone przez organizatora, teren działania - centrum Gdańska (Starówka), więc nie musiałam się nachodzić, uśmiech i wciskanie ludziom kartki, której losy sekundę później nieszczególnie mnie obchodziły. Jeśli miałabyś działać na podobnej metodzie, czyli przemieszczanie się w promieniu jednej ulicy i szczerzenie się do tłumu ludzi z katarynkowym "proszę!" - może warto o tym pomyśleć. Jeśli jednak miałoby to odbywać się na zasadzie a'la domokrążca - osobiście bym podziękowała. Wysiłek niewarty zachodu, zwłaszcza że - jak sama piszesz - masz problemy z kręgosłupem. | |
| | | becia22 Nowy
Nick w grze : wpisz nick Liczba postów : 5 Dołączył : 04/02/2016
| Temat: Re: Ulotki Czw Lut 04, 2016 9:17 am | |
| no, ale nie przesadzajcie, przecież oni płacą ile 5-6zł za godzinę za roznoszenie tych ulotek... Chcę sobie kupić olej z czarnuszki egipskiej to powiedzcie mi ile musiałabym na to zbierać, ile godzin pracować? Sami widzicie. A teraz jakbym była studentką zaoczną i musiałabym wynajmować mieszkanie, jeść, pić, bilety miesięczne, internet itd. Skąd na to wszystko pieniądze brać? Już nie mówiąc o przyjemnościach. | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Ulotki | |
| |
| | | | Ulotki | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|