Nocturnal Nowy
Nick w grze : NuWa Liczba postów : 43 Dołączył : 02/02/2015
| Temat: Nocuś próbuje swoich sił w grafice. Sob Lut 07, 2015 2:41 am | |
| Kiedyś robiłam prezentacje. Jak na tamte czasy były dobre. Jednak graficy wymyślają nowe cuda. Trudno za tym nadążyć. Jeżeli więc macie dla mnie jakieś wskazówki, to chętnie się do nich zastosuje. Prezentacja (nieużywana) - Spoiler:
I mój aktualny avatar: | |
|
Karolina211 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Talunalu Liczba postów : 1018 Dołączył : 28/02/2012
| Temat: Re: Nocuś próbuje swoich sił w grafice. Sob Lut 07, 2015 6:01 am | |
| Hej hej Grafiki bardzo fajne, jednak nigdzie nie widzę źródła, a powinno być (tak jak zgoda autora na użycie czy coś). Podpisy na prezentacjach i innych wszelkich grafikach polecam robić za pomocą czcionek bitmapowych, najlepiej ośmio- lub dziesięciopikselowych (tu znajdziesz takie czcionki -> http://www.dafont.com/bitmap.php). Przy tej prezentacji dałabym inny, bardziej widoczny kolor loginu i podpisu, nie koniecznie czarny. Tekstura nieźle gra, ale nałożona wszędzie - nawet na grafikę - staje się nudna. Możesz poeksperymentować z większą ilością tekstur na jednej prezentacji, czasem daje to genialny efekt. Poza tym w prezentacji jest trochę pusto, jakiś cytat czy inny bajer mógłby ją wzbogacić. Awatar to trochę inna historia, bo tu jest mniej miejsca na wszystko, jednak ja dałabym napisy w innym miejscu i w trochę innych kolorach niż czarny. To samo z ramką, nie czarna Obrazek jest kolorowy, to czemu nie skorzystać z tych czy podobnych kolorów? Także twórz dalej, bo jest bardzo fajnie, a może być tylko lepiej! | |
|