Witamy na Zagrodzie Mgły, największym, nieoficjalnym forum o Howrse! Wymień się pocztówką! Klik! Kanał na YT o Howrse - serdecznie zapraszamy! Klik! |
|
| Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Pon Paź 03, 2011 7:06 am | |
| Jak zmienic rozmiar i rodzaj czccionki w prezentacji z ramkami?
| |
| | | Star-x3 ZAGRODZIANIN
Nick w grze : Star-x3 Liczba postów : 2045 Dołączył : 21/03/2011
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Pon Paź 03, 2011 7:29 am | |
| - Kod:
-
<span style="color: rgb(129, 172, 215); font-family: 'MS Shell Dlg 2'; font-size: 8pt;">TEKST TEKST TEKST </span> color - kolor czcionki (w RGB!) font-family - styl (radzę wybierać czcionki systemowe) font-size - rozmiar | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Pon Paź 03, 2011 12:04 pm | |
| - Star-x3 napisał:
-
- Kod:
-
[color=#81ACD7][font='MS Shell Dlg 2']TEKST TEKST TEKST [/font][/color] color - kolor czcionki (w RGB!) font-family - styl (radzę wybierać czcionki systemowe) font-size - rozmiar Nie musi podawać w rgb. Jak napisze red, to będzie maksymalnie czerwony, nie pamiętam, jak jest czerwony w RGB. Ja robię divy. U mnie by było tak: [div style=(coś tam, coś tam); position: fixed; top: 120; left: 120; width:120; height: 120] BLA BLA [/div] By zmienić ustawienie ramki, zmieniasz cyfry przy top (w pionie) i left (w poziomie), aby zmienić jej wielkość, zmieniasz przy width (szerokość) i height (wysokość) | |
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Wto Paź 04, 2011 8:52 am | |
| - ZetkaEmka napisał:
- Star-x3 napisał:
-
- Kod:
-
[color=#81ACD7][font='MS Shell Dlg 2']TEKST TEKST TEKST [/font][/color] color - kolor czcionki (w RGB!) font-family - styl (radzę wybierać czcionki systemowe) font-size - rozmiar Nie musi podawać w rgb. Jak napisze red, to będzie maksymalnie czerwony, nie pamiętam, jak jest czerwony w RGB. Ja robię divy. U mnie by było tak: [div style=(coś tam, coś tam); position: fixed; top: 120; left: 120; width:120; height: 120] BLA BLA [/div]
By zmienić ustawienie ramki, zmieniasz cyfry przy top (w pionie) i left (w poziomie), aby zmienić jej wielkość, zmieniasz przy width (szerokość) i height (wysokość) ZetkaEmka, pomieszałaś Kod który ty podałaś - - Kod:
-
[color=#81ACD7][font='MS Shell Dlg 2']TEKST TEKST TEKST [/font][/color] - nadaje się na forum, na prezentacji nie będzie działał a to że w RGB to dlatego, że w kodzie podanym przeze mnie tylko takie wartości podziałają. Poza tym podałaś jej ustawienie na wielkość ramki, gdy ona szuka na edycję czcionki | |
| | | ZetkaEmka ZAGRODZIANIN
Nick w grze : ZetkaEmka Liczba postów : 2034 Dołączył : 06/08/2011
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Wto Paź 04, 2011 10:28 am | |
| O rany, faktycznie! Mnie tak wczoraj głowa bolała... Przepraszam. | |
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Wto Paź 04, 2011 12:48 pm | |
| przeciez nic sie nie stało, tylko sprostowałam żeby się nic nie mieszało | |
| | | Calma Przyjaciel Zagrody
Nick w grze : Calma Liczba postów : 658 Dołączył : 18/08/2011
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? Czw Paź 06, 2011 10:59 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? | |
| |
| | | | Jak zmienic rozmiar w prezentacji z ramkami? | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |