Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Zmiany ciąg dalszy | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Lubelak Administrator
Liczba postów : 2816 Dołączył : 18/01/2011
| Temat: Zmiany ciąg dalszy Wto Paź 14, 2014 2:09 am | |
| Usunięcie pracy
Usunęliśmy opcję posiadania pracy w grze, aby umożliwić wprowadzenie nowych rozwiązań. Oto konsekwencje po stronie hodowcy:
Nie musisz już szukać pracy. Pensja przestaje być sposobem zdobywania dochodu. Zamiast tego, każdy otrzymuje Przywilej Bogactwa dla hodowcy, który oferuje 100 Equus każdego dnia. Oto konsekwencje po stronie ośrodka jeździeckiego:
Nie ma już możliwości zatrudniania pracowników, a ich wpływ na prestiż ośrodka jeździeckiego został usunięty.
- Ściółka jest wymieniana automatycznie, jeśli posiadasz jej wystarczający zapas. - Ekwipunek udostępniony w ośrodku jeździeckim zależy od ilości dostępnej w zapasach ośrodka. Jeśli przed aktualizacją posiadałeś rymarza, otrzymasz 2** siodło i uzdę na każdy boks. - Ceny lekcji zależą wyłącznie od prestiżu ośrodka.
Mnie to nie przypadło do gustu. Miałem bonus +6 do koni, jest +4, cena lekcji była 54, jest 44, prestiż spadł z 69% do 56%. | |
| | | Aquila Raczkujący
Nick w grze : Aquila. Liczba postów : 72 Dołączył : 01/07/2014
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy Wto Paź 14, 2014 12:05 pm | |
| Zarabiam mniej niż połowę poprzedniej stawki. Ogólnie kierowanie gry na OJ nie podoba mi się, bo o OJ nie dbam prawie wcale, traktuję to marginesowo. Prowadzenie OJ nie jest dla mnie ciekawe, wolę zająć się hodowlą D: Podobno mają połączyć fundusze prywatne z funduszami OJ - to prawda...? Ktoś coś słyszał więcej na ten temat? | |
| | | Broszka Moderator
Nick w grze : Broszka Liczba postów : 1597 Dołączył : 20/01/2012
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy Wto Paź 14, 2014 12:09 pm | |
| Słyszał tylko tyle, że mają to zrobić. | |
| | | Aquila Raczkujący
Nick w grze : Aquila. Liczba postów : 72 Dołączył : 01/07/2014
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy Wto Paź 14, 2014 12:09 pm | |
| Hm... nie za bardzo mi się o podoba : / | |
| | | Miriada Nowy
Nick w grze : .bella. Liczba postów : 37 Dołączył : 02/10/2014
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy Sro Paź 15, 2014 9:10 am | |
| Tak, na oficjalnym blogu jest wzmianka o połączeniu funduszy OJ i hodowcy (zapraszam do lektury)
Ja ogółem jestem zdania że te zmiany powinni wprowadzić wszystkie od razu, bo takie po kawałku to tylko rujnują ekonomię, zamiast poprawić obieg pieniędzy. Te zmiany doprowadzą do tego, że gracze mniej bogaci czy po prostu początkujący nie będą mieli jak się finansowo rozwinąć, bo jak? Za zawody zarobią mało bo mają słabe konie, a szans wygrywać nie będą mieli bo starsi stażem gracze będą zapychać wszystko swoimi najlepszymi końmi, by zarobić jak najwięcej. Podniesienie ceny zakwaterowania sprawi że te kilka groszy które zarobią starczy może na jednego konia by wpuścić go do boksu- tydzień zakwaterowania to teraz ok. 1000! Eq... litości.. Marne 100 eq jako "zarobek za pracę".. no na wiele rzeczy to pozwoli :l Obdzieranie (sorry za wyrażenie) OJ z pieniędzy by tylko zapewnić najpotrzebniejsze rzeczy do OJ to przesada. Teraz opłaca sie mieć OJ tylko dla swoich koni, raz, że zakwaterowanie będzie za darmo, a dwa, że będziemy w stanie "kontrolować" użycie paszy, owsa, marchewek itd.
Ja mam tylko nadzieję, że koszty kwaterowania będą się zwracać kiedy zamiast lekcji pojawią się misje.... | |
| | | Kisia_12 W skromnych progach Zagrody
Nick w grze : Kisia_12 Liczba postów : 329 Dołączył : 08/10/2012
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy Sro Paź 15, 2014 10:12 am | |
| Wzmianka o połączeniu funduszy jest też na howrse, nie tylko na ich blogu "Zapasy i fundusze hodowcy oraz ośrodka jeździeckiego zostały połączone.
- Fundusze ośrodka jeździeckiego zostały dodane do funduszy hodowcy.
- Ekwipunek ośrodka jeździeckiego oraz hodowcy został połączony: takie same przedmioty są zbierane w razem.
- Sklep ośrodków jeździeckich i hodowcy zostały połączone.
- Nie ma już możliwości usunięcia ośrodka jeździeckiego, bez usuwania bądź zresetowania całego konta.
- Ranking funduszy ośrodków jeździeckich przestał spełniać swoje zadanie i zostanie zamieniony na coś innego."
Tu macie więcej: http://www.howrse.pl/jeu/timeline Ogólnie zmiany mi się nie podobają, ale pewnie jak zawsze za jakiś czas się do nich przyzwyczaję... | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zmiany ciąg dalszy | |
| |
| | | | Zmiany ciąg dalszy | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |
|