Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Zarejestruj się, lub zaloguj, jeśli posiadasz już konto by uzyskać możliwość wypowiadania się na forum
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

IndeksPortalSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj
Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse!
Wymień się pocztówką! Klik!
Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik!

Kupony za konie w Niebie

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Kuciap
Już coś wie
Kuciap

Liczba postów : 141

Kupony za konie w Niebie Empty
PisanieTemat: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSro Gru 10, 2014 3:34 am

Sam nigdy nie wysyłałem, więc nie wiem dokładnie, jak to jest...

Dziś pomagałem kumpeli w obrabianiu konta, m.in. właśnie wysyłając koniki do Nieba. Sprawdziłem, kiedy i ile zeszło z tego świata i do roboty.
Przy 10-tym koniu... pach! - Woda Młodości, zamiast kuponu.
Sprawdzam jeszcze raz historię - ostatnio "do pełnej dziesiątki" były wysyłane 10 listopada.

Martwy koń +1 3 - 10.11.2014, 09:47:12
Martwy koń +1 2 - 10.11.2014, 00:48:49
Martwy koń +1 1 - 10.11.2014, 00:43:16

Co ciekawe, tego dzisiejszego "niezaliczonego" konika wysyłałem ok. godz. 8.30. Sprawdziłem z ciekawości i wysłałem jeszcze jednego o godzinie 10-tej. I już wpadł kupon.

Pytanie właściwie. Czy musi minąć dokładnie 30 dni co do sekundy? Czy może między jedną a drugą "dziesiątką" musi być pełne 30 dni przerwy (z początkiem o 4 rano), a z tego ostatniego dostałem kupon fartem, z szansy 1 do 3?
Powrót do góry Go down
Aimtor
Już coś wie
Aimtor

Nick w grze : Aimtor
Liczba postów : 128

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSro Gru 10, 2014 7:10 am

Miesiąc bez godzin
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3091877
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSro Gru 10, 2014 9:54 am

Godziny też się z tego co orientuję liczą. 
Też miałam taką sytuację jak Kuciap, dlatego lepiej mieć udogodnienie z VIPa- statystyki, które nam automatycznie wyliczą ile koni zostało wysłanych do nieba i otrzymało się z nich kupon:
Ilość koni, które zmarły, mając ponad 30 lat podczas ostatnich 30 dni: 10
Liczba losów wygranych po wysłaniu koni w wieku powyżej 30 lat do raju w ciągu ostatnich 30 dni: 10
Powrót do góry Go down
Kuciap
Już coś wie
Kuciap

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostCzw Gru 11, 2014 8:04 am

Trzeba jeszcze mieć VIP'a ;]
Dzięki za odpowiedź Smile

Jak ktoś jeszcze może potwierdzić, to zapraszam do wypowiedzi - info z dwóch różnych źródeł zawsze wskazane ;]
Odpowiedzi Aimtor nie liczę...
Powrót do góry Go down
Izura
Nowy
Izura

Nick w grze : Izurra
Liczba postów : 24

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSob Gru 13, 2014 5:41 pm

Vipa żeby za kupony wysyłać konie? Tzn co, jak nie mam to tylko sprzedawać mi się opłaci moje kuponiaki:(?
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3083454
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSob Gru 13, 2014 6:04 pm

Izura napisał:
Vipa żeby za kupony wysyłać konie? Tzn co, jak nie mam to tylko sprzedawać mi się opłaci moje kuponiaki:(?
Nie, źle zrozumiałaś. Każdy gracz dostaje po odesłaniu do nieba w ciągu miesiąca 10 koni w wieku 30 lat 10 kuponów (po kuponie za jednego). 
I teraz tak. Jak masz VIPa i dodatek "statystyki" to on po prostu pokazuje ile koni wysłało się w ciągu miesiąca do nieba i dostało sie za nie kupon. Jak tego nie masz, to musisz liczyć sobie ten moment sam. I z tego wynikają takie problemy jak Kuciap mówi. Dlatego kwestię godzinową sprawdzam obserwując moje statystyki. 
I myślę, że najbezpieczniejszą opcją jest odczekanie tych równych 30 dni i ubicie dnia 31 Smile 

A ja zobaczę co mi wyjdzie, ale na wynik musimy czekać do 23 grudnia Smile
Powrót do góry Go down
Izura
Nowy
Izura

Nick w grze : Izurra

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostSob Gru 13, 2014 6:33 pm

Dzięki, już mi serducho mało nie stanęło;)
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=3083454
Eun-Sul-Hwa
Nowy
Eun-Sul-Hwa

Nick w grze : Eun-Sul-Hwa

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostWto Sty 20, 2015 10:37 pm

Sama byłam ciekawa czy godziny się liczą, więc sprawdziłam ^^
Martwy koń +1 4 - 21.01.2015, 06:30:54
Martwy koń +1 8 - 21.12.2014, 21:43:50

Wystarczy 30 dni i można śmiało ubijać nie patrząc na godzinę Smile
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4220139
Kuciap
Już coś wie
Kuciap

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostNie Lut 15, 2015 2:59 pm

Grudzień miał 31 dni... Wink
Także u Ciebie minęło dokładnie 30 dni, 8 godzin i 47 minut ;]
Powrót do góry Go down
Eun-Sul-Hwa
Nowy
Eun-Sul-Hwa

Nick w grze : Eun-Sul-Hwa

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipostWto Lut 17, 2015 9:48 am

Faktycznie, źle sprawdziłam ^^"
Powrót do góry Go down
http://www.howrse.pl/joueur/fiche/?id=4220139
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Kupony za konie w Niebie   Kupony za konie w Niebie I_icon_minipost

Powrót do góry Go down

Kupony za konie w Niebie
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
 :: POMOC :: Prośby o pomoc-
Skocz do: